کمپانی HMD Global صبح امروز گوشی نوکیا 6 را بدون هیاهو و در سکوت خبری عرضه کرد. هیچ پوستری برای مراسم عرضه این محصول منتشر نشد و تا صبح امروز حساب رسمی توییتر HMD Global و نوکیا هیچ اشارهای به این گوشی جدید نکرده بودند.
گذشته از اینها، نوکیا 6 تاحدودی کاربران را ناامید کرد، زیرا در این محصول جدید به جای چیپ پردازشی اسنپدراگون 652/625 و یا حتی مدل جدیدتر اسنپدراگون 653، از چیپ اسنپدراگون 430 استفاده شده است. در حالی که نوکیا 6 از حافظه رم و فضای ذخیرهسازی قابل توجهی برخوردار است، اما تعبیه شدن هر یک از پردازندههای مذکور به جای اسنپدراگون 430 مطمئناً میتوانست قیمت 245 دلاری آن را توجیه کند. اما به هر حال این اتفاق نیفتاده و سؤالی که در اینجا مطرح میشود این است که چیپ پردازشی اسنپدراگون 430 چه عملکردی در نوکیا 6 دارد؟
اسنپدراگون 430 یک پردازنده 8 هستهای با هستههایی از نوع A-53 است که با استفاده از فرآیند 28 نانومتری تولید شده است. فرکانس کاری هستههای این چیپ برابر 1.4 گیگاهرتز میباشد و پردازنده گرافیکی آن نیز از نوع آدرنو 505 است. این پردازنده از +OpenGL ES 3.1 پشتیبانی کرده و دارای پشتیبانی کامل شبکه نیز میباشد. این چیپ پردازشی در حال حاضر در گوشیهایی مانند شیائومی ردمی 3 اس (Xiaomi Redmi 3S) و لنوو کی 6 (Lenovo K6) که سال گذشته عرضه شده بودند، مورد استفاده قرار گرفته است.
نتایج تست Geekbench برای پردازنده اسنپدراگون 430 نشان از امتیاز 630 در تست تک هستهای و امتیاز 2742 در تست چند هستهای دارد. در زمینه عملکرد گرافیکی نیز پردازنده آدرنو 505 توانسته امتیاز 7.1 را در تست GFXBench کسب کند.
چیپ پردازشی اسنپدراگون 430 به خوبی قادر است تا نیازهای اساسی کاربران را برآورده کند. همچنین عملکرد قابل قبولی نیز در اجرای بسیاری از بازیها دارد، اما با این حال ممکن است در اجرای برخی بازیهای سه بعدی با گرافیک بالا به مشکل بخورد. امتیاز پردازنده گرافیکی این چیپ نیز معمولا بیش از 6.0 نبوده و امتیاز 7.1 نوکیا 6 در زمینه پردازش گرافیکی، میتواند نتیجه استفاده این محصول از اندروید نوقا باشد.
به هر حال نوکیا 6 عرضه و از صف انتظار محصولات نوکیا خارج شد. بنابراین پنج یا شش گوشی هوشمند دیگر از این برند شناخته شده باقی مانده که در سال جاری میلادی عرضه خواهند شد و مطمئناً یکی از این محصولات از پردازندهای قدرتمند مانند اسنپدراگون 835 برخوردار خواهد بود.