منبع خبری KnowTheChain عنوان کرد که کارگران مهاجری که در شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) فعالیت میکنند، بیشتر در معرض کار اجباری هستند. سازمان بین المللی کار تخمین زده که چیزی در حدود ۲۱ میلیون نفر از مردم در سرتاسر جهان قربانیان کار اجباری هستند. نیروی کار اجباری در جهان چیزی در حدود ۱۶۰ میلیارد سود غیرقانونی را تولید میکند. طبق گزارش، نیروهای کار اجباری به خاطر هزینههای بالای استخدام بهکار گرفته میشوند. همچنین به دلیل عدم داشتن پاسپورت یا کارت شناسایی، مجبور بهکار بیشازحد با حقوق کم میشوند. سازمان KnowTheChain توسط سازمان حقوق بشر در آمریکا در سال ۲۰۱۳ ایجاد شد.
البته شرکتهایی چون اچ پی، اینتل، سیسکو و مایکروسافت در صدر لیست ۲۰ تایی شرکتهایی هستند که باکار اجباری مبارزه میکنند. در پایین این لیست شرکتهایی چون: Keynce، BOE و Canon قرار دارند. ۸ شرکت از این ۲۰ شرکت، بهصورت عمومی تعهدهای خود در قبال نیروی کار اجباری را منتشر میکنند. بههرحال شرکتهای ICT آزادی بیشتری به کارگران خود برای رساندن صدای خود برای گرفتن حق خود دادهاند. کارگران نیز میتوانند به روند شکایت علیه کار اجباری دسترسی بیشتری داشته باشند.
از سوی دیگر بیشتر شرکتها در حال تلاش برای ردیابی چنین مواردی در زنجیره تولید خود هستند. یک مثال از این زنجیره تولید، نحوه تأمین مواد اولیه مانند مواد معدنی است. اینتل تهیهکنندگان مواد اولیه خود را مورد بازرسی قرار میدهد. بهتازگی نیز از کارخانههای ذوبآهن و پالایشگاه جمهوری کنگو دیدار داشته است.
شرکتها بر اساس فاکتورهایی چون تعهد و آگاهی و نظارت فرآیندهای حسابرسی، امتیازبندی شدهاند. در گزارشی از بی بی سی منتشرشده بود که از وضعیت وخیم کارگران در کارخانههای تولید آیفون 7 خبر میداد. گرچه شرکت اپل این خبر را رد کرده و در بیانیهای اعلام کرد که تعهد دارد که باعزت و احترام با کارگران موجود در زنجیره تولید خود برخورد کند.
اپل در این بیانیه گفت:
ما بهسختی در حال تلاش برای بهبود وضعیت کار و دفاع از حقوق بشر هستیم. ما متعهد هستیم تا به بالاترین مسئولیت اجتماعی خود که بهبود شرایط کار کارگران، مبارزه با قاچاق انسان و بردهداری در زنجیره تولید است مبارزه کنیم.
در بیانیهای مشابه نیز شرکت اچ پی نیز گفت:
ما در اچ پی معتقدیم که اعمال ما باید بر روی بزرگترین چالش جامعه که شامل مبارزه با قاچاق انسان، نیروی کار اجباری و سایر بهرهکشیها از کارگران است متمرکز باشد.
سایر شرکتهای اینتل، مایکروسافت، Kayence و Canon اظهارنظر خاصی در رابطه با این موضوع نکردند.