اگر تمامی اطلاعات انتشار یافته صحیح باشد؛ گوشیهای اچ تی سی نکسوس 2016 جزو قدرتمندترین محصولات فعلی بازار قرار خواهند گرفت. در ادامه جمع بندی کلی در خصوص تمامی اطلاعات انتشار یافته از این محصولات را ارائه خواهیم کرد. با دیجی رو همراه باشید.
با رسیدن به ماه آگوست، گوگل به عرضه پنجمین و آخرین نسخه پیشنمایش اندروید نوقا نزدیک میشود و به نظر میرسد که به همین زودیها شاهد عرضه این نسخه از سیستم عامل اندروید خواهیم بود. بدون شک دستگاههای نکسوس نخستین محصولاتی هستند که میتوانند میزبان این سیستم عامل باشند. در حالی که هیچ چیز هنوز تأیید نشده است، شایعات نشانههایی را آرام آرام افشا میکنند و در واقع ما میدانیم که تلفنهای نکسوسی جدیدی سال جاری عرضه خواهند شد تا بار دیگر لذت اندروید خام را به ما القا کنند.
نکته اصلی که در این مورد به گوش میخورد عرضه دو دستگاه جدید در این سال است که میتوانند جایگزین نکسوس 5 ایکس و نکسوس 6 پی سال گذشته گوگل باشند. این شایعات عنوان میکنند که اچ تی سی طراح اصلی این دو تلفن خواهد بود. ما حتی طی چند مدت اخیر رندرهایی نیز از این محصولات دیدهایم که نمایی از اچ تی سی نکسوس را به ما نشان میدادند.
نام دو تلفن نکسوس
در حالی که این نخستین باری نیست که شاهد عرضه محصولات نکسوس هستیم، به نظر میرسد که نام آنها برای علاقهمندان به این تلفنهای هوشمند هنوز هم جذاب است. هرچند که نام این دو محصول هنوز رسمی اعلام نشده است اما میدانیم که گوگل نام ماهیها را برای محصولات نکسوسی انتخاب میکند.
امسال نیز تفاوتی نخواهد داشت و کد نام این محصولات Marlin (مارلین) و Sailfish (سایلفیش) است. مدل مارلین نسخهی قدرتمندتر نظیر نکسوس 6 پی بوده و سایلفیش همانند نکسوس 5 ایکس از مشخصات نسبتاً ضعیفتری برخوردار است. در ابتدا این تلفنها به نامهای M1 و S1 مطرح شدند اما پس از گذشت چندی شاهد آن بودیم که گوگل مارلین و سایلفیش را برای این محصولات انتخاب کرده است.
سازنده
در حالی که صحبت زیادی در این خصوص گفته نمیشود، این شایعه در ابتدای سال به بیرون درز کرد که کمپانی تایوانی اچ تی سی میتواند سازنده این دو تلفن نکسوس باشد. این شایعه که برای نخستین بار ماه ژانویه سال جاری به بیرون درز کرد خبر داد که گوگل و اچ تی سی قرارداد همکاری را به مدت سه سال با یکدیگر به امضا رساندهاند که میتواند منجر به تولید دو تلفن نکسوسی در هر سال برای گوگل شود.
مشخصات
ماه آوریل نام این دو محصول به بیرون درز کرد و دو ماه پس از آن شاهد لو رفتن مشخصات آنها بودیم. به لطف اسکرین شاتهایی که چندی پیش منتشر شد اچ تی سی نکسوس مارلین از یک چیپست اسنپدراگون 821 بهره میبرد که بهتازگی شاهد معرفی آن بودهایم. پس از انتشار این اسکرین شاتها ما شاهد نشت لیستی از مشخصات مدل سایلفیش بودیم و درست یک هفته پس از آن مشخصات مارلین نیز به بیرون درز پیدا کرد.
این شایعه وجود دارد که هر دو مدل از یک رم با ظرفیت 4 گیگابایت بهره میبرند اما پردازندههای آنها از نظر سرعت و قدرت با یکدیگر متفاوت خواهند بود. علاوه بر آن انتظار میرود اچ تی سی نکسوس سایلفیش از یک صفحه 5 اینچی با رزولوشن فول اچ دی بهره برده و مدل مارلین نیز به یک صفحه نمایش 5.5 اینچی با رزولوشن بسیار با کیفیتتر Quah HD مجهز باشد. درگاه USB نوع C نیز انتظار میرود به عنوان استاندارد سال جاری ورودیها در این دو محصول تعبیه شده باشد. دو دوربین 12 و 5 مگاپیکسلی در قسمت پشتی و جلویی این تلفن هوشمند میتواند مشابه سنسورهای تعبیه شده در نسل گذشته این محصولات بوده که البته بدون شک با تغییراتی همراه خواهد بود. همواره تلفنهای نکسوس به جهت دوربینهایی با کیفیت معروف هستند.
رم 4 گیگابایتی، صفحه نمایش Quad HD، درگاه USB نوع C و دو دوربین 12 و 5 مگاپیکسلی
انتظار میرود دوربینهای این دو محصول با یکدیگر مشابه باشند با این حال شما میتوانید مدل ارزان قیمتتر سایلفیش را برگزینید اگر به دنبال پرداخت قیمتی کمتر در ازای دریافت خدمات مناسب عکاسی با تلفن همراه هستید. اگر سخت افزار قدرتمند نیز برای شما یکی از ملاکهای خریداری تلفن هوشمند است، مدل مارلین میتواند ترکیبی از این دو قابلیت را به شما ارائه دهد. گذشته از چند مشخصه ذکر شده در بالا، تا حد زیادی انتظار میرود که مدل سایلفیش از باتری کوچکتری در حدود 2770 میلیآمپر ساعت بهرهمند باشد و مدل مارلین نیز به طبع باید از باتری قدرتمندتری به جهت سخت افزار قدرتمندتر خود استفاده کند. چرا که این محصول هم از سخت افزار قویتری برخوردار بوده و هم صفحه نمایش بزرگتری را میزبانی میکند. با احتساب این قضیه ظرفیتی حدود 3450 میلیآمپر ساعت میتواند انتخابی خوب از سوی گوگل و اچ تی سی برای تلفن هوشمند اچ تی سی نکسوس مارلین (HTC Nexus Marlin) باشد. از نظر ذخیره سازی نیز بدون شک تفاوتهایی بین این دو محصول وجود خواهد داشت. مدل سایلفیش دارای حافظه حداقلی 32 گیگابایت خواهد بود و این در حالی است که مارلین میتواند علاوه بر 32 گیگابایت، مدل 128 گیگابایتی را نیز داشته باشد. با این حال تا بدین لحظه هیچ اشارهای به وجود مدل 64 گیگابایتی نشده است.
چند روز پس از انتشار این شایعات، بنچمارکی از تلفن اچ تی سی نکسوس مارلین در وبسایت Geekbench (حدود تاریخ 4 جولای) دیده شد که نه تنها ظرفیت رم 4 گیگابایتی این محصول را تأیید میکرد بلکه یک پردازنده 1.59 گیگاهرتزی کوالکام ARMv8 همراه با 4 هسته نیز در خود جای داده بود. نکته جالب دیگر آن است که یک هفته پس از این بنچمارک کمپانی کوالکام از چیپست جدید اسنپدراگون 821 رسماً رونمایی کرد و این احتمال مجهز بودن محصولات جدید نکسوس به این چیپست را بیش از پیش مطرح کرد.
حال میتوان با قطعیت بیشتری گفت که اچ تی سی نکسوس مارلین و سایلفیش از چیپست اسنپدراگون 821 بهره میبرند. باید دید که گوگل برای مدل ضعیفتر سایلفیش همراه با باتری ضعیفتر خود چه تدابیری خواهد اندیشید چرا که ممکن است استفاده از این تراشه منجر به افزایش توان مصرفی و در نهایت افزایش مصرف انرژی این گوشی شود. به هر حال اگر این دو محصول از چیپست تازه تولیدی اسنپدراگون 821 بهرهمند باشند باید گفت که دو نکسوسهای جدید جزو قدرتمندترینهای حال حاضر بازار خواهند بود.
طراحی
نکسوسهای جدید ساخت اچ تی سی میتوانند گام مؤثری را در تغییر نسل این محصولات بردارند و ما شاهد استفاده از زبان طراحی جدیدی در آنها باشیم. اگر به اوایل ماه جولای بازگردیم، رندرهای سه بعدی از اچ تی سی نکسوس مارلین و سایلفیش انتشار یافتند که به نظر میتوانند نشانگر طراحی نهایی این محصولات باشند و آن چیزی خواهند بود که دو کمپانی اچ تی سی و گوگل با همکاری یکدیگر از آن رونمایی خواهند کرد. اگر چه امکان دارد این رندرها شایعهای بیش نبوده و تنها زادهی ذهن طرفداران این کمپانی است. این رندرها که در زیر نیز میتوانید آنها را مشاهده کنید حاوی علامت تجاری “G” در زیر اسکنر اثرن انگشت خود هستند و این بدان معناست که اگر چنین چیزی به واقعیت برسد، اچ تی سی به گوگل این اجازه را داده تا تنها برند آن بر روی قاب این محصولات نقش ببندند.
دوربین و فلش LED در قسمت بالا و سمت چپ پنل پشتی دیده میشود. علاوه بر آن خطوط آنتن نیز از نظر ظاهری همانند چند دستگاه اچ تی سی که طی سالهای گذشته دیدهایم در قسمت پشتی قابل مشاهده است. این میتواند حمایت اچ تی سی از طراحی خود و همچنین بهرهگیری از زبان طراحی مختص به خود در این سالها را بر روی گوشیهای جدید اچ تی سی نکسوس به نمایش گذارد. جالب اینجاست تنها چند روز پس از انتشار اولیه این رندر ما رندرهای بیشتری حاوی چند رنگ مختلف از این هندست را مشاهده کردیم که شامل رنگهایی نظیر قرمز، سفید، خاکستری و نوک مدادی بود.
نرم افزار
از زمانی که صحبت در خصوص دستگاههای نکسوس جدید شنیده میشود، تجربهی استفاده از اندروید خام گوگل همراه با اندروید 7.0 نوقا نیز جلب توجه میکند و بدون شک در رأس بخش نرم افزاری این دو تلفن خواهد بود. اندروید 7.0 پیشرفت قابل انتظاری را در بخش طراحی خود نداشته است؛ اما امکانات مختلفی به آن اضافه شده و بهینه سازیهای نرم افزاری کوچک و بزرگی نیز در آن دیده میشود که به تجربه استفاده از دستگاههای حاوی آن و همچنین بهرهوری خیلی بهتر کمک خواهد کرد. در حال حاضر گوگل به دنبال عرضه پنجمین نسخهی پیشنمایش مخصوص توسعه دهندگان اندروید 7.0 است و در آیندهای نزدیک نسخهی نهایی این سیستم عامل را با ارائه امکاناتی نظیر «دستیار گوگل»، «چندوظیفگی» و غیره ملاقات خواهیم کرد.
جمع بندی
با توجه به دخالت مستقیم گوگل در ساخت این محصولات، همواره تلفنهای هوشمند نکسوس به جهت ارائه سخت افزار، نرم افزار، کارایی و همچنین رابط کاربری خالص اندرویدی مورد توجه بسیاری از علاقهمندان به گوشیهای هوشمند بودهاند. دستگاههای جدید اچ تی سی نکسوس میتوانند پس از عرضه خود را به عنوان قدرتمندترینهای سال 2016 میلادی معرفی کرده و فروش قابل توجهی را به دست آورند. در آیندهای نزدیک شاهد انتشار خبرهای جدیدتری نیز از این محصولات خواهیم بود که میتوانید آنها را در دیجی رو دنبال کنید.