اچ تی سی این روزها حال و روز خوشی ندارد و کمپانیای که در گذشته پیشروی دیگر کمپانیهای تولیدکننده تلفن همراه بود به سختی گوشیهای خوب خود را به فروش میرساند. اگر به لیست گوشیهای سری وان اچ تی سی نگاهی بیاندازیم به طور حتم با گوشیهای بسیار خوبی مانند M9 روبهرو میشویم که حرف هایی زیادی برای گفتن دارد. با این حال M9 نیز نتوانست آنطور که شایستهاش است جای خود را بین کاربران باز کند و این بار تایوانیها برخلاف انتظارات یک گوشی با سخت افزار میان رده تولید کردهاند که امکانات و قیمت مناسبی دارد و شاید نظر کاربران بیشتری را جلب نماید. در ادامه با بررسی این گوشی تازه وارد، یعنی اچ تی سی وان A9 با دیجی رو همراه باشید.
طراحی
وان A9 بسیار زیبا طراحی شده است و این گوشی تا حدودی زبان طراحی گذشته تایوانیها را دنبال میکند که کمی تغییر کرده است. این گوشی مانند دیگر گوشیهای باکیفیت و زیبای سری وان بدنهای از جنس فلز آلومینیوم دارد که کاملا جلا داده شده است.
بدنه تمام فلزی این دیوایس در هر دو طرف جلو و پشت به طور کامل تخت و یکنواخت است که در سمت پشت آن لنز دوربین با کمی بیرون زدگی دیده می شود و در پایین سوراخهای خروج صدای اسپیکر و در کنار آن پورت میکروUSB و جک هدفون قرار گرفته است. برخلاف دیگر پرچمداران سری وان، این گوشی فقط یک اسپیکر دارد و خبری از اسپیکرهای دوگانه در آن نیست.
از نظر ظاهری A9 شباهت زیادی با آیفون ۶ اپل دارد و حتی این موضوع به یک بحث میان طرفدارن اچ تی سی و اپل تبدیل گشته است که هرکدام دیگری را متهم به کپی برداری می کنند.
صفحه نمایش
این روزها صفحه نمایش های QHD یکی از مشخصات اصلی پرچمداران به حساب می آید اما اچ تی سی وان A9 این ویژگی را با خود ندارد. این گوشی با اینکه ویژگیها تلفنهای همراه رده بالا را دارد اما یک پرچمدار کامل محسوب نمیشود. نمایشگر ۵ اینچی وان ای ۹ دقت ۱۰۸۰ پیکسل دارد و اچ تی سی برخلاف دیگر گوشیهای سری وان از پنلهای امولد در ساخت نمایشگر این گوشی استفاده کرده است.
صفحه نمایش گوشی تازه وارد اچ تی سی مانند دیگر امولدها کیفیت بسیار خوبی دارد و اینطور که پیداست کم کم بیشتر تولیدکنندگان به سمت این نوع نمایشگر روی آورند چرا که بیشتر پرچمداران معرفی شده در سال جاری به این نوع پنل مجهز شدهاند.
رابط کاربری
وان A9 اولین گوشی غیر نکسوسی می باشد که سیستم عامل اندروید ۶٫۰ مارشمالو را اجرا می کند که رابط کاربری Sense 7 اچ تی سی روی آن را پوشانده است. از نظر بصری این رابط کاربری همان ظاهر دوست داشتنی نسخه های پیشین خود را دارد که ویژگی های جدیدی مانند پنل جدید HTC BlinkFeed به آن اضافه شده است و با نگاهی دقیق تر می توان تغییراتی را در قسمت نمایش اعلانها و فهرست نمایش اپهای اخیر مشاهده کرد.
به نظر می رسد که تولیدکنندگان بالاخره متوجه ناراحتی کاربران از ارائه دیر به دیرآپدیت برای گوشی هایشان شدهاند چرا که اچ تی سی وعده داده بعد از انتشار آپدیتی از سوی گوگل برای نکسوسها، در کمتر از ۱۵ روز آن را برای وان A9 آماده و منتشر کند و این یک خبر خوب برای اندرویدی هاست چرا که ممکن است در آینده تولیدکنندگان بیشتری از روش را پیش بگیرند.
پردازنده و حافظه
اچ تی سی گوشی One A9 را به آخرین نسل چیپستهای کوالکام مجهز کرده است اما نه قدرتمندترین آنها. این گوشی از تراشه ۶۴ بیتی ۶ هستهای اسنپدراگون ۶۱۷ کوالکام قدرت می گیرد و ۲ گیگابایت رم نیز آن را همراهی می کند. شاید فکر می کنید چرا تایوانی ها از چیپست اسنپ ۸۱۰ در این گوشی استفاده نکرده اند، خوب از طرفی شاید این یک کم کاری باشد اما از طرف دیگر اسنپدراگون ۶۱۷ از سیستم نسل سوم شارژ سریع کوالکام Quick Charge 3.0 پشتیبانی می کند که دیگر چیسپتهای نسل گذشته از این قابلیت بی بهره اند.
در زمان کار با این گوشی همه چیز خوب و روان اجرا می شود که این را باید مدیون اندروید ۶٫۰ و رابط کاربری Sense 7.0 باشیم اما نباید قدرت چیپست اسنپ ۶۱۷ را نیز دست کم گرفت. با این حال ما بعد از اجرا چندین بازی سنگین کمی کندی احساس کردیم اما در حالت کلی قدرت این گوشی راضی کننده است.
در هنگام خرید وان A9 شما می توانید از بین حافظه داخلی ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی یکی را انتخاب کنید، با این حال اچ تی سی با قراردادن شیار حافظه میکروSD تمامی نگرانی ها در مورد میزان حافظه دردسترس را برطرف کرده است.
دوربین
دوربین اصلی A9 از یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی به همراه لنزی با دهانه f/2.0 تشکیل شده که درون آن سیستم تثبیت کننده تصویر OIS نیز گنجانده شده است. این موضوع جای خوشحالی دارد، چرا که در این گوشی دیگر خبری از دوربینهای اولترا پیکسل بی کیفیت اچ تی سی نیست و از طرفی سیستم لرزش گیری که در پرچمدارن گذشته تایوانی ها وجود نداشت در این گوشی دیده می شود.
با این حال اچ تی سی ترجیح داده دوربین جلوی وان ای ۹ را از نوع اولتراپیکسل ۴ مگاپیکسلی انتخاب کند که به نظر می رسد کیفیت قابل قبولی برای ثبت عکسهای سلفی داشته باشد.
جمعبندی
مشحص نیست وان A9 نقش پرچمدار تایوانیها را ایفا می کند یا یک گوشی میان رده. به هر حال اچ تی سی این گوشی را برای پایان سال میلادی آماده کرده و قصد رقابت با گوشیهای قدرتمند بازار از جمله آیفون را دارد.
این گوشی به قیمت ۳۹۹ دلار فروخته می شود و اگر گوشیهای چینی با قیمتهای بسیار پایینشان را در نظر نگیریم، در این بازه قیمتی می تواند یک انتخاب مناسب برای خریدارن باشد.