سال گذشته بود که شرکت تایوانی اچ تی سی با معرفی میان ردهی جدید خود ما را به تحسین واداشت. وان ای 9 نام گوشی هوشمند جدید و خوش ساخت اچ تی سی بود که از کیفیت ساخت بالا و عمر باتری خوبی بهره میبرد. علاوه بر این، وان ای 9 جزء اولین اسمارت فونهایی بود که طعم اندروید 6 مارشمالو را میچشید. ظواهر اینگونه نشان میدهند که این دستگاه توانسته موفقیت خوبی را برای شرکت تایوانی به ارمغان بیاورد و حالا اچ تی سی به دنبال رونمایی از مدل جایگزین این اسمارت فون است. مدل جایگزین اچ تی سی وان ای 9 ظاهراً ارزانتر خواهد بود و دارای طراحی فلزی مشابه با مدل قبلی است. سنسور اثرانگشت نیز در جلوی دستگاه وجود خواهد داشت. تغییرات محسوس شامل کوچکتر شدن اسپیکر، به وسط آمدن سنسور مجاورت و حذف برند اچ تی سی در جلوی دستگاه میباشد. اگر با چشمانی تیز به صفحهی نمایش دقت کنید، متوجه خواهید شد که خبری از فناوری امولد و رزولوشن 1080p نیست و به جای آن اچ تی سی یک پنل 5 اینچی از نوع سوپر ال سی دی و با رزولوشن 720p را قرار داده است و به همین خاطر قیمت دستگاه با کاهش زیادی مواجه شده است.
علت کاهش قیمت تنها به همین جا ختم نمیشود. دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی به جای گشودگی دیافراگم 2.0 حالا به گشودگی دیافراگم کندتر 2.2 نزول پیدا کرده است و احتمالاً دیگر خبری از سنسور دوربین شرکت سونی نخواهد بود، هر چند هنوز پشتیبانی از فرمت RAW وجود دارد. دوربین سلفی هم دیگر از فناوری اولتراپیسکل پشتیبانی نکرده و دارای یک سنسور 5 مگاپیکسلی معمولی خواهد بود. در درون دستگاه هم با تغییر چیپست اسنپ دراگون 617 به چیپست هشت هستهای مدیاتک Helio P10 مواجه هستیم، تصمیم گیری در مورد اینکه تغییر آخر یک پسرفت محسوب میشود یا پیشرفت هنوز کمی زود است و باید بازده عملی دو دستگاه را مقایسه کنیم. اچ تی سی وان ای 9 اس از 4 جی با فناوری Cat 6 و NFC پشتیبانی خواهد کرد، اما خبری از ساپورت وای فای 802.11ac نیست.
رندرهای این دستگاه را میتوانید در اسلاید شوی پایین ببینید:
بستگی به این که در کدام کشور زندگی میکنید، مدلهای 16 یا 32 گیگابایتی در اختیار شما برای خریداری قرار خواهد گرفت که به ترتیب دارای 2 و 3 گیگابایت رم هستند. البته درگاه حافظهی خارجی با پشتیبانی تا 2 ترابایت هم وجود خواهد داشت. باتری وان ای 9 اس با جهشی کوچک به 2300 میلی آمپر ارتقا پیدا کرده است، اما حالا دیگر خبری از ساپورت شارژ سریع نیست. بنابراین امیدواریم که اچ تی سی توانسته باشد با اعمال بهینه سازی در پردازنده، عمر باتری خوبی را برای خریداران تضمین کند. کاری که سونی نتوانست در اکسپریا ایکس ای خود با سایز و رزولوشن صفحه نمایش، پردازنده و سایز باتری یکسان با میان ردهی جدید اچ تی سی، موفق به انجام آن شود. پردازندهی مدیاتک هیلیو پی 10، 28 نانومیلیمتری بوده و چندان در مصرف باتری بهینه عمل نمیکند. در هر حال امیدواریم اچ تی سی فکری برای این مشکل کرده باشد. همچنین امیدوار بودیم که این شرکت تایوانی به جای پورت معمولی micro-USB، سرانجام پورت Type-C را در وان ای 9 اس بگنجاند، اما متأسفانه این چنین نخواهد بود. البته با توجه به قیمت این دستگاه به نظر نمیرسد که قرار ندادن پورت Type-C چندان ناامید کننده باشد.
حالا که صحبت از قیمت شد، باید بگوییم که هنوز نمیدانیم اچ تی سی دقیقاً این دستگاه را چگونه قیمت گذاری خواهد کرد. تنها چیزی که میدانیم این است که طبقه گفتهی این شرکت تایوانی، اچ تی سی وان ای 9 اس «با قیمتی بسیار رقابتی در کتگوری میان ردهها عرضه خواهد شد». که البته با توجه به سابقهی اچ تی سی در زمینهی قیمت گذاری، نمیتوان خیلی روی آن حساب کرد. اگر تایوانیها قیمت درستی را برای محصول جدید خود قرار دهند، بعید نخواهد بود که این دستگاه فلزی و خوش ساخت تا پایان سال جاری بتواند رکورد فروش خوبی را از خود بر جای بگذارد.