اوایل امسال بود که اچ تی سی اعلام کرد که قصد دارد در گوشیهای پرچمدار خود تغییراتی ایجاد نماید و نام آنها نیز به سری یو تغییر خواهد کرد. اولین گوشیهای این سری که قبلاً عرضه شدند، U Play و U Ultra بودند. طراحی شیک و براق و گوشیهای که بخش زیادی از آنها با شیشه پوشیده شده بودند. این دو گوشی که قبل از یو 11 معرفی شدند چنگی به دل نمیزدند. U Play که یک گوشی میانرده و U Ultra نیز یک فبلت بود و هیچکدام را نمیتوان به عنوان گوشی پرچمدار تلقی کرد. علاقهمندان به اچ تی سی منتظر معرفی یک جانشین برای اچ تی سی 10 بودند. پس از چندماه بالاخره پرچمدار جدید این کمپانی یعنی اچ تی سی یو 11 معرفی شد.
در این مقاله سعی داریم تا نگاهی به پرچمدار جدید اچ تی سی بیاندازیم و قابلیتهای آن را بررسی کنیم، با دیجی رو همراه باشید.
طراحی
درست مثل U Play و U Ultra، یو 11 نیز طراحی فلزی، رنگارنگ و زیبایی دارد. قاب پشتی گوشی با روکش شیشهای براق پوشانده شده و زیبایی خاصی به آن بخشیده است.
این گوشی در پنج رنگِ آبی روشن، سفید یخی، سیاه درخشان، قرمز و نقرهای عرضه میشود. رنگ آبی روشن زیبایی خاصی دارد. در آمریکا تنها رنگهای آبی، نقرهای و مشکی در دسترس خواهند بود و سایر رنگها به همراه این 3 رنگ در کشورهای دیگر عرضه میشوند. به طور کلی تمام رنگهای یو 11 زیبا و جذاب هستند و باعث درخشانتر شدن این گوشی شدهاند.
با توجه به طراحی مستحکم یو 11، این گوشی گواهی IP67 که به معنای مقاومت در برابر نفوذ آب است را نیز دریافت کرده.
صفحه نمایش
در حالی که شاهد تغییر نسبت اندازه صفحه نمایش در پرچمداران امسال بودیم، ولی اچ تی سی همچنان از نسبت تصویری استاندارد 16:9 در پرچمدار جدیدیش استفاده کرده. صفحه نمایش این گوشی 5.5 اینچی با رزولوشن QHD 1440*2560 بوده و بر روی آن محافظ گوریلا گلس 5 قرار گرفته است.
در کنار رزولوشن خوب صفحه نمایش، با توجه به قدرت پردازشی اسنپدراگون 835، استفاده از هدستهای واقعیت مجازی با این گوشی بسیار لذتبخش خواهد بود. اما این گوشی به گوگل Daydream سازگار نیست. صفحه نمایش استفاده شده در یو 11 از نوع سوپر LCD است که کیفیت خوبی دارد ولی قطعاً به پنلهای امولد نمیرسد!
اما موردی که در اچ تی سی یو 11 بسیار جالب است، صفحه نمایش نیست بلکه چیزی است که در کنار آن قرار گرفته است.
تجربه کاربری
شما اغلب با لمس کردن صفحه نمایش و فشار دادن دکمهها با گوشیتان کار میکنید. اما اچ تی سی یک راه جدید برای ارتباط با تلفن همراه معرفی کرده که در آن میتوانید با لمس لبههای خمیده دستگاه، کارهایی را در گوشیتان انجام دهید.
سنسورهای حساس به فشار در لبههای این گوشی قرار گرفتهاند و زمانی که شما دست خود را روی آنها بالا و پایین میبرید گزینههایی که میتوانید از طریق این ویژگی دسترسی داشته باشید، نمایان میشوند. شما میتوانید دوربین را سریعاً راهاندازی کنید، چراغقوه (فلش LED) گوشی را روشن کنید یا هر برنامه دیگری که میخواهید را به این لیست اضافه کنید. همچنین در تنظیمات این قسمت میتوان میزان فشار موردنیاز برای فعال شدن آن را مشخص کنید که شامل 2 حالت فشار کوتاه و فشار طولانی مدت است.
این ویژگی جدید بسیار جالب است ولی نیاز به زمان بیشتری برای بررسی دقیقتر و گفتن نکات مثبت و منفی این تکنولوژی هستیم.
یکی دیگر از مشخصههای کلیدی یو 11 مربوط به ویژگیهای صوتی آن است. اچ تی سی بهبودهای زیادی را در این بخش انجام داده. بهبود میکروفون، اسپیکر و حتی هدفون! میکروفون جدیدی که در یو 11 استفاده شده از 4 میکروفون تشکیل میشود که توسط آن میتوان صدای سه بعدی ضبط نمود و شامل یک گزینه برای تشخیص فرمانهای صوتی است. در اسپیکر گوشی از خروجی BoomSound استفاده شده که با آن کیفیت و میزان صدا نسبت به اچ تی سی 10 پیشرفت چشمگیری داشته است.
مانند سایر گوشیهای اخیر اچ تی سی، یو 11 نیز جک 3.5 میلیمتری هدفون ندارد، اما یک تبدیل USB-C به جک هدفون 3.5 میلیمتری توسط اچ تی سی در جعبه این دستگاه قرار داده شده. همچنین در جعبه این گوشی، هدفون نیز وجود دارد که میتوانید صدای خروجی آن را مطابق با سلیقه خودتان سفارشی سازی کنید. هنوز هم به نظر ما حذف جک 3.5 میلیمتری و جایگزین کردن آن با مبدل USB-C درست به نظر نمیرسد و باعث کاهش کیفیت هدفون زمانی که آن را از طریق یک مبدل به گوشی وصل میکنیم، میشود.
دوربین
همانند سامسونگ، اچ تی سی نیز در پرچمدار امسال خود از دوربین دوگانه استفاده نکرد. مانند اچ تی سی 10، دوربین با کیفیت 12 اولتراپیکسل است و از فوکوس خودکار دو پیکسلی بهره میبرد. در مواقعی که از دیافراگم f/1.7 استفاده میشود لنز کمی کوچکتر از انچه در اچ ی سی 10 دیدیم، میشود.
دوربین سلفی یو 11 نیز سنسور 16 مگاپیکسلی دارد و در نور کم تصاویر بسیار با کیفیت و خوبی ثبت مینماید. به طور کلی عملکرد دوربینهای عقب و جلو خوب است ولی نیاز به زمان بیشتری داریم تا دوربین پرچمدار جدید اچ تی سی را به صورت کامل بررسی کنیم.
باتری
اچ تی سی در این گوشی از باتری 3000 میلیآمپری استفاده کرده که ظرفیت باتری مانند مدل استفاده شده در U Ultra است. با توجه به پردازنده کم مصرف اسنپدراگون 835 در این گوشی، این مقدار از باتری، نوید عملکرد خوبی در یو 11 را میدهد. قابلیت شارژ سریع در این گوشی وجود دارد ولی اچ تی سی هنوز طرحی برای شارژ وایرلس ندارد.
نتیجهگیری
اچ تی سی یو 11 یک گوشی با ویژگیهای خوب، جدید و جذاب است. پردازنده این گوشی یکی از بهترین چیپستهای حال حاضر بازار یعنی اسنپدراگون 835 است که در کنار 4 گیگابایت رم در نسخه 64 گیگابایت و 6 گیگابایت رم در نسخه 128 گیگابایت، کارکرد روان و بی نقصی را نوید میدهد. علیرغم حافظههای داخلی مناسب، شما میتوانید از طریق کارتهای حافظه، این مقدار را افزایش دهید.
علیرغم اینکه اچ تی سی، پرچمدار جدید خود را پس از کمپانیهای دیگر مانند ال جی و سامسونگ معرفی کرد، انتظار میرود تا استقبال خوبی از آن توسط کاربران به عمل آید. سامسونگ و ال جی بسیار شبیه به سایر گوشیهای بازار هستند ولی اچ تی سی با به کار گیری ویژگیهای جدید در یو 11، باعث میشود تا مشتریان بیشتری به این گوشی جذب شوند.
از لحاظ ابعاد و اندازه، یو 11 بسیار مناسب و خوشدست است که این نیز ملاک خوبی برای انتخاب این گوشی است. زیبایی ظاهری که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم در کنار طراحی جذاب آن نیز عوامل تاثیرگذاری روی مشتریان هستند.
با توجه به مواردی که به آن اشاره شد، آیا شما قصد خرید این گوشی را دارید؟!
فعلا که پول ندارم ولی داشتم حتما میگرفتم!
فعلا قیمتش حباب داره اگه بیاد رو 2 تومن ایشالا 64 سلیورش رو میگیرم