لابراتوار وات که سازمانی تحت نظارت انستیتو تحقیقاتی مرکزی هواوی است، در 57امین سمپوزیوم باتری ژاپن اطلاعیه جالبی را منتشر کرد.
لابراتوار وات اولین باتری لیتیوم-یونی کمک گرفته از گرافین را معرفی کرد. گرافین ماده ای کربنی به ضخامت یک اتم است که در آن اتم ها آرایشی لانه زنبوری دارند. گرافین صد برابر قوی تر از سخت ترین فولاد است و در زمینه رسانایی گرمایی و الکتریکی خواص فوق العاده ای دارد. همین خواص، از گرافین سپر حرارتی بسیار خوبی می سازند.
از خاصیت در باتری جدید هواویی نیز استفاده شده است. باتری جدید معرفی شده توسط لابراتوار وات، توانایی تحمل دمای 60 درجه سانتی گراد را دارد که 10 درجه بالاتر از حداکثر توانایی باتری های موجود می باشد. به گفته سازندگان این باتری لیتیوم-یونی کمک گرفته از گرافین عمری دو برابر طولانی تر از باتری های لیتیوم-یونی معمولی خواهد داشت.
دکتر یانگ شینگ لی محقق ارشد لابراتوار وات درباره برخی تست ها و نتایج آن ها می گوید:
“ما تست های شارژ و دشارژ مختلفی را در تمای بالا انجام دادیم. نتیجه این تست ها نشان دهنده این است که در شرایط یکسان باتری های لیتیوم-یونی کمک گرفته از گرافین 5 درجه سانتی گراد خنک تر از نمونه معمولی هستند. بعد از 2000 بار شارژ مجدد در دمای 60 درجه سانتی گراد، بیش از 70 درصد ظرفیت باتری همچنان قابل استفاده است و کمتر از 13 درصد ظرفیت آن پس از نگهداری در دمای 60 درجه به مدت 200 روز از دست می رود.”
برای مقایسه در نظر داشته باشید که اکثر باتری های لیتیوم-یونی بعد از 2 یا 3 سال حتی در صورت عدم استفاده کیفیت خود را از دست می دهند. و دمای بالا باعث از دست رفتن کیفیت سریع تر این باتری ها می شوند. در صورت صحیح بودن عددهای نقل قول شده، باتری های جدید هواوی دمای 60 درجه سانتی گراد را به مدت 4 سال قبل از مرگ کامل تحمل خواهند کرد.
باتری های جدید به زودی تجاری نخواهند شد ولی تکنولوژی دیگری توسط هواوی این ماه اعلام وجود خواهد کرد. از این تکنولوژی شارژ به شدت سریع باتری های لیتیوم-یونی، سال گذشته در همین سمپوزیوم پرده برداری شد و ما باید منتظر باشیم تا ببینیم تا چه حد سریع خواهد بود.