در چند روز گذشته هواوی با مشکلاتی جدی در رابطه با همکاریهای نرم افزاری و سخت افزاری خود با شرکت های آمریکایی مواجه شده و در حال حاضر اوضاع بسیار پیچیدهای دارد. دستوری که دولت دونالد ترامپ بر علیه این شرکت چینی صادر کرد و آن را در لیست سیاه تجاری قرار داد، باعث شده تا کمپانیهای بزرگ آمریکایی مانند کوالکام، اینتل و حتی گوگل همکاری خود با هواوی را به حالت تعلیق درآورند.
اتفاقات اخیر و قطع همکاری گوگل با هواوی باعث شده تا این شرکت در گوشیهای آینده خود حق استفاده از اپ های گوگل مانند گوگل پلی، کروم، جیمیل و یوتیوب را نداشته و استفاده از بهروزرسانیهای آتی اندروید از جمله طرح بتای اندروید کیو را نداشته باشد. همچنین هواوی مجاز به استفاده از فناوریهای ARM را که در تولید پردازندههای کرین از آنها استفاده شده نخواهد داشت و همین مسئله تولید تراشههای پردازشی این شرکت چینی را هم با مشکل مواجه خواهد کرد.
با اینکه تحریمهای آمریکا علیه هواوی به مدت 90 روز به تعویق افتاده و سه ماه بعد شروع خواهند شد، اما این شرکت به شکلی جدی به دنبال یک طرح پشتیبان است تا در صورت موفق نبودن گفتگوها و تلاشها در جهت رفع تحریمها، مورد استفاده قرار بگیرد. بر اساس تازهترین گزارشها، هواوی از توسعه دهندگان اپلیکیشن خواسته تا برنامههای خود را در فروشگاه اپ اختصاصی این شرکت موسوم به App Gallery منتشر کنند. فروشگاهی که شبیه به Galaxy Apps Store در گوشی های سامسونگ است.
این روش در واقع سریعترین راه پیش روی هواوی برای یافتن جایگزینی برای گوگل پلی است، زیرا App Gallery در حال حاضر بر روی اکثر گوشیهای هواوی و آنر نصب شده و آماده استفاده میباشد.
البته در این بین، رسانههای پرتغالی نیز به تازگی گزارش کردهاند که اپلیکیشن فروشگاهی متن باز Aptoide، یکی از گزینههای مد نظر هواوی برای جایگزینی گوگل پلی استور است. این اپلیکیشن فروشگاهی که در حال حاضر بیش از 900،000 برنامه و بیش از 100 میلیون کاربر فعال دارد، با سران هواوی وارد مذاکره شده تا یک جایگزین مناسب برای پلی استور گوگل آماده کرده و در اختیار هواوی قرار دهد.
به یاد داشته باشید که گوگل امتیاز هواوی در استفاده از اندروید را باطل کرده است و این یعنی شرکت چینی مجبور خواهد بود تنها از نسخه متن باز و پایهای این سیستم عامل استفاده کند که فاقد بسیاری از اپها و ویژگیهای محبوب مانند سرویس گوگل پلی است. البته همان طور که اشاره کردیم هنوز 90 روز تا انقضای لایسنس اندروید هواوی باقی مانده و تا آن موقع هیچ محدودیتی شامل حال این کمپانی نخواهد بود.
همچنین گزارش شده که هواوی برای تحت کنترل درآوردن اوضاع، از اپراتورهای اروپایی خواسته تا اپلیکیشن App Gallery را به صورت پیش فرض بر روی گوشیهای برند هواوی و آنر ارائه کنند. اما در مجموع جالبترین طرح هواوی، همکاری با Aptoide خواهد بود و باید دید این شرکت چگونه قصد دارد توسعه دهندگان و کاربران را مجاب به استفاده از این فروشگاه اپ جدید کند.
آیا تحریمها علیه هواوی همیشگی خواهد بود و آیا این اتفاق میتواند بخش گوشیهای هوشمند این شرکت را به کلی فلج کند؟ شما هم میتوانید نظرات خود را در رابطه با این موضوع با ما و خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.