گوشی آنر 9 در سال 2017 عرضه شد و توانست تحسین مخاطبان و کاربران را برانگیزد. این محصول دارای سخت افزاری قدرتمند و مدرن با قیمتی بسیار مناسب بود و ساخت مدل جدیدی که بخواهد بهتر از آن عمل کند، کاری سخت به نظر میرسید. اما آنر این کار سخت را انجام داده و در حال حاضر آنر 10 پیش روی ما است.
آنر 10 از همه لحاظ که فکرش را بکنید یک گوشی رده بالا است. اما با این حال قیمتی تنها برابر با 399 دلار دارد! در واقع شرکتهایی مانند سامسونگ، سونی، نوکیا و حتی اپل باید به شدت نگران باشند، زیرا آنر 10 تقریباً تمام امکاناتی که پرچمدارهای آنها را دارند را ارائه میکند، در صورتی که قیمت این گوشی اصلاً قابل مقایسه با دیگر پرچمدارهای رده بالای موجود در بازار نیست.
امروز در دیجی رو قصد داریم تا نگاهی به آنر 10 داشته و این گوشی جذاب را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید تا شما هم با یکی از بهترین گوشیهای عرضه شده در سال 2018 آشنا شوید.
طراحی آنر 10
طراحی بدنه آنر 10 از همان سبک آشنای سری که از آنر 8 به این طرف مورد استفاده قرار گرفته، تبعیت میکند. دو پانل پشتی و جلویی با شیشه پوشیده شدهاند و یک قاب فلزی هم این پانلها را به همدیگر وصل کرده است. این نوع طراحی زیبا باعث شده تا پرچمدار جدید آنر از لحاظ ظاهری کاملاً شانه به شانه بهترین پرچمدارهای موجود در بازار حرکت کرده و البته با در نظر گرفتن قیمت بسیار مقرون به صرفه آن میتوانیم به بزرگی کاری که آنر انجام داده پی ببریم.
بزرگترین تغییری که در آنر 10 نسبت به مدلهای قبل روی داده، اضافه شدن رنگهای ویژه آبی و سبز موسوم به Phantom Blue و Phantom Green و همچنین طراحی سه بعدی شیشه آن است. اگر فکر میکنید بازتاب نور بر روی بدنه گوشیهای قبلی هواوی بسیار زیبا و جالب توجه بوده، در این صورت با دیدن نمای ظاهری پانل پشتی آنر 10 کاملاً متحیر خواهید شد. به عنوان مثال، رنگ آبی این گوشی که ما نیز این مدل را مورد بررسی قرار دادهایم، با گرفتن در زیر نور جلوه بسیار زیبایی داشته و میتوانید طیفهای مختلفی از رنگهای آبی و بنفش را در آن مشاهده کنید. البته باید اشاره کنیم که به غیر از رنگهای آبی و سبز، آنر 10 در برخی بازارهای منتخب در رنگهای مشکی و خاکستری نیز عرضه شده است.
با این حال، طراحی شیشهای پشت بدنه در کنار تمام زیباییهای خود، معایبی هم دارد. به عنوان مثال، گوشی بسیار لغزنده بوده و اگر بدون قاب محافظ از آن استفاده میکنید باید حسابی خواستان به گوشی باشد تا از دستتان نیفتد. همچنین پانل شیشهای گوشی نسبت به اثر انگشت یا مواردی از این دست حساس بوده و لک میافتد. البته این مورد چندان هم شدید و آزار دهنده نیست.
در پشت بدنه آنر 10 یک دوربین دو لنزه نیز به چشم میخورد که چینش افقی آن در مقایسه با گوشیهایی مانند آیفون 10 میتواند یک مزیت باشد. اما با این حال با توجه به اینکه این روزها شاهد معرفی گوشیهای زیادی با دوربینهای شامل بیش از دو لنز هستیم، ممکن است تعداد کم لنزها برخی از طرفداران سری آنر را ناامید کند. با نگاهی به سمت راست بدنه میتوانیم کلیدهای مربوط به کنترل صدا و همچنین دکمه اصلی گوشی را مشاهده کنیم. در سمت چپ هم شیار ورود سیم کارت دوگانه به چشم میخورد. متأسفانه برخلاف مدلهای پیشین در آنر 10 امکان استفاده از یکی از شیارها برای اتصال کارت حافظه وجود ندارد، اما با توجه به حافظه داخلی مناسبی که برای گوشی در نظر گرفته شده میتوان از این مورد چشمپوشی کرد.
به غیر از وجود پورت USB نوع C، سنسور مادون قرمز و جک 3.5 میلی متری هدفون، نکته قابل توجه دیگری که در طراحی آنر 10 دیده میشود مربوط به اسکنر اثر انگشت آن است. سنسور اثر انگشت آنر 10 همچنان در جلوی بدنه و قسمت پایین صفحه نمایش قرار دارد اما با این تفاوت که این بار در زیر پانل شیشهای تعبیه شده است. با توجه به این نوع طراحی سنسور اثر انگشت، کمپانی آنر ادعا کرده که حتی در روزهای بارانی و با دست مرطوب هم میتوان بدون مشکل از این سنسور استفاده کرد. البته در اینجا باید به این نکته نیز اشاره کنیم که آنر 10 تأییدیه IP برای مقاومت در برابر نفوذ آب را دریافت نکرده است!
صفحه نمایش آنر 10
آنر 10 از یک صفحه نمایش 5.84 اینچی با وضوح تصویری 2280 در 1080 پیکسل یا همان فول اچ دی پلاس استفاده میکند که مانند بسیاری از گوشیهای امروزی نسبت ابعادی برابر با 19:9 دارد. این مشخصات باعث شده تا تراکم پیکسلی آنر 10 برابر 432 پیکسل بر اینچ باشد و البته باید اشاره کنیم که در بالای صفحه نمایش یک بریدگی کوچک نیز به چشم میخورد که محل قرارگیری دوربین سلفی و بلندگوی تلفنی است.
راستش را بخواهید در مورد بریدگی بالای نمایشگر که با آمدن آیفون ایکس مد شد، نظرات بسیار متفاوت است. بسیاری از کاربران از این سبک طراحی متنفرند و در مقابل برخی نیز به واسطه افزایش فضای نمایشگر از آن خوششان میآید. اما حقیقت این است که تنها از ظاهر یک محصول نمیتوان قضاوت کرد و تا زمانی که با گوشی دارای بریدگی صفحه نمایش کار نکردهاید، نمیتوانید نظر درستی در رابطه با آن داشته باشید. در مورد آنر 10 هم باید اعتراف کنیم که تنها در عرض چند ساعت، به بریدگی نمایشگر آن عادت کردیم و البته اگر هم این اتفاق رخ نمیداد، خوشبختانه یک کلید مخصوص برای حذف این قسمت از صفحه نمایش تعبیه شده که با روشن کردن آن میتوانید نمایشگر گوشی را به شکل استاندارد و مستطیلی شکل مشاهده کنید.
از لحاظ کیفیت تصویری نیز پانل نمایشگر آنر 10 مشابه و هم رده با پانلهای 1080 پیکسلی مورد استفاده در اکثر گوشیهای میان رده بازار است. رنگها از دقت خوبی برخوردارند، زاویه دید نمایشگر ثابت و مناسب بوده، و روشنایی صفحه نمایش نیز به حدی است که در زیر نور آفتاب هم به راحتی میتوانید با آن کار کنید.
با اینکه صفحه نمایش LCD آنر 10 مطمئناً نمیتواند مانند نمایشگرهای رده بالای OLED، رنگ مشکی واقعی تولید کند اما با این حال از لحاظ کیفیت بصری هیچ تفاوت فاحشی بین آنر 10 و گوشیهای پرچمدار رده بالا و گران قیمت وجود ندارد. شاید تنها نقطه ضعفی که بتوان اشاره کرد، میزان مقاوت شیشه نمایشگر است. پانل جلویی آنر 10 مانند سری V از مقاومت زیادی برخوردار نیست و در مقابل ضربات فیزیکی آسیبپذیرتر از رقبا خواهد بود.
در مجموع باید گفت در این رنج قیمت کمتر گوشی هوشمندی را میتوانید پیدا کنید که از لحاظ بصری بتواند کیفیتی معادل آنر 10 را به شما ارائه کند.
سخت افزار و عملکرد آنر 10
هواوی در آنر 10 نیز همچنان از تراشه پردازشی کایرین 970 استفاده کرده که ساخت یکی از زیرمجموعههای این شرکت به نام هایسیلیکون است. این پردازنده پیش از این در گوشیهای آنر ویو 10، هواوی میت 10 پرو و سری پی 20 نیز مورد استفاده قرار گرفته و امتحان خود را به خوبی پس داده است. تراشههای سری کایرین از سابقه بسیار خوبی در زمینه عملکرد پردازشی برخوردار بوده و مدل پرچمدار این سری که در آنر 10 به کار گرفته شده، علاوه بر قدرت و ثبات پردازشی مناسبی که دارد قادر است به واسطه تراشه پردازش عصبی یا NPU خود، از قابلیتهای هوش مصنوعی نیز به بهترین شکل ممکن بهره ببرد.
به لطف استفاده از پردازنده قدرتمند کایرین 970، آنر 10 در زمینه اجرای بازیها، پخش صداهایی باکیفیت بالا و اجرای همزمان چند برنامه، عملکرد بسیار خوبی داشته و هیچ مشکل خاصی ندارد. عملکرد خوب آنر 10 علاوه بر پردازنده کایرین 970 به حافظه رم 4 گیگابایتی آن نیز مدیون است که البته این روزها به عنوان یک میزان حداقلی برای گوشیهای پرچمدار محسوب میشود. پردازنده گرافیکی تعبیه شده در این گوشی نیز از نوع Mali-G72 MP12 است.
آنر 10 بسته به منطقه عرضه خود دارای حافظه داخلی 64 یا 128 گیگابایتی است و البته بد نیست اشاره کنیم که در کشور چین یک مدل مجهز به رم 6 گیگابایتی هم عرضه شده است. با اینکه فضای ذخیره سازی 128 گیگابایتی در مقایسه با حافظه داخلی 64 گیگابایتی آنر 9 پیشرفتی بزرگ محسوب میشود اما این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که دیگر خبری از اتصال کارت حافظه میکرو اس دی نخواهد بود و باید به همان حافظه داخلی خود گوشی اکتفا کنید. در مورد شبکههای قابل پشتیبانی توسط آنر 10 نیز باید گفت هر دو شیار سیم کارت این گوشی امکان استفاده از شبکههای 2G، 3G و 4G را در کنار GSM، HSPA و LTE دارا هستند.
در حالی که تصمیم آنر برای تعبیه اسکنر اثر انگشت در حاشیه پایینی صفحه نمایش و در قالب یک دکمه خازنی ممکن است برای برخی ناامید کننده باشد اما خوشبختانه این سنسور از سرعت عملکرد بسیار بالایی برخوردار بوده و از این لحاظ بهتر از هر گوشی دیگر آنر یا هواوی است. همچنین علاوه بر استفاده به عنوان اسکنر اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی، دکمه خازنی مذکور به عنوان یک دکمه هوم کلاسیک نیز کاربرد دارد.
در زمینه قابلیتهای صوتی هم یکی از بهترین خبرهایی که میتوانیم به دوست داران موسیقی بدهیم، حفظ جک 3.5 میلی متری هدفون در آنر 10 است. همچنین فناوری صوتی اختصاصی هواوی موسوم به Histen نیز در آنر 10 حضور دارد که با تنظیمات و افکتهای مختلف خود میتواند بهترین تجربه صوتی ممکن را در اختیار شما قرار دهد.
در پایین بدنه آنر 10 و سمت راست جک هدفون میتوان پورت USB نوع C و همچنین بلندگوی گوشی را مشاهده کرد. با اینکه این بلندگو به صورت مونو و تکی طراحی شده و در مقابل بلندگوهای استریوی موجود در گوشیهای پرچمدار ممکن است ضعفهایی داشته باشد اما با این حال صدای خروجی از آن بسیار باکیفیت و واضح بوده و مشکل زیادی از این بابت نخواهید داشت.
آنر 10 انرژی مورد نیاز قطعات خود را از یک باتری 3400 میلی آمپر ساعتی تأمین میکند که البته قابلیت جداسازی توسط کاربر را ندارد. این باتری در مقایسه با باتری 3200 میلی آمپری آنر 9 کمی بزرگتر شده اما همچنان کوچکتر از باتری 3750 میلی آمپر ساعتی آنر ویو است. برای شارژ این باتری دو حالت معمولی و شارژ سریع در نظر گرفته شده که در حالت شارژ سریع میتوانید تنها با اتصال 30 دقیقهای شارژر، 50 درصد از ظرفیت باتری را پر کنید.
نرم افزار آنر 10
آنر 10 به صورت پیش فرض از سیستم عامل اندروید 8.1 اوریو استفاده میکند که رابط کاربری اختصاصی EMUI 8.1 هم بر روی آن اعمال شده است. مسئلهای که در مورد رابطهای کاربری اختصاصی شرکتهای سازنده گوشی وجود دارد این است که معمولاً این دسته از سیستم عاملها که به صورت سفارشی شده در اختیار کاربران قرار میگیرند، پر هستند از برنامههای به درد نخور و غیرضروری و اصراری که به تحمیل نظر طراحان وجود دارد باعث میشود تا در نهایت کاربر تصمیم بگیرد به سراغ لانچرهای عرضه شده در گوگل پلی استور برود.
اما اوضاع در مورد آنر 10 و به طور کلی گوشیهای هواوی تاحدود زیادی متفاوت است. این شرکت سال به سال رابط کاربری خود را بهبود داده و قابلیتهای شخصی سازی بیشتری به آن افزوده است به طوری که در حال حاضر میتوانید تقریباً تمام بخشهای رابط کاربری EMUI 8.1 را مطابق سلیقه خود تغییر دهید. به عنوان مثال همان طور که اشاره کردیم حتی امکان حذف بریدگی بالای نمایشگر به واسطه اضافه کردن یک نوار مشکی در این قسمت وجود دارد که البته متأسفانه هنوز هیچ کلید میانبری برای آن در بخش اعلانها تعبیه نشده و باید به صفحه تنظیمات گوشی مراجعه کنید.
یکی دیگر از نکات قابل توجه، جسچرها و میانبرهای متعددی است که برای کار با گوشی در آنر 10 تعریف شده و باعث میشوند تجربه بسیار بهتر و لذتبخشتری داشته باشید. به عنوان مثال برای اگر به حالت در زدن دو بار بر روی صفحه نمایش ضربه بزنید، میتوانید اسکرین شات تهیه کنید یا با پشت و رو کردن گوشی صدای اعلانها را خاموش کنید. تنها موردی که تاحدودی اذیت کننده است این است که جسچرها و میانبرها در بخشهای مختلفی از صفحه تنظیمات پراکنده شدهاند و برای فعال کردن کدام باید به بخش مرتبط با آن مراجعه کنید. مثلاً تعدادی از از جسچرها و تنظیمات کنترلی در بخش صفحه نمایش، تعدادی در بخش دستیار هوشمند و تعدادی دیگر در منوی اصلی سیستم قرار دارند. البته این را نمیتوان یک مشکل برای آنر و یا هواوی محسوب کرد، زیرا سیستم عامل اندروید در نسخه 8.1 در زمینه جسچرها ضعفهای زیادی دارد و احتمالاً با بهروز شدن گوشی به اندروید 9 پای بسیاری از اینگونه مشکلات برطرف خواهند شد.
نکته دیگر در مورد نرم افزار آنر 10، سیستم تشخیص چهره و باز کردن قفل گوشی با استفاده از این فناوری است. این سیستم در چند سال گذشته به شدت مورد توجه آنر بوده و در بسیاری از گوشیهای این شرکت از آنر وی 10 گرفته تا گوشیهای مقرون به صرفهتری مانند آنر 7A از آن بهره میبرند. در رابطه با سیستم تشخیص چهره آنر 10 چیز زیادی نمیتوان گفت جز اینکه به وظیفه خود به خوبی عمل میکند و انتظاری که از آن دارید کاملاً برآورده خواهد شد. اما با این حال نباید توقع انقلاب و تحولی در زمینه تشخیص چهره و قابلیتهای مرتبط با آن داشته باشید.
دوربین آنر 10
آنر چند سالی است رو به استفاده از دوربینهای دوگانه در محصولات خود آورده و به همین دلیل هیچ تعجبی ندارد که در آنر 10 هم شاهد یک چنین سیستم دوربینی باشیم. این گوشی هوشمند در پشت بدنه خود دارای دو لنز رنگی 16 مگاپیکسلی و سیاه و سفید 24 مگاپیکسلی (هر دو با دیافراگام f/1.8) است که لنز تک رنگ برای نورگیری بهتر و ثبت جزئیات بیشتر در عکسها به کار میرود.
بدون تردید مهمترین ویژگی اضافه شده به دوربین آنر 10، قابلیتهای مبتنی بر هوش مصنوعی آن است که پیش از این در برخی گوشیهای دیگر هواوی مانند پی 20 و پی 20 پرو نیز دیده بودیم. برای فعال کردن قابلیتهای هوش مصنوعی یا در اصطلاح AI Camera، تنها کاری که باید بکنید لمس دکمه AI در داخل اپلیکیشن دوربین است. با فعال کردن این قابلیت، دوربین آنر 10 با توجه به دادههایی که از قبل برای آن تعریف شده، به صورت خودکار صحنه و موقعیت عکاسی را شناسایی کرده و بهترین تنظیمات را برای آن در نظر میگیرد. البته برخلاف گوشیهای گران قیمتتری مانند پی 20 و میت 10 پرو، در اینجا کاربر هیچ دخالتی در روند تشخیص صحنه نداشته و تنها کاری که میتواند انجام دهد همین فعال یا غیرفعال کردن AI Camera است.
اگر دوست دارید کنترل بیشتری بر روی تنظیمات مختلف دوربین گوشی خود داشته باشید، آنر 10 این امکان را نیز برای شما مهیا کرده است. علاوه بر حالت حرفهای و یک حالت مخصوص سیاه و سفید که تنظیمات بسیار بیشتری را در اختیارتان قرار میدهند، میتوانید از قابلیت ثبت تصاویر پانورامای سه بعدی، اسکن اسناد، کلیپهای کوتاه و همچنین حالت هنری استفاده کنید که مورد آخر فیلترهای متنوعی را به سبک برنامه پریزما (Prisma) در دسترس شما قرار میدهد.
یک حالت ویژه دیافراگم عریض (Wide Aperture) هم برای دوربین آنر 10 در نظر گرفته شده و به وسیله یک نوار لغزنده میتوان میزان گشودگی دریچه دیافراگم را به صورت دستی تنظیم کرد. همچنین حالت محبوب پرتره نیز در این گوشی وجود دارد که هم برای دوربین پشتی و هم برای دوربین سلفی 24 مگاپیکسلی آن قابل استفاده است. با اینکه تصاویر پرتره در آنر 10 کمی بیش از حد هنری و دستکاری شده به نظر میرسند اما با توجه به قدرت سخت افزاری دوربین، کاملاً قابل قبول و مناسب است.
یکی از بزرگترین ایرادهای که میتوان به دوربین آنر 10 وارد کرد، فقدان ویژگی تثبیت نوری تصویر است. عدم وجود این قابلیت باعث شده تا میزان نویز، به خصوص در شرایط نور کم قابل ملاحظه باشد. این مورد حتی به حالت فیلمبرداری دوربین هم تأثیرگذار بوده و البته در هنگام فیلمبرداری با رزولوشن 4K بیشتر به چشم میآید. البته به نظر میرسد که هوش مصنوعی گوشی در پشت برده اقداماتی را برای کاهش اثرات ناشی از لرزش تصویر انجام میدهد تا نبود تثبیت نوری تصویر تاحدودی جبران شود.
در گالری زیر میتوانید نمونه عکسهای گرفته شده با دوربین آنر 10 را مشاهده کنید:
جمعبندی
آنر 8 یک گوشی اندرویدی هیجان انگیز با سبک طراحی مدرن و کاملاً چشمنواز است که از سخت افزاری قدرتمند بهره گرفته و از قابلیتهای نرم افزاری مختلفی مانند هوش مصنوعی برخوردار میباشد. این ویژگیها زمانی بیشتر به چشم خواهند آمد که به یاد بیاورید، این گوشی تنها با قیمت 399 دلار در دسترس خریداران قرار گرفته و با یک هزینه بسیار معقول و منطقی میتوانید محصولی تقریباً هم تراز با گوشیهای پرچمدار بازار را تهیه کنید.
آنر 10 در تمامی بخشها عملکردی قابل قبول داشته و بار دیگر نشان میدهد که شرکتهای چینی در دنیای گوشیهای هوشمند به خوبی توانستهاند جایگاه خود را تثبیت کرده و نظر کاربران را به سمت محصولات خود جلب کنند. محصولاتی که کیفیت ساخت مناسب، ویژگیهای مدرن و بهروز، و البته قیمت مقرون به صرفه از اصلیترین مشخصههای آنها محسوب میشود.
گوشی خوبیه ولی با S10 سامسونگ واقعا قابل قیاس نیست