شرکت چینی هواوی امروز از جدیدترین محصول خود با نام هواوی میت 10 (Huawei Mate 10) رونمایی کرد و به تبعیت از رقبای خود، مانند اپل و گوگل، این محصول را در دو مدل کاملاً متفاوت روانه بازار خواهد کرد. یکی از این مدلها که هیچ پسوند و پیشوندی نداشته و تنها با نام هواوی میت 10 شناخته میشود در واقع مدل استاندارد این گوشی میباشد، در حالی که یک مدل پیشرفتهتر با نام هواوی میت 10 پرو نیز طراحی شده که از لحاظ قابلیتهای سختافزاری و نرمافزاری تفاوت نسبتاً زیادی با مدل استاندارد دارد.
طراحی هواوی میت 10 پرو
از لحاظ ظاهری هواوی میت 10 پرو ظریفتر و باریکتر از مدل استاندارد بوده و در دست گرفتن آن راحتتر به نظر میرسد. هر دو مدل میت 10 از یک سبک طراحی جدید با بدنهای شیشهای استفاده میکنند که زیبایی خاصی به آنها بخشیده است. مدل پرو نسبت به مدل معمولی از یک مزیت عمده برخوردار است و آن هم کسب گواهینامه IP67 در زمینه مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار است. البته کسب این گواهینامه هزینهای داشته و آن هم حذف جک 3.5 میلی متری هدفون از این مدل میباشد. سنسور تشخیص اثر انگشت نیز در هواوی میت 10 پرو در جای مناسبی تعبیه شده و درست در زیر دوربین پشتی آن قرار دارد.
صفحه نمایش هواوی میت 10 پرو
هواوی میت 10 پرو مجهز به یک نمایشگر جدید از نوع FullView AMOLED با نسبت تصویر 18:9 میباشد. با اینکه مدل استاندارد میت 10 از نسبت تصویری استاندارد 16:9 استفاده میکند، اما بلندتر بودن و باریکتر بودن مدل پرو باعث شده تا این گوشی نیز مانند اغلب پرچمدارهای امروزی به سراغ یک نسبت تصویری نامتعارف برود. اما نکته عجیب در این بین این است که وضوح تصویری این نمایشگر 6 اینچی برابر با 2160 در 1080 پیکسل است که در مقایسه با وضوح 2560 در 1440 پیکسلی مدل استاندارد، یک پسرفت به شمار میرود. به هر حال از مدل پرو انتظار میرفت که وضوح تصویری بهتری داشته و یا حداقل همان رزولوشن QHD مدل استاندارد را حفظ کند. البته با وجود رزولوشن پایینتر، پشتیبانی از فناوریهایی مانند HDR10 باعث شده تا کیفیت صفحه نمایش بسیار خوب و قابل قبول باشد.
رابط کاربری هواوی میت 10 پرو
هواوی در نامگذاری نسخه جدید رابط کاربری خود، چند شماره را رد کرده و مستقیماً به سراغ EMUI 8.0 رفته است. دلیل این مسئله تنها هم نام شدن رابط کاربری این شرکت با اندروید میباشد. بله، هواوی میت 10 پرو به صورت پیش فرض از اندروید 8.0 اوریو که در قالب رابط کاربری اختصاصی EMUI 8.0 ارائه شده، استفاده خواهد کرد و این یک خبر بسیار خوب برای خریداران این گوشی است. علاوه بر سادهتر شدن رابط کاربری، هواوی در EMUI 8.0 به سراغ فناوری یادگیری ماشینی نیز رفته و بدین ترتیب هواوی میت 10 پرو توانایی برخی تحلیلها و پیشبینیها را نیز خواهد داشت. به عنوان مثال وقتی در هنگام شب قصد مطالعه یک متن را داشته باشید، گوشی به صورت هوشمند روشنایی صفحه نمایش را کاهش میدهد تا چشمان شما کمتر خسته شوند.
یکی دیگر از ویژگیهای جالب هواوی میت 10 پرو که در نسخه استاندارد آن وجود ندارد، قابلیت به نام Smart Screen میباشد. این قابلیت به گوشی اجازه میدهد تا به کمک یک کابل ساده USB نوع C به HDMI، تصویر را در یک نمایشگر بزرگتر مانند تلویزیون و یا مانیتور به نمایش گذاشته و امکان استفاده از رابط کاربری گوشی را در ابعادی بزرگتر مهیا کند. این ویژگی یادآور یکی دیگر از نوآوریهای سامسونگ، یعنی پایه DeX میباشد که کارکردی مشابه دارد.
پردازنده و حافظه هواوی میت 10 پرو
هواوی میت 10 پرو همانند مدل استاندارد خود، از جدیدترین پردازنده اختصاصی هواوی با نام کرین 970 استفاده میکند که در نگاه اول عملکرد بسیار خوب و سریعی دارد. البته باید دید در کاربرد عملی و پس از گذشت چند ماه میتواند این عملکرد را حفظ کند یا نه. هواوی ادعا دارد که این چیپ پردازشی جدید به واسطه ” واحد پردازش عصبی” اختصاصی خود، پردازش موبایلی را وارد عصری جدید کرده است. این ” واحد پردازش عصبی” یا به اختصار NPU همان چیزی است که امکان یادگیری ماشین را برای هواوی میت 10 پرو مهیا کرده تا بتواند خود را با رفتارها و سلایق شما تطبیق دهد.
هواوی میت 10 پرو در دو مدل روانه بازار خواهد شد؛ یکی با 4 گیگابایت حافظه رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی، و دیگری با 6 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی. متأسفانه هیچ شیاری برای ورود کارت حافظه میکرو اس دی در این گوشی تعبیه نشده و این در حالی است که مدل استاندارد میت 10 از این قابلیت بهرهمند میباشد. شاید این هم یکی دیگر از تبعات ضد آب کردن نسخه پرو و دریافت گواهینامه IP67 باشد.
دوربین هواوی میت 10 پرو
هواوی میت 9 از اولین گوشیهای مجهز به دوربین دوگانه بود و میت 10 هم این روند را ادامه داده است. در این گوشی جدید شاهد دو لنز 12 و 20 مگاپیکسلی هستیم که اولی رنگی و دومی تک رنگ میباشد. این دوربین دوگانه از تثبیت نوری تصویر یا همان OIS هم برخوردار است که البته تنها محدود به لنز رنگی میباشد. یک سیستم ترکیبی فوکوس و بزرگنمایی 4 کاره هم برای دوربین میت 10 پرو در نظر گرفته شده که یکی از مزایای عمده آن میباشد.
دوربین میت 10 پرو علاوه بر ویژگیهای متداولی مانند افکت بوکه (محو و تار شدن پسزمینه)، از برخی قابلیتهای متکی بر هوش مصنوعی نیز برخوردار میباشد، بدین ترتیب که گوشی با بررسی صحنه عکاسی برخی تنظیمات را به صورت خودکار انجام میدهد. به عنوان مثال، در هنگام عکاسی از غذاها رنگها اشباعتر از حالت عادی ثبت میشوند و یا در هنگام عکاسی از طبیعت تأکید بیشتری بر روی رنگ سبز میشود.
باتری هواوی میت 10 پرو
خوشبختانه هواوی توجه ویژهای به باتری گوشی جدید خود داشته و ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعتی باتری میت 10 پرو نوید طول عمری بالا را برای آن میدهد. چنین باتری بزرگی در بین گوشیهای امروزی یک غنیمت به شمار میرود و کمتر پرچمداری را میتوان یافت که از این ظرفیت بالایی برخوردار باشد. با اینکه طرفیت باتری هر دو مدل استاندارد و پرو یکسان است، اما با توجه به وضوح تصویری پایینتر میت 10 پرو، باید دید آیا این مدل میتواند در زمینه طول عمر باتری گوی سبقت را از مدل استاندارد برباید یا نه.
در عین حال، هواوی ادعا دارد که تکنولوژی شارژ پرسرعت به کار رفته در میت 10 پرو باعث خواهد شد تا 58 درصد از ظرفیت باتری بزرگ این گوشی تنها در عرض 30 دقیقه پر شود و بنابراین کاربران از این حیث نیز مشکلی نخواهند داشت. در انتها باید گفت تنها قابلیتی که در باتری میت 10 پرو دیده نمیشود، پشتیبانی از شارژ بیسیم است.