چه راههایی وجود دارد که یک گوشی هوشمند را نسبت به سایر گوشی ها متفاوت میسازد؟ تولیدکنندگان قطعات مورد نیازشان را از منابع مختلفی انتخاب و خریداری میکنند تا برای ما پرچمدارانی فریب دهنده همراه با مشخصاتی بالارده را ارائه کنند و حتی اینک گوشی های مقرون به صرفهای نیز در بازار وجود دارد که میتواند کمی به کمک بودجه شما بیاید.
در حالی که گوشی ها را نسبت به مشخصات سخت افزاری آنها در ردههای مختلف قرار میدهیم، الگوهای متفاوت دیگری نیز هستند که در این دسته بندی به کمک ما میآیند؛ اما زمانی که ما با محصولات میان رده سر و کار داریم این قابلیت ها است که منجر به برتری یک محصول از دیگری میشود. در حال حاضر نیز تولیدکنندگان به خوبی در این حوزه فعالیت میکنند و محصولات میان ردهای را روانه بازار میکننده که به خوبی کیفیت یک گوشی بالارده را ارائه میدهند.
همراه با خانواده تازه پا به میدان گذاشته نوا، کمپانی هواوی به دنبال ارائه گوشی های زیبا و خوش استایل در رده میانی است. این خانواده اینک دارای دو عضو به نام هواوی نوا و هواوی نوا پلاس است که از نظر طراحی کمی شبیه به قهرمانانی از جنس اپل و سامسونگ هستند. در ادامه با بررسی این دو گوشی هوشمند همراه ما باشید.
طراحی
گاهی اوقات دو خواهر و برادر کاملا شبیه به هم هستند و گاهی نیز وقتی آنها را در کنار هم میبینیم، همانند غریبهها هستند. هواوی نوا و هواوی نوا پلاس چیزی بین این دو خواهند بود که از طراحی متمایزی با یکدیگر برخوردار بوده و البته نقاط مشترکی نیز بین آن دو دیده میشود.
همراه با بدنه های فلزی، شیشه 2.5D دو لب خمیده و حاشیههایی اریب، هواوی نوا و هواوی نوا پلاس ثابت کردهاند که در بسیاری موارد با یکدیگر شبیه هستند. در حالی که انحنا در دو مدل به صورت متفاوتی شکل گرفته است و شما باید تصمیمی بگیرید که کدام اندازه صفحه مناسب شما خواهد بود. هر دو این گوشی ها در هنگام دست گیری حس خوبی را با لبه هایی خمیده، کیفیت بالای بدنه فلزی و البته ارگومونومی مناسب به شما القا میکنند.
از دیگر المانهایی که بین این دو گوشی به صورت یکسان دیده میشود باید به طراحی بلندگوی زیری، پورت USB Type-C و نوع دکمههای فیزیکی اشاره کرد. هرچند که جایگیری کلیدهای فیزیکی هر دو اینها یکسان است اما این دلیل نمیشود که طراحی آنها یکنواخت باشد. به عنوان مثال باید به کلید پاور در مدل اصلی نوا اشاره کرد که مسطح بوده و مرز آن با خط قرمزی مشخص شده در حالی که این دکمه در گوشی نوا پلاس نقرهای خواهد بود.
اما وقتی به پنل پشتی این دو گوشی مینگریم تفاوتها آشکار هستند. دوربین مدل نوا در قسمت بالایی سمت چپ این محصول جای گرفته که از پس زمینهای با جنس و رنگ متفاوتی از بدنه بهره میبرد. به عنوان مثال در نسخه نقرهای این قسمت گوشی پلاستیک سفید خواهد بود. به نظر میرسد که تعامل پلاستیک و فلز با یکدیگر زیبایی خوبی را به نمایش گذاشته است.
اما قسمت پشتی نوا پلاس از طراحی کاملا متفاوتی بهره میبرد. یک دوربین بزرگ همراه با فلش و در زیر آن اسکنر اثر انگشت بر روی این پنل نمایان است. به طور کلی هندست نوا پلاس نسبت به نوا کمی بزرگ و زمخت به نظر میرسد، در مقابل، نوا بسیار خوش دست است و احساس خوبی را به کاربر القا میکند.
صفحه نمایش
ما نمیتوانیم از گوشی های میان رده انتظار ارائه کیفیت بسیار بالای صفحه نمایش را داشته باشیم و در این بین دو دیوایس هواوی نوا / نوا پلاس نیز از قاعده مستثنا نیستند. هر دو این محصولات از یک پنل LCD با رزولوشن 1080×1920 پیکسل بهرهمند هستند؛ هرچند که یکی از آنها حاوی سایز 5 اینچ و دیگری 5.5 اینچ است.
در نخستین نگاه کیفیت هر دو خوب به نظر میرسد، خطوط واضح بوده، رنگها جسورانه هستند ولی حس تازهای به شما دست نخواهد داد و میتوان گفت که صفحه این دو گوشی، مشابه دیگر محصولات میان رده بازار است. این توضیحات مربوط به استفاده شما از این گوشی در محیطی با شرایط نوری مناسب است؛ اما اگر بخواهید زیر نور آفتاب از آن استفاده کنید باید بگوییم که روشنایی آن متوسط خواهد بود. با نگاه کردن به تصاویر رنگارنگ، رنگها کمی اشباع شده به نظر میرسند و میتوان گفت که تولید رنگها خیلی دقیق نیست. البته خوشبختانه هواوی تنظیماتی را برای درجه حرارت رنگها در قسمت تنظیمات قرار داده است که میتوانید شما کمی به این قضیه بهبود ببخشید؛ با این حال نتیجه حاصل شده را نیز نمیتوان کاملاً طبیعی دانست.
رابط کاربری
استفاده از EMUI 4.1 بر روی هواوی نوا و نوا پلاس همانند آن است که افراد را به مهمانی جدیدی ببرید. شما میتوانید مدیریت کنید همه چیز را ولی تغییرات نسبت به سایر گوشیهای هواوی کم است. به طور کلی تجربه خوبی را با رابط کاربری اندرویدی هواوی به دست خواهید آورد.
این رابط مبتنی بر اندروید مارشمالو است و با در اختیار داشتن تمامی قابلیتهای این پلتفرم، سعی کرده تا تجربه جدیدی را از فریم ورک به کاربران ارائه دهد. نخستین بار که از این گوشی استفاده میکنید به نظرتان مکان المانها کمی متفاوت از سایر گوشیهای اندرویدی خواهد بود؛ اما هرچه بیشتر به جلو میروید با این ظاهر نا آشنا احساس نزدیکی بیشتری را خواهید کرد. طراحی آن کاملاً روان و خوب است و به نوعی در المانهای مختلف از اشکال و خطوط سادهای استفاده شده که گوشی به راحتی اجرا شود. هرچند آن راه زیادی را در پیش دارد تا تجربه اندروید خام را به کاربران ارائه کند اما بدون شک سبک خاصی را در اختیار کاربرانش میگذارد.
پردازنده و حافظه
در حالی که نوا و نوا پلاس هر کدام از ظاهری متفاوت برخوردارند اما از سخت افزار یکسانی بهره میبرند. این بدان معناست که یک چیپست اسنپدراگون 625 همراه با 3 گیگابایت رم مرکز قدرت این دو گوشی چینی خواهد بود. این چیپست پیش از این نیز بر روی گوشیهای میان رده قابل تحسینی همچون موتورولا موتو زد نیز استفاده شده و به خوبی کار میکند.
هرچند هواوی این دو گوشی جدید خود را برای رقابت با پرچمداران روانه بازار نکرده است؛ اما میتوان گفت که شما میتوانید تعادل خوبی از سخت افزار و نرم افزار را با خانواده هواوی نوا در اختیار داشته باشید. ما برای عمر باتری مناسبی این دو دیوایس تحت تأثیر قرار گرفتیم اما شما قادر نخواهید بود بسیاری از بازیهای بالارده 3 بعدی را با توجه به کافی نبودن قدرت پردازنده هواوی نوا و نوا پلاس، اجرا کنید. در زیر میتوانید امتیازهای به دست آمده این دو محصول در بنچمارکهای مختلف را مشاهده کنید:
دوربین
عملکرد دوربین هواوی نوا و نوا پلاس در حد و اندازه محصولات میان رده بسیار مناسب بوده و درخشان ظاهر شده است. در حالی که هر دو این تلفنها از سخت افزارهای مشابه زیادی بهره میبرند اما هر یک از دوربین جداگانهای بهره میبرند. مدل نوا از یک سنسور 12 مگاپیکسلی و مدل نوا پلاس نیز از یک سنسور 16 مگاپیکسلی بهره میبرد که البته مدل پلاس از یک تثبیت کننده اپتیکال نیز بهرهمند است.
هر دو دوربین تصاویر خوب و با کیفیتی میگیرند و با سرعت مناسب فوکوس خود، نا امیدتان نخواهند کرد. به طور کلی تصاویری که با دوربین نوا گرفته میشود به نظر میرسد که تمایل بیشتری به کنتراست دارد و مدل پلاس نیز رزولوشن بالاتری از تصاویر را ارائه میکند تا با زوم کردن بر روی عکسها، وضوح همچنان حفظ شود.
بخشهای نرم افزاری متعددی توسط دوربین این دو محصول حمایت میشود و از مهمترین آنها باید به حالت Beauty اشاره کرد که تصاویر گرفته شده توسط دوربین سلفی این گوشیها را با اضافه کردن رژ لب و مژه مصنوعی زیباتر خواهد کرد. نمیتوان گفت که عملکرد این دوربینها عالی است اما خوشحالیم که برای استفاده از آنها به هیچ نرم افزار اضافی نیاز نخواهید داشت و نرم افزار پیشفرض هواوی نیازهای شما را برطرف خواهد کرد.
در زمینه ضبط ویدیویی نیز با پشتیبانی از تصویربرداری 4K، شاهد عملکرد بسیار خوبی از این دو گوشی میان رده چینی هستیم. سرعت تنظیم دوربین این دو محصول در شرایط نوری مختلف مناسب است و خیلی سریع عملیات فوکوس انجام میگیرد. هواوی همچنین عملکرد خوبی را در زمینه حذف نویز پس زمینه ویدیوها داشته است؛ اگر چه همچنان ایراداتی نیز با کیفیت صدای ویدیوهای ضبط شده وجود دارد و کاملاً ایده آل نیست.
نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین هواوی نوا
نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین هواوی نوا پلاس
عمر باتری
هواوی Nova و Nova Plus هر دو به ترتیب با ضخامت 7.1 و 7.3 میلیمتر در رده گوشیهای بسیار باریک قرار میگیرند. با وجود این همچنان هواوی موفق شده تا از یک باتری 3020 میلیآمپر ساعتی در مدل اصلی نوا و یک باتری بزرگتر 3340 میلیآمپر ساعتی در مدل پلاس آن استفاده کند. ترکیبی این باتریها با پردازندههای دو محصول میان رده هواوی موجب شده تا عملکرد خوبی را در این زمینه شاهد باشیم و کمتر در طول روز بر خلاف بسیاری از گوشیهای هوشمند نیازمند شارژ مجدد تلفن همراهمان باشیم.
در آزمایشهای صورت گرفته مشخص شده که مدل نوا با استفادهای استاندارد میتواند حدود 10 ساعت و مدل نوا پلاس 12 ساعت با یکبار شارژ روشن بماند. جالب اینجاست هرچند که این دو گوشی مجهز به تکنولوژی شارژ سریع نیستند؛ اما با ارائه مدت زمان مورد نیاز جهت شارژ کامل 0 تا 100 در حدود 2 ساعت، میتوان گفت که این محصولات در حوزه باتری رضایت بخش ظاهر شدهاند
جمع بندی
هواوی نوا و نوا پلاس هر دو گوشیهای عالی نیستند اما اگر قصد خرید محصولاتی میان رده را داشته باشید، این دو هندست میتوانند گزینههای مناسبی برای انتخاب باشند. چه از نظر ظاهری با ضخامت کمتر از 7.5 میلیمتر و چه از نظر دوربین (12 مگاپیکسل نوا و 16 مگاپیکسل نوا پلاس) هر دو کاملاً خوب به نظر می رسند تا شما بتوانید در کنار تجربه پلتفرم اندروید، از در دست گرفتن گوشی هوشمند خود و البته عکاسی با آن لذت ببرید.
با سلام
میگن این گوشی قابلیت زیر رو داره واقعا درسته؟
سرعت فیلمبرداری دوربین اصلی :
2160p@30fps , 1080p@120fps , 1080p@60fps , 720p@240fps