در آوریل سال 2016 و تقریباً شش ماه قبل از اینکه اپل گوشی آیفون 7 پلاس را با دوربین دوگانه عرضه کند، هواوی گوشی هوشمند پی 9 خود را با چنین قابلیتی روانه بازار کرد . اینکه یک تولید کننده چینی بخواهد به جنگ اپل برود اصلاً چیز عجیبی نیست اما هیچکس انتظار نداشت که دوربین دوگانه پی 9 کیفیتی به این خوبی داشته باشد.
حال بعد از گذشت یک سال و عرضه چندین و چند گوشی مختلف با سیستم دوربین دوگانه، هواوی بار دیگر با یک محصول نوآورانه به اسم پی 20 پرو (P20 Pro) بازگشته است. هواوی این بار به سراغ استفاده از سه لنز در پشت بدنه گوشی پرچمدار خود رفته و علاوه بر این سیستم عجیب و غریب یک دوربین سلفی فوق العاده 24 مگاپیکسلی هم برای آن در نظر گرفته است. همین ابتدای کار باید اشاره کنیم که استفاده از 3 لنز دوربین به هیچ عنوان یک حرکت تبلیغاتی صرف نبوده و به جرأت میتوان گفت سیستم دوربین هواوی پی 20 پرو قدرتمندترین دوربینی است که تا به حال در یک گوشی هوشمند به کار گرفته شده است.
علاوه بر دوربین، بقیه مشخصات سخت افزاری پی 20 پرو هم از کیفیت و قدرت بالایی برخوردارند، اما با این حال قبل از اینکه تصمیم به خرید این گوشی هوشمند بگیرید چند نکته و واقعیت را در مورد آن باید بدانید که در ادامه این بررسی قصد داریم شما را با آنها آشنا کنیم.
علاوه بر نوآوری در سیستم دوربین، پی 20 پرو را از یک جهت دیگر هم میتوان محصولی انقلابی از هواوی به حساب آورد: در واقع پی 20 پرو اولین گوشی تولیدی هواوی است که خسته کننده نیست! بله، با اینکه این گوشی به ظاهر همانند دیگر گوشیهای اندرویدی است که حداقل در سبک طراحی صفحه نمایش قصد تقلید از آیفون ایکس اپل را دارند، اما دوربین سهگانه و طراحی فوق العاده زیبای بدنه با رنگبندی منحصر به فرد کاور شیشهای پشتی آن باعث شده تا با در دست گرفتن پی 20 پرو کاملاً احساس کار کردن با یک گوشی متفاوت و جدید را داشته باشید.
البته زیبا بودن بدنه تنها مزیت طراحی پی 20 پرو نیست. این گوشی بسیار خوش دست بوده و در دست گرفتن و کار کردن با آن احساس بسیار خوبی به کاربر میدهد. صفحه نمایش اولد 6.1 اینچی این محصول دقیقاً همان چیزی است که باید باشد. گوشی در برابر نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم بوده (تأییدیه IP67) و لازم نیست زیاد نگران آسیب دیدن آن باشید.
البته این تعریف و تمجیدها به معنی بیعیب بودن پی 20 پرو نیست. جک 3.5 میلی متری هدفون در این پرچمدار هواوی کنار گذاشته شده و همین مسئله شاید برخی کاربران را آزرده خاطر کند. همچنین طراحی بدنه به گونهای است که گوشی کمی لغزنده بوده و اثر انگشت هم بر روی آن باقی میماند. علاوه بر همه اینها یک برجستگی نسبتاً بزرگ هم در پشت بدنه وجود دارد که محل قرارگیری دو عدد از لنزهای دوربین بوده و ممکن است در هنگام استفاده از قاب برای گوشی، کمی مشکلساز باشد.
در جلوی بدنه پی 20 پرو شاهد صفحه نمایشی هستیم که در بالای آن یک فرورفتگی مشابه با آنچه که در آیفون ایکس دیده بودیم، وجود دارد هر چند که اندازه آن کمی کوچکتر شده است. به هر حال به غیر از سامسونگ، سایر تولید کنندگان مطرح گوشیهای هوشمن در پرچمدارهای خود از این سبک طراحی صفحه نمایش استفاده کرده و سعی در تقلید از آیفون ایکس داشتهاند، بنابراین شاید نتوان از این بابت زیاد به هواوی خرده گرفت. حاشیه پایین صفحه نمایش در پی 20 پرو تاحدودی بزرگ بوده و اسکنر اثر انگشت بیضی شکل گوشی هم در همین قسمت تعبیه شده است. این سنسور از سرعت بسیار خوبی برخوردار بوده و کارایی خوبی نیز دارد. البته در کنار این اسکنر، پی 20 پرو مجهز به سیستم تشخیص چهره هم میباشد که مشکل خاصی نداشته و به خوبی به وظایف خود عمل میکند. به هر حال اگر هواوی هم مانند سامسونگ، اسکنر اثر انگشت را به پشت بدنه منتقل میکرد شاید بهتر بود؛ زیرا در این صورت هم دسترسی به آن راحتتر میشد و هم شاهد حاشیه باریکتری در پایین صفحه نمایش بودیم.
عملکرد، صفحه نمایش و طول عمر باتری
پی 20 پرو از جدیدترین تراشه پردازشی هواوی به نام کایرین 970 استفاده میکند و در کنار این پردازنده قدرتمند به 6 گیگابایت حافظه رم هم مجهز شده است. انرژی مورد نیاز این گوشی توسط یک باتری بزرگ 4000 میلی آمپر ساعتی تأمین شده و 128 گیگابایت حافظه ذخیره سازی هم در اختیار کاربر قرار داده شده است. پرچمدار پیشین هواوی، یعنی میت 10 پرو (Mate 10 Pro) دقیقاً از همین مشخصات سخت افزاری بهرهمند بود و در واقع چیز جدیدی در مورد سخت افزار داخلی پی 20 پرو نمیتوان گفت. در هنگام کار با پی 20 پرو به خوبی متوجه سرعت بسیار بالای آن خواهید شد و باتری بزرگ این گوشی هم در حالت عادی میتواند یک روز و نیم کامل را بدون نیاز به شارژ سپری کند.
با این حال بین پی 20 پرو و پرچمدار قبلی هواوی چند تفاوت قابل توجه هم وجود دارد. پی 20 پرو از فناوری صوتی دالبی اتموس پشتیبانی میکند و همین مسئله باعث شده تا کیفیت صوتی آن به مراتب بالاتر باشد. هر چند که باید اعتراف کرد بلندی و وضوح اصوات خروجی از بلندگوهای هیچ از این دو گوشی ب هیچ وجه به پای آیفون ایکس اپل نمیرسد.
صفحه نمایش پی 20 پرو دارای پانل اولد با وضوح تصویری 2240 در 1080 پیکسل بوده و از این حیث کاملاً با آیفون ایکس اپل قابل مقایسه است. میزان روشنایی نمایشگر این گوشی تقریباً با آیفون ایکس برابر بوده و میزان کنتراست هم اختلاف بسیار کمی دارد و البته رنگها کمی سردتر به نظر میرسند. هواوی حتی در نامگذاری قابلیتهای نمایشگر خود هم مطابق روش اپل عمل کرده است؛ فناوری True Tone اپل در اینجا با یک فناوری به نام Natural Tone جایگزین شده و Night Shift هم جای خود را به Eye Comfort داده است.
در کل باید گفت با اینکه هواوی در زمینه صفحه نمایش هیچ نوآوری خاصی را در پی 20 پرو اعمال نکرده اما نمایشگر این گوشی کیفیت بسیار قابل قبولی داشته و کاملاً با آیفون ایکس اپل قابل رقابت است.
یک نکته جالب در مورد پی 20 پرو که تاحدودی به صفحه نمایش آن هم مربوط میشود، کارکرد اسکنر اثر انگشت آن است. سنسور تشخیص اثر انگشت این گوشی علاوه بر وظیفه اصلی خود، امکان استفاده به عنوان جسچرهای لمسی را نیز داشته و بنابراین اگر دوست داشته باشید میتوانید با یاد گرفتن جسچرهای مربوط به این قطعه، از کار کردن با کلیدهای ناوبری استاندارد اندروید که در پایین صفحه نمایش ظاهر میشوند، بینیاز شوید.
نرمافزارهای متداول اندرویدی
هواوی پی 20 پرو از آخرین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی 8.1 اوریو استفاده میکند که البته رابط کاربری اختصاصی هواوی موسوم به EMUI 8.1 هم بر روی آن اعمال شده است. رابط کاربری EMUI در طی سالیان گذشته با بهبودهای زیادی همراه بوده و برخی قابلیتهای آن مانند دو بار ضربه زدن بر روی نمایشگر برای تهیه اسکرین شات، برای بسیاری از کاربران تبدیل به یک عادت شدهاند.
تغییراتی که در این نسخه نسبت به نسخههای قبلی EMUI روی داده بسیار اندک و نامحسوس هستند اما به هر حال باعث بهبود تجربه کاربری آن شدهاند. بخش تنظیمات گوشی این بار تنها در قالب یک صفحه به نمایش گذاشته میشود و با نشان دادن همه گزینهها در یک صفحه شما را از سردرگم شدن در منوهای مختلف نجات میدهد. به علاوه، در پی 20 پرو شما میتوانید یک برنامه را بیش از یک بار اجرا کرده و به عنوان مثال به صورت همزمان با دو اکانت مختلف وارد اپلیکیشن فیسبوک شوید! همچنین یک گزینه ویژه هم برای کسانی که از فرورفتگی بالای نمایشگر خوششان نمیآید در نظر گرفته شده که با فعال کردن آن، قسمت بالای نمایشگر یک تکه شده و صفحه نمایش مستطیل شکل خواهد شد (البته آیکونها نوار اعلان همچنان در سمت راست و چپ قسمت زائده مانند بالای نمایشگر قرار خواهد داشت).
در این بین برخی از قابلیتها مانند جسچرهای انگشتی همچنان به درد نخور به نظر میرسند. همچنین چندین و چند اپلیکیشن ویژه هواوی هم به صورت پیش فرض در گوشی نصب شده که با توجه به عملکرد تقریباً مشابهی که با سرویسهای گوگل دارند، چندان مفید و کاربردی نیستند و شاید حتی برای یک بار هم از آنها استفاده نکنید. اما با این حال تعداد چنین برنامههایی در مقایسه با برخی دیگر از گوشیهای موجود در بازار آنقدرها هم زیاد نیست.
یکی دیگر از ویژگیهای جالب توجه پی 20 پرو، سیستم باز کردن قفل آن به وسیله فناوری تشخیص چهره است که به شکل غیرمنتظرهای بسیار خوب از کار درآمده و حتی میتواند با فیس آی دی اپل هم رقابت کند؛ البته تنها در روشنایی روز، زیرا در محیطهای تاریک دقت تشخیص چهره به شدت کاهش مییابد.
دوربین انقلابی
هواوی پی 20 پرو یک گوشی خوش ساخت با سخت افزار قدرتمند است که باتری بزرگ آن هم میتواند نیاز روزانه شما را به خوبی برطرف کند. اما همه اینها بدون داشتن یک دوربین قدرتمند شاید چندان به چشم نیاید! دوربین این گوشی نه تنها از رقبای قدرتمند خود مانند پرچمدارهای سامسونگ و اپل چیزی کم و کسر ندارد، بلکه میتوان به آن لقب بهترین دوربین گوشیهای هوشمند را هم داد.
سیستم دوربین سهگانه هواوی از یک لنز 40 مگاپیکسلی رنگی (RGB) با گشودگی دیافراگم f/1.8، یک لنز 20 مگاپیکسلی تک رنگ با گشودگی دیافراگم f/1.6 و یک لنز 8 مگاپیکسلی تله فوتو با گشودگی دیافراگم f/2.4، تشکیل شده است. بزرگنمایی اپتیکال پی 20 پرو در مقایسه با آیفون ایکس بهتر است و به شکل اعجاب آوری میتواند تصاویری با جزئیات زیاد را ثبت کند. البته باید یادآوری کنیم که دوربین سه گانه پی 20 پرو نمیتواند همه قابلیتها را یکجا مورد استفاده قرار دهد، بنابراین اگر میخواهید یک تصویر با حداکثر رزولوشن (40 مگاپیکسلی) ثبت کنید، باید قید بزرگنمایی را بزنید. به همین دلیل است که معمولاً بهترین نتایج را میتوانید در عکسهای 10 مگاپیکسلی که اتفاقاً گزینه پیش فرض گوشی هم میباشد، بگیرید.
درست است که وضوح 10 مگاپیکسلی در مقابل 40 مگاپیکسل اصلاً جالب به نظر نمیرسد، اما با قرار دادن دوربین گوشی بر روی این رزولوشن، میتوانید از بزرگنمایی اپتیکال 3 برابری و همچنین بزرگنمایی ترکیبی 5 برابری هم استفاده کنید که مزیت بسیار خوبی است. علاوه بر این، دوربین پی 20 پرو در این حالت هر چهار پیکسل لنز 40 مگاپیکسلی را با هم ترکیب کرده و بدین ترتیب اندازه پیکسلها را به 2 میکرومتر ارتقاء میدهد که همین مسئله به نوبه خود باعث بهبود کیفیت عکسها در شرایط نور کم میشود. در نهایت باید اشاره کنیم که لنز سیاه و سفید 20 مگاپیکسلی به دوربین گوشی کمک میکند که جزئیات بیشتری را در عکسها گنجانده و در نتیجه عکسهای واضحتر و روشنتری ثبت کند.
دوربین سهگانه هواوی پی 20 پرو از همان ابتدای معرفی بسیار جذاب به نظر میرسید اما در این بین یک نگرانی نسبتاً بزرگ هم وجود داشت و آن هم اینکه آیا نرم افزار دوربین قادر است به خوبی از عهده مدیریت لنزها و سیستم دوربین برآید؟ خوشبختانه در تستهای انجام شده، پاسخ این سؤال کاملاً مثبت بوده و نگرانی مذکور هم به کلی برطرف شده است. به عنوان مثال، عکس زیر در هنگام غروب خورشید گرفته شده و با اینکه میزان نور محیط در این موقع از روز کم است، اما تصویر نهایی بسیار زیبا و چشم نواز میباشد. در همین صحنه، حالت عکسبرداری 40 مگاپیکسلی هم مورد امتحان قرار گرفت و با وجود کیفیت بالایی که نتیجه نهایی کار داشت، کمی تاریکتر و البته با جزئیات کمتر به نظر میرسید.
در اینجا یک صحنه دیگر را داریم که هم با هواوی پی 20 پرو هم با آیفون ایکس اپل از آن عکسبرداری کردهایم. با اینکه رنگها در عکس گرفته شده با آیفون ایکس کمی جذابتر به نظر میرسند اما میزان جزئیات تصویر در مقایسه با عکس پی 20 پرو به وضوح کمتر است. توجه داشته باشید که این تصویر در حالت پیش فرض یعنی 10 مگاپیکسلی گرفته شده و به همین دلیل رزولوشن تصویر در مقایسه با نتیجه کار آیفون ایکس کمتر است.
در همین صحنه روشنایی محیط به حد کافی بود تا بتوانیم قابلیت بزرگنمایی پی 20 پرو را هم مورد ارزیابی قرار دهیم. با بزرگنمایی اپتیکال 3 برابری نتیجه کار کمی تاریکتر به نظر میرسد اما میزان جزئیات صحنه حیرت انگیز است. برای استفاده از بزرگنمایی ترکیبی 5 برابری باعث لرزش دست بسیار کمی داشته باشید زیرا با کوچکترین حرکت دستتان تصویر وضوح خود را از دست خواهد داد.
و در نهایت حالت 40 مگاپیکسلی که حداکثر رزولوشن دوربین سهگانه پی 20 پرو را ارائه میدهد، اما همان طور که اشاره کردیم در این حالت امکان بزرگنمایی اپتیکال و ترکیبی را نخواهید داشت. برای اینکه در این حالت بتوانید بهترین نتیجه ممکن را به دست آورید، باید شرایط نور محیطی در بهترین حالت باشد، بنابراین پیشنهاد میکنیم در محیطهای کم نور به سراغ حالت 40 مگاپیکسلی نروید.
اوضاع وقتی پیچیدهتر میشود که سیستم هوش مصنوعی قدرتمند هواوی را هم به این دوربین سهگانه اضافه کنیم. هوش مصنوعی به کار گرفته شده در پی 20 پرو به صورت خودکار بهترین تنظیمات ممکن را برای سوژه عکاسی شما در نظر گرفته و کمک میکند که حتی با کمترین دانش فنی هم بتوانید عکسهای با حداکثر کیفیت ممکن را ثبت نمایید. هوش مصنوعی به خوبی قادر است تا صحنههایی مانند آسمان، چمنزار و غذاها را تشخیص دهد. اما به نظر میرسد کاری که این قابلیت بر روی تصاویر انجام میدهد تاحدودی شبیه فیلترهای عکس اینستاگرام است. خوشبختانه امکان غیرفعال کردن هوش مصنوعی در نرم افزار دوربین پی 20 پرو گنجانده شده و میتوانید آن را به طور کامل یا تنها برای یک عکس، غیرفعال نمایید.
وقتی نوبت به عکاسی در هنگام شب میرسد، پی 20 پرو میتواند پرچمدار قدرتمند نسل گذشته هواوی، یعنی میت 10 پرو را کاملاً مغلوب کند، اما در برخی زمینهها همچنان آیفون ایکس اپل یک سر و گردن بالاتر است. البته هواوی برای این شرایط ویژه یک قابلیت منحصر به فرد دیگر هم معرفی کرده که Night mode یا حالت شبانه نام دارد.
در این حالت در واقع مدت زمان نورگیری افزایش یافته و هوش مصنوعی هم کمک میکند تا در طول این مدت، ثبات تصویر حفظ شده و از وضوح آن کاسته نشود. با تمام این احوال در برخی صحنهها شاهد نویزها و خطوط زائدی در تصویر نهایی هستیم که نشان میدهد حالت شبانه هنوز جا برای کار و بهتر شدن دارد. اما در اکثر مواقع این حالت نیز کاملاً کاربردی بوده و نتیجه رضایت بخشی دارد.
در زیر میتوانید عکسهایی که توسط هواوی پی 20 پرو و دوربین 16 مگاپیکسلی ویوو وی 9 (Vivo V9) گرفته شده را به هم مقایسه کنید تا به بزرگی کاری که هواوی کرده پی ببرید.
پی 20 پرو هم مانند بسیاری از پرچمدارهای کنونی دارای حالت HDR میباشد که چند تصویر را با میزان نورگیری متفاوت و با فاصله زمانی بسیار کم از یکدیگر ثبت کرده و در نهایت با ادغام کردن آنها یک تصویر بسیار زیبا و واقعگرایانه را ارائه میدهد. برخلاف بسیار گوشیها، حالت HDR را نمیتوان تمام وقت بر روی حالت فعال قرار داد. به عبارت دیگر این ویژگی در قالب یک حالت جداگانه طراحی شده که هر دفعه باید به صورت دستی آن را فعال کنید و البته در این حالت نمیتوانید عکسهای 40 مگاپیکسلی بگیرید (حداکثر رزولوشن برابر 10 مگاپیکسل است). همچنین بزرگنمایی اپتیکال هم در این حالت قابل استفاده نیست.
هواوی پی 20 پرو در جلوی بدنه خود مجهز به یک دوربین سلفی 24 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم 24 مگاپیکسلی است. این دوربین به شما کمک میکند تا به سهولت تصاویر سلفی بسیار زیبایی را ثبت کنید و جالب اینکه حتی با کشیدن نوار لغزنده گزینه beauty بر روی عدد صفر، باز هم نرم افزار دوربین برخی زیباسازیها را بر روی تصویر نهایی اعمال میکند تا هیچ وقت از خودتان ناامید نشوید!
اینها مهمترین قابلیتها و ویژگیهای دوربین پی 20 پرو بودند، اما تنها موارد آن نبودند. دوربین سهگانه قدرتمند این گوشی از قابلیتهای بسیار دیگری هم برخوردار است که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: حالت پانوراما، حالت پانورامای سه بعدی (امکان خلق تصاویری مشابه با مدلهای سه بعدی را میدهد)، حالت گذشت زمان (time-lapse)، حالت اسلوموشن که همانند گلکسی اس 9 سامسونگ توانایی ضبط ویدیوهای با نرخ 960 فریم در ثانیه را دارد و قابلیت ضبط ویدیوهای 4K. همچنین یک حالت ویژه ضبط ویدیو با رزولوشن full HD هم طراحی شده که قابلیت ردیابی پیشبینی شده 4 بعدی (!) را داشته و میتواند با استفاده از امکانات هوش مصنوعی بر روی سوژههای متحرک به صورت خودکار فوکوس کند.
اما مطمئناً برای علاقهمندان عکاسی، بهترین حالتی که در دوربین پی 20 پرو قرار داده شده، حالت پیشرفته یا Pro mode است. در این حالت میتوان بیشتر تنظیمات دوربین را به صورت دستی تغییر داده و به نتیجه دلخواه خود دست یافت. از جمله این تنظیمات قابل تغییر میتوان به میزان حساسیت ISO، سرعت شاتر و تعادل رنگ سفید اشاره کرد.
با تمام این اوصاف نمیتوان گفت همه ابعاد دوربین پی 20 پرو به صورت کامل و بینقص طراحی شده است. به عنوان مثال، حالت بوکه دوربین سلفی فقط در حد قابل قبول بوده و از حالت شبانه هم نمیتوان انتظار داشت همیشه بهترین نتیجه را داشته باشد. همچینن شاید یک ایراد عجیبی که بتوان از دوربین پی 20 پرو گرفت، تعداد زیاد قابلیتهای آن است که میتواند کاربران مبتدی را کمی گیج کند! استفاده از دوربین آیفون ایکس بسیار سادهتر است، اما وقتی بخواهیم حجم قابلیتها و امکانات را در نظر بگیریم، هواوی پی 20 پرو کاملاً پیروز میدان خواهد بود و همان طور که گفتیم میتوان لقب بهترین دوربین گوشیهای هوشمند را به آن اختصاص داد.
یک محصول اختصاصی واقعی از هواوی!
در طی چندین و چند سال گذشته عادت کرده بودیم که به پرچمدارهای هواوی به چشم محصولاتی ارزان قیمتتر از رقبا و البته با قابلیتهای مشابه با پرچمدارهای اپل نگاه کنیم. اما این شرکت چینی با عرضه پی 20 پرو نشان داد که قصد دارد خود را از زیر سایه رقبایی مانند اپل بیرون کشیده و سبک منحصر به فرد خود را در دنیای گوشیهای هوشمند معرفی کند که شاید در آیندهای نه چندان دور مورد تقلید شرکتهای دیگر هم قرار بگیرد.
هواوی پی 20 پرو یک گوشی هوشمند بسیار زیبا و خوش ساخت بوده و از قدرت سخت افزاری بسیار بالایی هم برخوردار میباشد. در نهایت دوربین سهگانه فوق العاده قدرتمند و جذاب این گوشی جای هیچ حرف و حدیثی را باقی نمیگذارد و آن را میتوان به هر کسی که به دنبال خرید یک گوشی رده بالا است پیشنهاد کرد. البته در این بین کمبود برخی قابلیتها، مانند جک 3.5 میلی متری هدفون و شارژ بیسیم، ممکن است کمی آزار دهنده باشد که با در نظر گرفتن سیل عظیم قابلیتهای پی 20 پرو به راحتی میتوان از آنها چشم پوشی کرد.
هواوی پی 20 پرو (Huawei P20 Pro)
قیمت: 800 دلار
قیمت: 800 دلار
نقاط قوت:
+ دوربین سهگانه بسیار قدرتمند و جذاب
+ کیفیت بسیار خوب عکسها در شرایط نور کم
+ اجرای همزمان یک برنامه در دو پنجره جداگانه
+ رنگبندی بسیار زیبای کاور پشتی بدنه
+ حافظه داخلی مناسب
+ طول عمر بالای باتری
نقاط ضعف:
-تقلید از آیفون ایکس در طراحی صفحه نمایش و وجود یک بخش زائده مانند در بالای آن