صبح روز دوشنبه، اینتل نسل هشتم پردازندههای سری Core خود را معرفی کرد؛ البته تنها بعضی از آنها را. معرفی اولیه این محصولات محدود به پردازندههای کم مصرف لپ تاپ بود که بر اساس نسخه تازهای از معماری نسل هفتم کیبی لیک (Kaby Lake) طراحی شده است و این شرکت از ارائه جزئیات بیشتر در مورد پردازندههای دسکتاپ نسل هشتم خود داری کرد. اما با این حال تصاویر به روز شده اینتل در صفحات Core i5 و Core i7 وب سایت این شرکت، تاحدودی بخشی از شایعات پیرامون این محصولات را تأیید کرده است.
با توجه به تصویر بسته بندی خرده فروشی پردازنده نسل هشتم Core که در بالای این صفحات قرار دارد، دو سوال بزرگ درباره نسخههای دسک تاپ این محصولات ایجاد میکند؛ مواردی که ناتان کیرش (Nathan Kirsch) در بررسی خود در Legit Reviews نیز برای اولین بارمتوجه آنها شد.
بارزترین نکته در خصوص پردازندههای جدید این است که اینتل در نسل هشتم Core i7 برای مقابله با تهدید AMD و رقابت با پردازندههای رایزن (Ryzen) این شرکت، اقدام به افزایش تعداد هستهها و رشتهها نموده است. در حالی که تمام پردازندههای Core i7 اخیر دارای 4 هسته و 8 رشته بودند، تراشههای نسل جدید، همانند قویترین پردازندههای رایزن 5، از 6 هسته و 12 رشته برخوردار خواهند بود. (البته رایزن 7 دارای 8 هسته و 16 رشته است.)
شما می توانید تصویر بسته بندی خرده فروشی پردازندههای نسل هشتم Core i7 را در زیر مشاهده کنید. پردازندههای Core i5 نیز به 6 هسته ارتقاء یافتهاند، هر چند که مانند قبل، این تراشههای جدید نیز از قابلیت Hyperthreading بیبهره خواهند بود.
افزایش شمار هستههای تراشههای Core i5 و Core i7 نشان میدهد که ممکن است شایعات پیرامون تراشههای Core i3 جدید نیز صحت داشته باشند. بر اساس این شایعات، چیپهای Core i3 جدید قرار است همانند پردازندههای رایزن 3 ساخت AMD، به جای دو هسته پردازشی با قابلیت Hyperthreading، از چهار هسته واقعی استفاده کنند.
این تصویر همچنین تأیید می کند همانطور که قبلاً هم در برخی گزارشها اشاره شده بود، پردازندههای نسل هشتم اینتل برای اجرا نیاز به مادربردهای جدید سری 300 خواهند داشت. بنابراین شما نمی توانید از همان مادربوردهای Z170 یا Z270 که برای سیستمهای اسکای لیک (Skylake) یا کیبی لیک (Kaby Lake) استفاده میشد، بهره بگیرید. البته این مسئله برای اینتل چندان هم غیرمعمول نیست که برای هر نسل جدید از پردازندههای خود، مادربوردهای جدیدی نیاز داشته باشد و پردازندههای کنونی نیز احتمالاً برای به کارگیری 6 هسته پردازشی تنظیم نشدهاند. اما با این حال علاقهمندان هنوز هم امیدوارند که بتوانند در سختافزارهای فعلی خود از تراشههای 14 نانومتری موجود استفاده کنند. بد نیست بدانید که در طرف مقابل، AMD از مادربوردهای سری AM4 حداقل تا سال 2020 پشتیبانی خواهد کرد.
یکی دیگر از نکات جالب توجه این است که پردازندههای پردازنده نسل هشتم Core نیز از همان پردازنده گرافیکی به کار گرفته شده در پردازندههای کیبی لیک، یعنی اینتل 630، استفاده میکنند، هرچند که در نسل هشتم این پردازنده گرافیکی پیشوند UHD به جای HD قرار گرفته است. یک حقیقت جالب: نسلهای مختلف پردازندههای سری Core اینتل بیشتر به واسطه میزان ارتقاء هسته گرافیکی خود از هم متمایز میشدند، نه معماری پردازنده. حال در نسل هشتم به نظر میرسد که این سنت کنار گذاشته شده و در نسل جدید پردازندههای اینتل با سه معماری متفاوت شناخته خواهند شد: پردازندههایی که از معماری 14 نانومتری بهبودیافته کیبی لیک استفاده میکنند، پردازندههای کافی لیک (Coffee Lake) با معماری بسیار بهینهتر 14 نانومتری و تراشههای کانن لیک (Cannon Lake) طراحی شده با نسل بعدی فناوری 10 نانومتری.
در حالی که اینتل مشخص نکرده که کدام فناوری در هر یک از تراشهها به کار گرفته خواهد شد، اما انتظار میرود نسخههای دسکتاپ از هستههای کافی لیک استفاده کنند. به هر حال با توجه به اعلام رسمی اینتل در مورد عرضه پردازندههای دسکتاپ نسل هشتم Core تا انتهای سال جاری میلادی، دیر یا زود به همه این سؤالات پاسخ داده خواهد شد.