آیفون 11 و 11 پرو به طور کامل ضدآب نیستند، اما به حدی در برابر نفوذ آب مقاومت دارند که از ریختن تصادفی یک فنجان قهوه یا پاشیدن آب بر روی آنها در استخر، جان سالم به در ببرند. اما واقعاً پرچمدارهای جدید اپل تا حد می توانند در برابر نفوذ آب مقاومت کنند؟
بنا به گفته اپل، آیفون 11 دارای گواهینامه IP68 است و این یعنی می تواند 30 دقیقه در عمق 6.5 فوتی (2 متری) آب مقاومت کرده و سالم بماند. مدل های گران قیمتتر آیفون 11 پرو و 11 پرو مکس هم تأییدیه IP68 را دارند اما با این تفاوت که در عمق بیشتری از آب یعنی 13 فوتی (نزدیک 4 متر) میتوانند زنده بمانند.
با وجود ارائه این اعداد و ارقام از سوی اپل، بسیاری از کاربران آیفون های جدید دوست دارند بدانند واقعاً گوشی آنها تا چه حد میتواند در برابر نفوذ آب مقاومت کند؟ (مطمئناً کسی جرأت نمیکند با انداختن گوشی گران قیمت خود در آب، ادعای اپل را تست کند!). در ادامه این مطلب قصد داریم تا با بررسی نتیجه یک آزمایش عملی، پاسخ مناسبی برای این سؤال ارائه کنیم. با دیجی رو همراه باشید.
در ابتدا بد نیست اشاره کنیم که سال گذشته نیز آزمایش مشابهی بر روی آیفون 10 آر و آیفون 10 اس در آب نمک انجام شده بود که نتایج شگفت انگیزی به همراه داشت. آیفون 10 آر در عمقی هشت برابر آنچه که تضمین شده بود وارد شد تا اینکه در نهایت از کار افتاد! از طرف دیگر، آیفون 10 اس در آب هیچ گونه صدمه قابل ملاحظهای ندید و تنها بلندگوهای آن کمی نرمتر شدند.
امسال برای جالبتر شدن آزمایش، تصمیم گرفته شد تا آیفون 11 و 11 پرو وارد عمق بیشتری از آب شوند. برای انجام این آزمایش، از یک درون (Drone) زیرآبی موسوم به ترایدنت (Trident) استفاده شد که ساخت کمپانی Sofar Ocean Technologies است. گوشیهای آیفون 11 و 11 پرو بر روی این درون سوار شدند تا به اعماق آب برده شوند. بد نیست اشاره کنیم که ترایدنت میتواند تا عمق 328 فوتی (100 متری) آب پایین رفته و به وسیله گوشی هوشمند کنترل شود.
آزمایشی که برای تست مقاومت پرچمدارهای جدید اپل در آب انجام شده، به چند مرحله تقسیمبندی شده که در ادامه به صورت جزئیتر به بیان نتایج آنها میپردازیم.
مرحله اول: عمق 13 فوتی (4 متری)
در اولین گام، سعی شد تا ادعای اپل در مورد آیفون 11 پرو، یعنی مقاومت تا عمق 13 فوتی و به مدت 30 دقیقه، مورد بررسی قرار بگیرد. آیفون 11 تنها برای نیمی از این عمق توانسته تأییدیه دریافت کند، بنابراین هیچ ایدهای از اینکه مدل ارزانتر آیفون در این عمق چگونه عمل خواهد کرد، نداریم.
بعد از 30 دقیقه، درون دوباره به سطح آب برگردانده شد تا وضعیت گوشیها مورد بررسی قرار بگیرد. پس از خشک کردن آنها، مشخص شد که صفحه نمایش هر دو هنوز هم کار می کنند و هیچ اثری از آب خوردگی در لنزهای دوربین (جلو یا عقب) وجود نداشت.
دکمهها و بلندگوها هم هنوز کار می کردند. البته آیفون 11 هنگام پخش یک کلیپ صوتی که قبل از انجام آزمایش ضبط شده بود، کمی آب خورده به نظر می رسید و صدای خروجی آن تاحدودی خفه شده بود. آیفون 11 پرو نیز در حالی که دچار کمی اغتشاش صوتی شده بود، اما نسبت به آیفون 11 خروجی صدای بلندتری داشت.
مرحله دوم: عمق 26 فوتی (8 متری)
در دور دوم، عمق آب به دو برابر افزایش داده شد و گوشی دوباره برای مدت 30 دقیقه وارد آب شدند. به لطف وجود دوربین در جلوی ترایدنت، امکان مشاهده صفحه نمایش گوشی ها به صورت زنده وجود داشت و هر لحظه میشد از بروز اتفاقاتی غیر عادی در آنها مطلع شد.
اما هیچ اتفاق غیرعادیای رخ نداد و بعد از 30 دقیقه نمایشگر لمسی هر دو گوشی همچنان کار می کردند. دوربین ها هم هیچ مشکلی نداشتند و در عکس های گرفته شده هیچ اثری از مه گرفتگی و آب خوردگی نبود. و در نهایت بلندگوها نیز همچنان قادر به پخش صدا بودند. البته باز هم، خروجی صدای آیفون 11 کمی خفیفتر از آیفون 11 پرو به نظر می رسید.
مرحله سوم: عمق 39 فوتی (نزدیک 12 متر)
با پشت سرگذاشتن موفقیت آمیز مرحله دوم توسط آیفون 11 و 11 پرو، آزمایش را یک گام دیگر هم سختتر کردیم. این بار ترایدنت پرچمدارهای اپل را به عمق شگفت انگیز 39 فوتی آب برد تا این گوشی ها در معرض یک چالش بزرگ قرار بگیرند.
وقتی که گوشی ها داخل آب بودند، صفحه نمایش آنها توسط دوربین ترایدنت به صورت زنده رصد میشد و تنها اتفاق غیرعادیای که رخ داد، پریدن نمایشگر آیفون 11 پرو از برنامه ماشین حساب به کرنومتر در برنامه ساعت بود.
پس از گذشت 30 دقیقه کامل، ترایدنت به سطح اب برگردانده شد تا وضعیت گوشیهای آیفون 11 و 11 پرو بررسی شود. در کمال تعج ، هر دو گوشی در ابتدا بسیار سالم و خوب به نظر می رسیدند. در واقع، هر دو مانند گوشی هایی نو بودند که تازه از جعبه بیرون آمدهاند! البته به جز بلندگوها که هنگام پخش صدا کمی حالت خفگی در آنها حس میشد.
در نهایت گوشیها با آب تمیز شسته شده و با پارچه بدون پرز خشک شدند، سپس خاموش شدند و برای مدت 72 ساعت باقی ماندند تا به طور کامل خشک شوند تا اگر هم آبی توانسته به داخل گوشی نفوذ کند، در آینده مشکلی ایجاد نکند. ولی به هر حال آنچه که مهم است این است که آیفون 11 و 11 پرو توانستند بسیار بیشتر از چیزی که اپل وعده داده بود، مقاومت کنند و در حین آزمایش خراب نشوند.
نتیجه نهایی
پس از گذشت 72 ساعت، گوشی ها به طور کامل خشک شدند و زمان آن رسیده بود تا وضعیت نهایی آن ها بررسی شود. دوباره یک سری تست ها بر روی دوربین، میکروفون، بلندگو و قابلیت شارژ شدن باتری انجام شد و اصلاً باورکردنی نبود که همچنان سالم بوده و مانند یک گوشی نو به نظر می رسیدند! از لحاظ ظاهری هم قرار گرفتن در اعماق آب هیچ آسیبی به پرچمدارهای اپل نرسانده بود و همه چیز مثل روز اول به نظر می رسید.
تنها مشکلی که در این بین مشاهده شد و در خلال مطلب هم چندین بار به آن اشاره کردیم، ضعیفتر شدن صدای بلندگوهای هر دو مدل آیفون 11 و 11 پرو بود که با افزایش بلندی صدا مشخص میشد وضوح اولیه از دست رفته است و صدا کمی خفه به نظر می رسد. این نتیجهگیری توسط برنامه Sound در Apple Watch نیز مورد تأیید قرار گرفت و مشخص شد که شدت صدای گوشیهای آب دیده، نسبت به گوشیهای نو چند دسی بل پایینتر است.
در مجموع باید گفت با اینکه عملکرد آیفون 11 و 11 پرو در زمینه مقاومت در برابر نفوذ آب بسیار حیرت انگیز و جالب توجه بود، اما باید در نظر داشته باشید که این آزمایش کاملاً تجربی بوده و مبنای علمی ندارد، بنابراین به هیچ وجه توصیه نمی شود آن را تکرار کنید. چرا که در یک آزمایش دیگر ممکن است نتیجه به شکل دیگری رقم بخورد. در ضمن، گارانتی گوشی تنها برای آسیبهای وارده در عمقی که از قبل تعیین شده معتبر خواهد بود و خارج از آن را پوشش نمی دهد.