از زمان انتشار سیستم عامل آی او اس 13 (iOS 13) در چند هفته گذشته ، اپل با سرعت زیادی اقدم به انتشار به روزرسانی های مختلف برای این نسخه کرده است. در واقع این طور که شواهد نشان می دهد، نسخه اولیه آی او اس 13 باگ ها و نواقص زیادی داشته و اپل کم کم در حال برطرف کردن آن ها است. در تازه ترین مورد نیز، این شرکت اوایل امروز نخستین نسخه بتا از آی او اس 13.2 را منتشر کرد. این به روزرسانی در نهایت حالت دیپ فیوژن (Deep Fusion) از مدت ها پیش منتظرش بودیم به گوشی های آیفون اضافه کرده و کاربران پرچمدارهای اپل را قادر می سازد تا در محیط هایی با نور متوسط، عکس های فوق العاده دقیق و واضح بگیرند.
هنگامی که اپل ماه گذشته دیپ فیوژن را در مراسم رونمایی از آیفون های جدید خود معرفی کرد، فیل شیلر با افتخار گفت این ویژگی، که به موتور عصبی پردازنده بایونیک ای 13 اپل متکی میباشد، یک گام رو به جلوی بزرگ در دنیای عکاسی محاسباتی است. به طور خلاصه میتوان گفت، دیپ فیوژن در محیطهایی با نور متوسط تقریباً همان کاری را انجام میدهد که حالت شبانه در محیط های کم نور انجام میدهد و نتیجه نیز به همان اندازه چشمگیر است.
نکته قابل توجه در این بین این است که برخلاف حالت شبانه، نمی توان دیپ فیوژن را به طور دلخواه روشن یا خاموش کرد. در واقع، این فناوری جدید بی سر و صدا در پس زمینه سیستم کار می کند و هنگامی که میزان روشنایی محیط اقتضا کند، با قدرت محاسباتی خود را وارد شده و کیفیت عکس ها را به طور چشمگیری ارتقاء میدهد.
با اینکه تنها چند ساعت از انتشار آی او اس 13.2 میگذرد، اما همین فاصله کم کافی بوده تا فناوری دیپ فیوژن توسط منتقدان در بوته آزمایش قرار گرفته و کارایی آن مورد ارزیابی قرار بگیرد. اگر بخواهیم نتیجه را در یک کلام توصیف کنیم باید بگوییم، نتیجه فوق العاده بوده است. اگر شما هم کنجکار شده اید بدانید که اپل با این فناوری تا چه حد توانسته کیفیت عکس ها را در گوشی های آیفون ارتقاء دهد در ادامه با ما در دیجی رو همراه باشید تا با هم نگاهی به نمونه عکس های گرفته شده و مقایسه آن ها با حالت عادی بپردازیم.
تصاویری که در بالا مشاهده می کنید، توسط یک عکاس و فیلمبردار حرفه ای به نام تایلر استالمن در توییتر ارسال شده و نمونه عکس هایی هستند که با یک آیفون 10 آر با قابلیت Smart HDR و یک آیفون 11 با قابلیت دیپ فیوژن گرفته شدهاند. اگرچه این نمونه عکس ها نشان نمی دهند عملکرد دوربین آیفون 11 با و بدون فعال کردن دیپ فیوژن چه تفاوتی با هم دارند، اما به هر حال می توانند ما را با میزان تغییری که حالت دیپ فیوژن در عکس ها ایجاد میکند، آشنا کنند. البته برای اینکه بتوانید تغییر حاصل از فعال کردن دیپ فیوژن را در یک گوشی واحد بررسی کنید، می توانید به دو عکس زیر که توسط همان شخص اما توسط آیفون 11 پرو ثبت شده، توجه کنید.
اپل در تبلیغات خود اشاره کرده که دیپ فیوژن “از فناوری یادگیری ماشینی پیشرفته برای انجام پردازش پیکسل به پیکسل تصاویر و بهینه سازی بافت، جزئیات و نویز در تمام قسمتهای عکس استفاده میکند.” نمونه عکسهایی هم که در خلال همین مطلب مشاهده میکنید، تاحدود زیادی بر این ادعا صحه میگذارند و ظاهراً اپل در تبلیغات خود چندان هم اغراق نکرده است.
به هر حال، به نظر میرسد اپل با دیپ فیوژن توانسته مرزهای کیفی عکاسی با موبایل را جابجا کرده و دوباره نام خود را سر زبانها بیندازد. البته هنوز نسخه نهایی بهروزرسانی آی او اس 13.2 به صورت رسمی عرضه نشده و دسترسی به قابلیت مذکور فعلاً تنها برای کسانی که در تست نسخه بتا شرکت کردهاند، امکانپذیر است.