اپل به تازگی آیفون 7 و 7 پلاس خود را معرفی کرده و به گفته خود از تکنولوژیها و فناوریهای زیادی در آن استفاده کرده است تا حس نوآوری را در محصولات خود همچنان زنده نگهدارد، اما برخی از ویژگیهای معرفی شده در این گوشی برای کاربران اندرویدی قابل تشخیص و تکراری است. ما در این مقاله لیستی از ویژگیهای آیفون 7 و 7 پلاس را با نمونههای اندرویدی مطابقت دادهایم تا بگوییم که کدام ویژگیهای این سری از آیفون نوآورانه نیست و کدام هست.
دیگر خبری از جک هدفون نیست: اپل شاید سقوط کند
فیل شیلر گفت “شجاعت” دلیل اصلی اپل برای حذف جک 3.5 میلیمتری صوتی است، البته او به بیان دلایل علمی و منطقی هم پرداخته؛ دلایلی چون ایجاد فضای بیشتر و استفاده از انتقال دهندههای دیجیتال صوتی. انتقال دیجیتالی برای این مهم است که سبب کاهش نویز و از دست دادن کیفیت صوت میشود که برای پخش موسیقی در هدفون اثر بسیار مثبتی خواهد داشت، در این روش تبدیل دیجیتال به آنالوگ در خود هدفون صورت میگیرد.
اما گوشیهای اندرویدی نیز هستند که اقدام به حذف این پورت کردهاند، شاید اولین آنها محصولی از شرکت موتورولا با نام موتو Z باشد. اگر مشخصات Moto Z را بررسی کنید، میبینید که در آن خبری از حضور جک 3.5 میلیمتری نیست.
صلح با ماژولها: تدبیر لنوو پس از حذف جک 3.5
با توجه به محبوبیت فراوان اپل در میان کاربران میتوانیم موفقیت بزرگی را برای آیفون 7 و آیفون 7 پلاس پیش بینی کنیم. اپل در مرحله اول بعد از حذف جک 3.5 صوتی، یک هدفون با پورت لایتینگ را در درون جعبه قرار داده و در کنار آن نیز برای هدفونهای قدیمی و عمومی یک تبدیل لایتینگ به جک 3.5 در نظر گرفته است. همچنین اپل در حال حاضر در حال تهیه تبدیلهای کاربردی دیگر در رنجهای قیمتی مختلف است تا در اختیار مشتریان خود قرار دهد.
اما در سوی دیگر، تولید کنندگان اندروید محور راه دیگری را در پیش گرفتهاند: پورت USB Type-C بسیار قدرتمند. این پورت به صورت استاندارد از انتقال صوت پشتیبانی میکند اما در حال حاضر محصولات جانبی صوتی خاصی برای آن تا اکنون معرفی نشده است و در حال حاضر باید صبر کنیم و ببینیم که تولید کنندگان لوازم جانبی کی برای معرفی محصولات مبتنی بر پورت USB Type-C دست به کار خواهند شد. لنوو با موتو زد قبل از اپل با آیفون 7 و آیفون 7 پلاس وارد این قمار شده است. رقابت میان برندهای مختلف نشان میدهد که هنوز جک 3.5 برای بسیاری از سازندگان پر اهمیت است و در حال حاضر قصد دل کندن از آن را ندارند. با وجود معرفی زودتر موتو زد، اپل خود را به عنوان اولین تولید کننده گوشی بدون جک 3.5 معرفی کرده است.
به عنوان یک دوست دار تکنولوژی، من از ایده “انتقال صوت به صورت بیسیم” خوشم میآید اما آیا واقعا اپل فکر میکند که در این زمینه عالی عمل کرده است؟ قطعا بهینه سازی صوت برای انتقال بیسیم آن کار چندان دشواری برای تکنسینهای علم صوت نیست اما مشکل اصلی احتمالا از پروتکل انتقال است. aptX عموما از اتصال بلوتوث برای انتقال صوت استفاده میکند ولی این اتصال کاملا قابل اعتماد و اتکا برای انتقال صوت نیست. اپل نیز صحبتی در مورد تفاوت یا تشابه روش خود با aptX نگفته اما با توجه به این که Airpods اپل امکان اتصال به دستگاههای قدیمیتر و حتی کامپیوترهای مکینتاش را نیز دارد، احتمالا برای اتصال و انتقال صوت از فناوری بلوتوث یا وای فای برای این کار استفاده میکند.
شرکت HTC و همچنین برخی از تولید کنندهگان دیگر در حال حاضر بلندگوهاس استریو بیسیم خود را در بازار عرضه کردهاند. این ویژگیها و بهبود آنها در نهایت به نفع مصرف کننده خواهد بود، صدای بلندتر، واضحتر و کیفیت بالاتر هنگام گوش دادن به موسیقی با استفاده از این اسپیکرها قابل قیاس با اسپیکرهای خود گوشی نیست و البته اتصال بیسیم آن نیز لذت استفاده را دو چندان می کند.
LG و Huawei در حال حاضر دو دوربین دارند
اپل در پشت آیفون 7 پلاس از دو دوربین استفاده کرده است، ما در حال حاضر این ویژگی را قبال در گوشیهای هواوی و ال جی نیز پیش از این دیدهایم و اگر به کمی عقبتر نیز برویم، HTC نیز مدلی با دو دوربین و با قابلیت تصویربرداری 3 بعدی معرفی کرده بود. الجی علاوه بر به کارگیری یک دوربین استاندارد، یک دوربین با زاویه دید وسیعتر نیز استفاده کرده است که هر دو از رزولوشن بالاتری نیز بهره میبرند. اگر چه دید عریض را نباید نادیده گرفت ولی ویژگی بزرگنمایی نوری قابل توجهتر است. در هواوی نیز دوربین دوم به دوربین اول به ثبت تصاویر بهتر به خصوص در شرایط بحرانی نوری کمک میکند.
به نظر میرسد هدف اصلی قرار دادن دوربین دوم در آیفون 7 پلاس، قابلیت بزرگنمایی آن باشد. دوربین دوم در این گوشی فاصله کانونی بیشتری نسبت به دوربین اصلی دارد، در نتیجه قادر به بزرگنمایی بیشتر تصویر است. البته اپل کسانی را که خواهان بزرگنمایی بیشتر از دو برابر هستند را نیز فراموش نکرده و همچنان قابلیت زوم دیجیتالی نیز در دسترس است اما همانطور که تجربه ثابت کرده، افت کیفیت در این نوع بزرگنمایی همیشه وجود دارد و آیفون نیز ازا این قاعده مجزا نیست. ما در حال حاضر منتظر نتایج تست دوربین آیفون 7 و 7 پلاس هستیم، با این حال بسیار به قدرت این دوربین خوش بین هستیم.
گوگل و اپل در نادیده گرفتن شیار کارت حافظه با هم اشتراک دارند، با این حال در برخی از گوشیهای اندرویدی شاهد حضور این شیار هستیم اما اپل تا به حال از آن در گوشی و تبلتهای خود استفاده نکرده است و بنابراین باید به فضاهای ابری برای ذخیره سازی تکیه کنید. اپل بالاخره نسخه رقت انگیز 16 گیگابایتی را کنار گذاشته و نسخه پایه را با حافظه بیشتر در اختیار مشتریان قرار میدهد. این یکی از مشکلاتی بود که در آیفونهای قدیمی وجود داشت که در حال حاضر نیز در به فروش میرسند. تصاویر و موسیقیها و همچنین برنامه و بازیها نسل به نسل فضای بیشتری را اشغال میکنند. اکنون اپل ارزانترین نسخه آیفون 7 و 7 پلاس را به حافظه داخلی 32 گیگابایتی مجهز کرده تا این نگرانی را تا حدودی از مخخاطبین خود بردارد اما با وجود تصویر برداری 4K این حجم نیز چندان کافی به نظر نمیرسد. آیفون 7 و آیفون 7 پلاس در نسخههای 128 و 256 گیگابایتی نیز قابل خرید هستند.
اما ال جی و سامسونگ گوشیهای نیم سال دوم 2016 خود را به حافظههای ذخیره سازی 64 گیگابایتی مجهز کردهاند، البته در نمایشگاه IFA 2016 شاهد رونمایی از چند گوشی اندرویدی با حافظه 32 گیگابایتی نیز بودهایم. با وجود افزایش حجم فایلها، افزایش فضای ذخیره سازی نیز امری بدیهی است، با این حال خرید یک نسخه با حجم بالاتر در آیفونها هزینه بسیار زیادی را بر روی دستان شما میگذارد در حالی که در گوشیهای اندرویدی قیمتها بسیار معقولانهتر هستند و اگر از کارت حافظه جانبی نیز پشتیبانی شود، هزینه تحمیل شده به کاربر بسیار کمتر خواهد شد.
پردازنده: A10، یک پردازنده پرقدرت
شاید برخی از کاربران اندرویدی، به پردازندههای بسیار بهینه اپل حسودی کنند، پردازندههای ساخت اپل بسیار سریع و بهینه هستند و گویا از پردازندههای ساخت کوالکام و سامسونگ ساختار بسیار بهتری دارند. هر نسل از پردازندههای ساخت اپل عملکرد بهتری را به نمایش میگذارند، البته نقطه قوت این پردازندهها بر روی پردازشهای تک هستهای قرار دارد. از لحاظ تعداد هستههای پردازشی محصولات رقیب دارای برتری بودند، برای مثال پردازنده Exynos 8890 سامسونگ از 8 هسته و اسنپدراگون از 4 هسته بهره میبرد، در حالی که پردازنده های اپل تا قبلا از A10 تنها دارای دو هسته است.
اما بالاخره اپل نیز تعداد هستههای پردازنده اختصاصی خود را افزایش داده و آن را به چهار عدد رسانده است، دو پردازنده قدرتمند برای پردازشهای سریع و دو پردازنده کم مصرف برای کاهش مصرف انرژی در زمانهایی که نیازی به تمام قدرت پردازنده نیست یک ترکیب بسیار خوب را به وجود آوردهاند.
وجود دو هسته پردازشی کم مصرف به عمر باتری آیفونها بسیار کمک کرده است، زیرا دو هسته بزرگ آن بسیار پر مصرف هستند، با این حال به خوبی از پس پردازشهای سنگین بر میآیند. اگر چه این موضوع خلاقانه به نظر میرسد، اما برای سالهاست که ما این تکنولوژی را در پردازندههای ساخت سایر شرکتها که در گوشیهای اندروید مورد استفاده قرار میگیرند دیدهایم.
نوآوری کم، اما ترکیبی خوب
کاربران اندروید قطعا بسیاری از ویژگیهای آیفون 7 و آیفون 7 پلاس را قبلا در گوشیهای خود دیدهاند اما آن چیزی که مهم است، ترکیب خوب آنها در گوشی ساخت اپل است. قطعا ایده دو دوربین اپل بسیار بهتر از هواوی است و همچنین دیگر مشکل پردازنده پر مصرف آیفون نیز حل شده است.
نظر شما در مورد آیفون 7 و 7 پلاس چیست؟ آیا تمایل به خرید گوشیهای جدید اپل دارید؟ چرا؟
سلام . با توجه به توضیحات به این نتیجه میرسیم که اپل در سیاست های گذشته خودش شکست خورده و شکست رو قبول کرده به همین جهت داره با برندهای دیگه در تغییر تکنولوژی رقابت میکنه . اما هنوز هم بستن ارتباط محصولاتش با محیط اطراف نقطه ضعف اپل هست که کاربرایی که تخصص زیادی در نرم افزار ندارند و نمی تونن جیلبیریک کنن همیشه با مشکلات ارتباطی زیادی مواجه هستند. من به شخصه پای اپل پول نمیدم . چون به نظرم این یه توهین به مشتری هست که اپل میگه اگر میخوای مخاطب اپل باشی باید هرچی من ساختم قبول کنی و باهاش کنار بیای . مثلا محدودیت های ارتباطیش . در کل همنطور که ارض کردم اپل داره این سیاستو کنار میزاره اما همچنان من ترجیح میدم مخاطب اندروید باشم تا ios.
مطالب جالب و کاربردی بود.خسته نباشید