دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: همه چیز درباره 5G؛ آیا 5 جی خطرناک است و نباید مورد استفاده قرار گیرد؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > مقالات گوناگون > همه چیز درباره 5G؛ آیا 5 جی خطرناک است و نباید مورد استفاده قرار گیرد؟
مقالات گوناگونمنتخب

همه چیز درباره 5G؛ آیا 5 جی خطرناک است و نباید مورد استفاده قرار گیرد؟

شایان تقی‌نژاد 4 دی 1397 ساعت 19:22
زمان مطالعه: 9 دقیقه
آیا 5G خطرناک است؟
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

وارد عصر جدیدی شده‌ایم. عصر 5G. تکنولوژی جدیدی که صنایع را آشفته خواهد کرد، به نوآوری‌های بی‌شماری قدرت خواهد داد و ما را به عصر فضا نزدیک‌تر می‌کند.

لیست
فرکانس بی‌نهایت بالای 5G چیست؟آیا این فرکانس‌های بی‌نهایت بالای 5G امن هستند؟بعد از فرکانس‌های بی‌نهایت بالا چه چیزی قرار گرفته است؟چه زمانی وارد حیطه‌ي خطرناک می‌شویم؟نتیجه‌گیری

می‌دانیم که بیشتر اپراتورهای شبکه‌ي تلفن همراه جهان در تلاش برای ایجاد شبکه‌ي 5G در سیستم خود هستند. شرکت ارتباطات راه دور آمریکا (AT&T) اولین دستگاه تجاری مجهز به 5G خود را عرضه کرده است، نام این دستگاه «هات‌اسپات موبایل نتگیر نایتهاک فایوجی»‌ (Netgear Nighthawk 5G) است. انتظار می‌رود در نیمه‌ي اول سال 2019 شاهد اولین گوشی‌هایی باشیم که از 5G استفاده می‌کنند و بدین ترتیب می‌توانیم بگوییم که تقریباً وارد عصر 5G شده‌ایم.

با شروع به راه‌اندازی دکل‌های 5G و با یادگیری بیشتر درباره‌ی این تکنولوژی، برای مثال اینکه این تکنولوژی می‌تواند در فرکانس‌های بسیار بالاتری نسبت به شبکه‌ي فعلی 4G LTE فعالیت کند، برخی از کاربران درباره‌ي امنیت این تکنولوژی جدید نگرانی‌هایی دارند، اینکه آیا این تکنولوژی امن است یا حداقل امنیت آن در سطح تکنولوژی‌های موجود فعلی هست یا خیر.

فرکانس بی‌نهایت بالای 5G چیست؟

تا اینجا اپراتورهای شبکه‌ی تلفن همراه از طیف رادیویی بین 600 مگاهرتز تا 2.5 گیگاهرتز برای خدمات‌رسانی استفاده می‌کردند. این طیف رادیویی، فرکانس پایینی از مایکروویو محسوب می‌شود. اما در 5G فرکانس‌های بسیار بالاتری مورد استفاده قرار می‌گیرند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان از فرکانس‌های بی‌نهایت بالا نام برد که ممکن است درباره‌ی آن‌ها شنیده باشید. طیف‌های پایین‌تری مانند فرکانس 600 مگاهرتزی برای تی‌موبایل یا 2.5 گیگاهرتزی برای اسپرینت نیز برای تبادلات 5G مورد استفاده قرار خواهد گرفت اما اپراتورها از فرکانس‌های بالاتری همچون 3.5، 6 و حتی 30 گیگاهرتز نیز برای تکنولوژی 5G بهره خواهند برد. 30 گیگاهرتز به نظر خیلی زیاد می‌آید، اینطور نیست؟ فرکانس 30 گیگاهرتز نقطه‌ي شروع فرکانس‌های بی‌نهایت بالا است.

آیا 5G خطرناک است؟
هات‌اسپات موبایل نتگیر نایتهاک فایوجی شرکت ارتباطات راه دور آمریکا اولین دستگاه تجاری مجهز به 5G‌ است.

گرچه هنوز دقیق نمی‌دانیم دستگاه هات‌اسپات نتگیر نایتهاک فایوجی شرکت ارتباطات راه دور آمریکا در چه طیف رادیویی کار می‌کند، این شرکت اعلام کرده است که دستگاه جدید از فرکانس‌های بی‌نهایت بالا استفاده می‌کند. پس می‌دانیم که نایتهاک 5G که از مودم اسنپ‌دراگون اکس‌فیفتین فایوجی کوالکام (Snapdragon X50 5G) قدرت می‌گیرد، در فرکانس 30 گیگاهرتز یا بالاتر فعالیت خواهد کرد، اما چرا؟ فرکانس‌های بی‌نهایت بالا بین 30 تا 300 گیگاهرتز هستند. موجی با فرکانس 30 گیگاهرتز طول موجی به اندازه‌ي 10 میلی‌متر و موجی به اندازه‌ی 300 گیگاهرتز طول موجی به اندازه‌ي 1 میلی‌متر دارد. می‌توانیم بگوییم که حتی اگر فرکانس‌های بالاتری نیز برای استفاده در 5G آزاد شوند، این تکنولوژی در طول حیات خود از فرکانس‌های بی‌نهایت بالا فراتر نخواهد رفت.

حالا، سؤال یک میلیون دلاری این است که…

آیا این فرکانس‌های بی‌نهایت بالای 5G امن هستند؟

ممکن است از بعضی‌ها بشنوید که این فرکانس‌های بی‌نهایت بالا آنقدر شدید هستند که مغزتان را برشته خواهند کرد. خوشبختانه به نظر نمی‌رسد که قضیه از این قرار باشد. هر چقدر هم که فرکانس 30 گیگاهرتز برای ما زیاد به نظر برسد حقیقت این است که این امواج به اندازه‌ي کافی قدرتمند نیستند تا به ما آسیبی وارد کنند.

موج‌های الکترومغناطیسی خاصی وجود دارند که فرکانس به مراتب بیشتری دارند و اگر از فرکانس خاصی بالاتر باشند برای موجودات زنده‌ی کره‌ی زمین خطرناک خواهند بود. خبر خوب این است که این محدوده‌ي خطرناک بسیار بالاتر از 30 یا 300 گیگاهرتز است.

برای اینکه بفهمیم این محدوده شامل چه فرکانس‌هایی است باید بپرسیم:

بعد از فرکانس‌های بی‌نهایت بالا چه چیزی قرار گرفته است؟

آیا 5G خطرناک است؟

پس می‌دانیم که این طیف‌های رادیویی 5G که بین 30 تا 300 گیگاهرتز هستند به ما آسیبی وارد نمی‌کنند. خب، دانستن چنین موضوعی خوب است، اینطور نیست؟ پس چه چیزی می‌تواند خطرناک باشد؟

همانطور که پیش از این گفتیم محدوده‌ي فرکانس‌های بی‌نهایت بالا تا 300 گیگاهرتز است. این فرکانس در انتهای محدوده‌ي مایکروویو قرار گرفته است و بعد از آن وارد محدوده‌ی فروسرخ می‌شویم. این امواج برای چشم انسان نامرئی هستند از 300 گیگاهرتز تا 385 تراهرتز ادامه دارند. به این ترتیب طول موج امواج فروسرخ از 1 میلی‌متر (کوتاه‌ترین طول موج مایکروویو) تا 780 نانومتر هستند (1000 نانومتر معادل 0.001 میلی‌متر است).

امواج فروسرخ استفاده‌های زیادی دارند و خطرناک نیستند. در واقع بیش از نصف انرژی خورشید به صورت تابش فروسرخ به سطح زمین می‌رسد.

با شدید و شدیدتر شدن این امواج کوچک، آن‌ها وارد حیطه‌ای می‌شوند که ما آن را به صورت «نور مرئی» می‌شناسیم که شامل طول موجی از 700 نانومتر تا 400 نانومتر یا فرکانس بین 430 تراهرتز تا 790 تراهرتز می‌شود. خوشبختانه طیف موج نور مرئی نیز برای جانداران خطرناک نیست.

چه زمانی وارد حیطه‌ي خطرناک می‌شویم؟

آیا 5G خطرناک است؟

اما چیزهایی که بعد از حیطه‌ي نور مرئی قرار دارند ما را وارد محدوده‌ی خطرناک می‌کنند.

صحبت درباره‌ي دوست قدیمی‌مان، فرابنفش است. طیف فرابنفش طول موجی مابین 400 نانومتر تا 10 نانومتر دارد و فرکانس آن 790 تراهرتز تا 30 پتاهرتز است (1 پتاهرتز=1 میلیون گیگاهرتز). معمولاً طیف‌های پایین فرابنفش خطرناک محسوب نمی‌شوند اما در میانه‌های این طیف امواج است که از تابش غیریون‌ساز به تابش یون‌ساز می‌رسیم.

تابش یون‌ساز به این معنی است که ذره‌های تابیده شده آنقدر انرژی دارند که مي‌توانند الکترون‌ها را از مولکول‌ها یا اتم‌ها جدا کرده و باعث ایجاد بار منفی یا مثبت در آن‌ها شوند. ما فیزیکدان نیستیم و به همین دلیل نمی‌توانیم نحوه‌ي انجام این فرآیند را با جزئیات توضیح دهیم ولی آنطور که معلوم است چنین چیزی خطرناک است. نباید بدن خود را در معرض تابش یون‌ساز قرار دهید. پس جایی در میانه‌ی امواج فرابنفش است که همه چیز خطرناک می‌شود.

فراتر از فرابنفش، پرتو ایکس (10 نانومتر تا 0.1 نانومتر یا 30 پتاهرتز تا 30 اگزاهرتز) قرار گرفته است و هر چیزی فرای فرابنفش یون‌ساز است که شامل پرتو ایکس نیز می‌شود. همانطور که همه‌مان می‌دانیم مقدار ناچیزی از این پرتو مضر نیست و می‌تواند در فرآیندهای پزشکی به سلامتی ما کمک کند.

در نهایت نیز اشعه‌ی گاما قرار گرفته است (طول موج کمتر از 0.1 نانومتر و فرکانس بیشتر از 30 اگزاهرتز). این امواج که به راحتی در ماده نفوذ می‌کنند باید مورد اجتناب کامل قرار بگیرند و فقط در شرایط کنترل‌شده و مفید از آن‌ها استفاده شود (این امواج نیز استفاده‌هایی در پزشکی و صنعت دارند).

نتیجه‌گیری

آیا 5G خطرناک است؟
مزایای 5G

خب، حالا می‌دانیم! امواج به دو دسته‌ی یون‌ساز و غیریون‌ساز تقسیم می‌شوند. امواج غیریون‌ساز از جمله امواج رادیویی، مایکروویو، فروسرخ و مرئی امن هستند در حالی که امواج یون‌ساز از جمله فرابنفش، پرتو ایکس و گاما خطرناک هستند.

گرچه انتظار می‌رود 5G از فرکانس‌های بالاتری نسبت به تکنولوژی‌های پیشین شبکه‌ی تلفن همراه استفاده کند، این فرکانس‌های بی‌نهایت بالا هنوز در محدوده‌ی امن امواج مایکروویو قرار می‌گیرند. شاید «امواج بی‌نهایت بالا» کمی ترسناک به نظر برسد اما در حال حاضر هیچ دلیلی وجود ندارد که بخواهیم فکر کنیم شبکه‌های 5G به خودی خودی موضوع خطرناکی هستند.

با دانستن تمام این موارد باید در عصر جدید 5G احساس امنیت کنیم و از بهبود کیفیت زندگی‌مان توسط این تکنولوژی لذت ببریم.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: 5 جی, 5G, سلامتی, فایو جی, گوشی 5G
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی بهترین گوشی‌های پرچمدار سال 2018 از نگاه دیجی رو بهترین گوشی‌های پرچمدار سال 2018 از نگاه دیجی رو
مقاله بعدی پیشرفته‌ترین شهرهای جهان از نظر تکنولوژی و نوآوری با پیشرفته‌ترین شهرهای جهان از نظر تکنولوژی و نوآوری آشنا شوید
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

مانیتور گیمینگ QD-OLED

MSI از دو مانیتور گیمینگ QD-OLED با نرخ تازه‌سازی 500 هرتز رونمایی کرد

ریلمی جی تی 7

ریلمی جی تی 7؛ قاتل پرچمداران با تراشه دیمنسیتی 9400e از راه می‌رسد!

تراشه دیمنسیتی 9400e

تراشه دیمنسیتی 9400e مدیاتک معرفی شد؛ تراشه‌ای آشنا با بهبودهای جزئی

مطالب مرتبط

بهترین شهربازی دبی
مقالات گوناگون

معرفی شهربازی‌ های دبی

25 اردیبهشت 1404 ساعت 14:33
بهترین رونمایی های بازی های ویدیویی
اخبار بازیمنتخب

10 مورد از بهترین رونمایی های بازی های ویدیویی که تاریخ‌ساز شدند

22 اردیبهشت 1404 ساعت 23:05
افزایش فروش سایت با سئو نمو مارکتینگ
مقالات گوناگون

راز افزایش فروش سایت در شیراز با ترفندهای سئو و دیجیتال مارکتینگ

21 اردیبهشت 1404 ساعت 15:30
سیستم عامل هارمونی او اس پی سی
اخبار سیستم عاملمنتخبهواوی

سیستم عامل هارمونی او اس پی سی چیست و چه تفاوتی با ویندوز دارد؟

21 اردیبهشت 1404 ساعت 13:21

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور