با فراگیر شدن تب گوشیهای هوشمند تمام صفحه یا همان بدون حاشیه، کاربران آیفونهای اپل نیز به شدت منتظر یک گوشی بدون حاشیه از این سری بودند. چند روز قبل اپل با برگزاری رویدادی اختصاصی، علاوه بر گوشیهای آیفون 8 و آیفون 8 پلاس، محصولی ویژه با نام آیفون ایکس را هم معرفی کرد که با چنین سبکی طراحی شده بود. اکنون با معرفی شدن آیفون ایکس و البته مشخص شدن قیمت بسیار بالای آن، سؤالی که برای بسیاری از کاربران پیش میآید این است که آیا آیفون ایکس ارزش خرید دارد یا بهتر است به همان مدلهای کلاسیک آیفون 8 و آیفون 8 پلاس بسنده کنیم؟ در این مطلب قصد داریم با اشاره به مزایایی که آیفون ایکس نسبت به نسلهای پیشین آیفون دارد، شما را برای رسیدن به پاسخ این سؤال یاری کنیم. البته تصمیم گیرنده نهایی خود شما هستید و نمیتوان به طور قطع در مورد ارزش خرید آیفون ایکس قضاوت کرد. با دیجی رو همراه باشید.
طراحی آیفون 10
شکی در این نیست که طراحی آیفون ایکس بسیار جذاب و زیبا بوده و آینده نگرانهترین سبک طراحی را در بین تمامی گوشیهای آیفون دارد. یک صفحه نمایش 5.8 اینچی که حاشیههای بسیار کمی در اطراف خود دارد ظاهر بسیار جذابی به این گوشی جدید داده و با این حال در دست گرفتن آن نیز کماکان بسیار ساده بوده و با یک محصول خوش دست از کمپانی اپل روبرو هستیم. فلزی که در کنارههای بدنه استفاده شده از نوع استیل ضد زنگ بوده و پشت بدنه نیز با یک شیشه بسیار مقاوم پوشانده شده است.
در کل، از نظر طراحی ظاهری با یک محصول زیبا و تمام عیار مواجه هستیم و آیفون ایکس هیچ کم و کسری از این بابت ندارد. اما چیزهای مهمتری از ظاهر یک گوشی هوشمند هم وجود دارد، موافق هستید؟
نرمافزار آیفون 10
آیفون ایکس از لحاظ نرمافزاری نیز نوآوریهای زیادی داشته و برای اولین بار در این سری از گوشیها، نوع تعامل کاربر با گوشی تا حد زیادی دچار تغییر شده است. از آنجا که دکمه فیزیکی هوم در آیفون ایکس به طور کامل حذف شده و اپل موفق نشده این دکمه را در داخل صفحه نمایش ادغام کند، به ناچار یک جسچر برای جایگزینی دکمه هوم در نظر گرفته شده است. در آیفون ایکس در هر جای رابط کاربری که باشید، با کشیدن انگشت خود از پایین صفحه نمایش به سمت بالا، مستقیماً به صفحه اصلی گوشی هدایت خواهید شد (پیش از این با انجام این کار، مرکز کنترل گوشی نمایان میشد). با توجه به نوع تعریف این جسچر، مرکز کنترل گوشی نیز به گوشه بالا و سمت راست صفحه نمایش منتقل شده است. همین جابجاییهای نرمافزاری تاحدود زیادی باعث شده تا کار کردن با آیفون ایکس در اولین مواجهه چندان راحت نبوده و کاربران برای عادت کردن به آن، به کمی زمان نیاز داشته باشند.
اگر هم قصد داشته باشید وارد لیست برنامههای اخیر شوید، باید همین جسچر را اجرا کرده اما در انتهای کار انگشت خود را از روی صفحه نمایش برندارید. البته یک راه دیگر هم برای جابجایی بین برنامههای اخیر وجود دارد و برای این کار باید در قسمت پایین صفحه نمایش انگشت خود را به سمت راست یا چپ بکشید.
سختافزار آیفون 10
در زمینه سختافزاری، آیفون ایکس هم از همان چیپ پردازشی اِی 11 بایونیک (A11 Bionic) که در آیفون 8 به کار رفته، استفاده میکند. البته در دوربین تله فوتوی این دو گوشی یک تفاوت ظریف وجود دارد و آن هم وجود یک ماژول تثبیت کننده نوری تصویر و همچنین اندازه دریچه دیافراگم F2.4 در آیفون ایکس میباشد. دریچه دیافراگم لنز تله فوتو در آیفون ایکس عریضتر از لنز مشابه در آیفون 7 پلاس و 8 پلاس (با دریچه دیافراگم F2.8) است و البته این دو گوشی در لنزهای ثانویه خود فاقد ماژول تثبیت کننده نوری تصویر یا همان OIS هستند.
اما به جرأت میتوان گفت بزرگترین تغییر روی داده در سختافزار آیفون ایکس نسبت به نسلهای گذشته، جایگزینی ماژول امنیتی جدید فیس آی دی (Face ID) به جای تاچ آی دی است. این ماژول مجموعهای از ملزومات جهت اسکن سهبعدی را دارا میباشد که برای شناسایی چهره کاربر و برخی موارد دیگر کاربرد خواهد داشت. برای مثال، در آیفون ایکس یک حالت پرتره جدید برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده (حالتی که امکان تار و محو کردن پس زمینه عکسهای گرفته شده با دوربین را مهیا میکند) که از قابلیتهای فیس آی دی استفاده کرده و با تغییر در مواردی همچون نورپردازی چهره، ثبت تصاویر هنری و بسیار زیبا را امکانپذیر کرده است. فیس آی دی کاربردهای جالب دیگری هم دارد که ساخت انیموجی (ایموجیهای متحرک) یکی از آنها است. از این پس کاربران آیفون ایکس قادر خواهند بود تمام حالات چهره خود را در قالب انیموجیها ضبط کرده و برای دوستان خود ارسال کنند.
همچنین شایان ذکر است که آیفون ایکس اولین گوشی آیفون مجهز به صفحه نمایش امولد (AMOLED) میباشد؛ فناوریای که تا پیش از این بیشتر در گوشیهای شرکت کرهای سامسونگ شاهد بودیم. بنا به گفته اپل، این صفحه نمایش جدید قادر به نمایش کاملتر رنگ سیاه بوده و کنتراست و دقت رنگ مثالزدنی گوشیهای آیفون را نیز همچنان ارائه خواهد کرد.وضوح تصویری این نمایشگر نیز بسیار بالا و برابر 2436 در 1125 است که باعث شده تراکم پیکسلی آیفون ایکس به 459 پیسکل در اینچ برسد و این یعنی واضحترین نمایشگری که تاکنون در گوشیهای آیفون دیدهایم.
جمعبندی نهایی
اگر از کاربران عادی گوشیهای آیفون هستید و استفاده تقریباً معمولی از گوشی هوشمند خود دارید، احتمالاً مدلهای کلاسیک آیفون 8 و آیفون 8 پلاس به خوبی پاسخگوی نیاز شما خواهند بود. در چنین شرایطی حتی اگر در حال حاضر از آیفون 7 و یا آیفون 7 پلاس استفاده میکنید و از آن راضی هستید، میتوانید برای یکسال دیگر نیز گوشی خود را حفظ کنید و چندان نیازی به بهروز کردن آن نخواهید داشت. در حالی که آیفون ایکس بیشتر بر روی صفحه نمایش تمام صفحه و بدون حاشیه و همچنین دوربین سلفی قدرتمند خود تمرکز دارد، گوشیهای آیفون 8 و آیفون 8 پلاس با همان سبک و سیاق سابق طراحی شدهاند و همانند گذشته میتوانید از تاچ آی دی و مرکز کنترل استفاده نمایید. در زمینه قدرت سختافزاری نیز به لطف پردازنده اِی 11 بایونیک، این گوشیها کم و کسر زیادی نسبت به آیفون ایکس ندارند.
اما اگر از طرفداران پر و پا قرص محصولات اپل بوده و نسبت به بهروز بودن گوشی خود حساس هستید، در این صورت باید گفت مسلماً آیفون ایکس بهترین و قدرتمندترین آیفون طراحی شده توسط اپل میباشد و در واقع این گوشی پرچمدار واقعی سری آیفون میباشد. طراحی منحصر به فرد، قابلیت جالب انیموجی در پیامرسان iMessage و صفحه نمایش امولد بسار باکیفیت چیزهایی هستند که با خرید آیفون 10 در دستان خود خواهید داشت. اما سؤال اصلی این است که آیا حاضرید حدود 1000 دلار برای بهروز بودن و خرید آیفون ایکس بپردازید؟