چندین سال است که در کشور ما (البته با تاخیر نسبت به سایر کشورها) فروشگاههای آنلاین جهت عرضه محصولات به صورت اینترنتی راه اندازی شدهاند. امروزه با توجه به ترافیک و آلودگی هوا در کلان شهرها، خریدهای اینترنتی هرچند با وجود تاخیر در تحویل کالاها، گزینهی ایده آلی به شمار میروند و به مرور زمان بر تعداد این گونه فروشگاهها نیز افزوده میشود.
بنابراین بسیار مهم است تمامی کاربرانی که قصد این گونه خریدها را دارند، با تمامی نکات امنیتی آن آشنا شوند تا به دام افراد سودجو نیافتند. لازم به ذکر است که تمامی موارد ذکر شده، به وسیله کارشناسان توصیه شده است. با دیجی رو همراه باشید.
از طریق یک رایانه امن خرید کنید
یک رایانه که به وسیله مجموعه کاملی از نرم افزارهای امنیتی محافظت نشده باشد، ممکن است از طریق نرم افزارهای مخرب، شما را به دردسر بیاندازد. بدین صورت که این بدافزارها قادر خواهند بود تا تمامی اطلاعات کارتهای بانکی شما را در خود ذخیره کرده و در اختیار فرد سودجو قرار دهند.
از کافینت ها خرید اینترنتی نکنید
این قضیه از اهمیت بالایی برخوردار است که شما به هیچ عنوان نباید از کافینت ها اقدام به خریدهای اینترنتی کنید. این امر میتواند از طرق مختلف، هزینههای سنگینی را بر روی دست شما بگذارد. از به دست آوردن اطلاعات بانکی شما گرفته تا مواردی بیشتر. بنابراین تنها از سیستمهای شخصی خود هر دو فرآیند خرید و پرداخت را انجام دهید.
از درگاه بانک خود مطمئن باشید
در هنگام پرداخت اینترنتی شما به یک درگاه بانکی متصل خواهید شد. در این موارد بسیاری از افراد سودجو صفحات شبیه به درگاههای بانکی طراحی میکنند که شما با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی خود، آنها را دو دستی به آن فرد تقدیم می کنید. باید اولاً از آدرس واقعی درگاه بانکی خود مطمئن شوید. نکته بعدی نیز وجود عبارت HTTPS در ابتدای درگاه بانکی است که میتواند این فرایند را در محیطی امن به وجود آورد.
موجودی حساب بانکی خود را پس از خرید، بررسی کنید
در هنگام خرید مطمئن شوید که مبلغ مورد نظر را درست وارد کردهاید( هرچند که در اکثر فروشگاههای اینترنتی این مورد به صورت اتوماتیک لحاظ میشود) و پس از انجام فرآیند خرید نیز، حساب بانکی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید مبالغ بیشتری از آن کسر نشده باشد.
اطلاعات کارت بانکیتان را در مرورگر ذخیره نکنید
همانطور که میدانید اکثر مرورگرها این قابلیت را به کاربران میدهند که اطلاعات شخصیشان را جهت ورود بی دردسر در موارد بعدی ذخیره نمایند. اما کارشناسان توصیه میکنند که به هیچ عنوان اطلاعات کارت بانکیتان اعم از رمز دوم، Cvv2 و تاریخ انقضا را در مرورگرتان ذخیره نکنید.
در هر فروشگاه اینترنتی از یک رمز عبور مجزا استفاده کنید
فروشگاههای اینترنتی با ارائه حسابهای کاربری مختص هر فرد، امکانات ویژهای را در اختیار خریداران قرار میدهند. به عقیده کارشناسان برای حفظ امنیت بیشتر بهتر است که در هر فروشگاه اینترنتی که اقدام به بازگشایی یک حساب کاربری مینمایید، از یک رمز عبور مختص به همان استفاده کنید. استفاده از یک رمز عبور واحد برای تمامی حسابهای کاربریتان، در صورت دستیابی فرد سودجو به آن، میتواند شما را به دردسر بزرگی بی اندازد.
از صفحه کلیدهای مجازی برای وارد کردن اطلاعات خود استفاده کنید
استفاده از صفحه کلیدهای فیزیکی و یا صفحه کلید مجازی خود تلفن همراه، میتواند افرادی که در اطراف شما هستند را از آن رمز باخبر سازد. چند مدتی است که درگاههای پرداخت بانکی صفحه کلیدهای مجازی را در اختیار کاربران قرار میدهند که با توجه به نامنظم بودن حروف بر روی آن، فرآیند خرید را امنتر از گذشته برای شما قادر خواهد ساخت.
این مطلب را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از موارد مورد نیاز جهت یک خرید اینترنتی ایمن مطلع شوند.