با پیشرفت روزافزون فناوریهای مدرن و مبتنی بر اینترنت و حرکت به سمت جامعه دیجیتال، نیاز به سرعت بالای اینترنت بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. در حالی که شرکتهایی مانند فیسبوک در تلاشاند تا دسترسی به اینترنت پرسرعت را در تمامی نقاط به کمک رباتها میسر کنند، ژاپن اخیراً رکورد بالاترین سرعت اینترنت در جهان را شکست و به نام خود ثبت کرد. با دیجی رو همراه باشید.
شبکه فیبر نوری 4 هستهای ژاپن
محققان مؤسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات (NICT) در ژاپن، فیبر نوری 4 هستهای جدیدی تولید کردهاند که سرعت اینترنت را به 319 ترابایت در ثانیه (Tbps) میرساند. این تقریباً دو برابر رکورد قبلی است که 178 ترابایت در ثانیه بود و در ماه اوت سال گذشته ثبت شد.
محققان NICT با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی موفقیت اخیر خود را رسماً اعلام کردند. بنا بر آنچه که در این بیانیه آمده، NICT یک سیستم انتقال از راه دور با محوریت فیبر نوری 4 هستهای راهاندازی کرده که با همان قطر روکش استاندارد توانایی ارائه پهنای باندی به مراتب بیشتر را دارد. محققان برای دستیابی به چنین سرعتی، خط فیبر نوری را با چهار هسته بهبود دادند و این در حالی است که کابلهای استاندارد اینترنت تنها از یک سیستم تک هستهای استفاده میکند.
محققان همچنین متذکر شدهاند که حتی با وجود انتقال اطلاعات به مسافتهای طولانی (تا 3000 کیلومتر) سرعت اینترنت هیچ افتی نداشته و دادههای ارسالی نیز کاملاً سالم ماندهاند. با این حال، لازم به ذکر است که سیستم مسافت طولانی با استفاده از کابل کشی در آزمایشگاه شبیهسازی شده است.
با اینترنت 319 ترابایت در ثانیهای چه کارهایی میتوان کرد؟
اگر هیچ تصوری از اینترنت 319 ترابایت در ثانیهای ندارید، باید بگوییم که با چنین سرعتی میتوان 7000 فیلم باکیفیت HD را تنها در یک ثانیه دانلود کرد! بنابراین، با این سرعت میتوان کل مجموعه فیلمهای شبکه نت فلیکس را که در حال حاضر 3781 مورد است، در کسری از ثانیه دانلود و ذخیره کرد!
اما مسلماً محققان ژاپنی فیبر نوری 4 هستهای را صرفاً برای دانلود فیلم طراحی نکردهاند و هدف اصلی آنها فراهم نمودن امکان انتقال حجم بالای اطلاعات در مسافتهای طولانی بوده است. البته، این سیستم هنوز جا برای بهبود و پیشرفت دارد و به مرحله پیادهسازی واقعی نرسیده است. علاوه بر این، ایجاد چنین شبکهای در حال حاضر هزینه بسیار سرسامآوری دارد که البته با توجه به اینکه حفظ قطر روکش استاندارد، میتوان از تمام تجهیزات فعلی فیبر نوری برای ساختار 4 هستهای نیز استفاده کرد و این میتواند یک خبر خوب باشد.
مطلب بسیار عالی بود. مرسی از اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشتین
سلام و عرض ادب
سال نوتون مبارک باشه
ببخشید میخواستم بپرسم که برای اتصال اینترنتی همانند محققان ژاپنی باید چه کار کرد ؟