شرکت کره ای ال جی پس از اینکه با سبک طراحی ماژولار گوشی های سری G نتوانست به موفقیتی که انتظار داشت دست پیدا کند، پس از جی 5 تصیمیم گرفت تا روش خود را تغییر داده و به سلیقه بازار توجه بیشتری نشان دهد. پس از این تغییر و تحولات، امسال نیز شاهد عرضه ال جی جی 7 تینکیو (LG G7 ThinQ) بودیم که مطابق بسیاری از گوشی های پرچمدار امروزی، علاوه بر صفحه نمایش بدون حاشیه و بزرگ، بیشتر تمرکز خود را بر روی قابلیت های هوش مصنوعی معطوف کرده است. در ادامه با نقد و بررسی ال جی جی 7 تینکیو در دیجی رو همراه ما باشید.
ال جی بارها و بارها گوشی هایی با کیفیت عالی را ارائه کرده است که کمی ارزان تر از محصولات سری گلکسی سامسونگ بوده اند. با این حال، این شرکت هنوز هم از نظر فروش ضعیف عمل کرده و پشت سر شرکت هایی مانند اپل و سامسونگ قرار گرفته است. وضعیت وقتی بدتر می شود که بدانیم مردم به طور کلی گوشی های کمتری را خریداری می کنند.
اما امسال ال جی جی 7 تینکیو با قدرت وارد شده تا اوضاع را برای ال جی تغییر دهد. این گوشی بسیاری از ویژگی های تحسین شده مدل سال قبل را حفظ کرده که از آن جمله می توان به قابلیت ضد آب بودن، جک 3.5 میلی متری هدفون، صفحه نمایشی با وضوح بسیار بالا و یک دوربین دوگانه با کارکردی بسیار مناسب، اشاره کرد.
همان طور که اشاره کردیم، ال جی سال گذشته سبک طراحی خود را تغییر داد و به جای طراحی ماژولار به سمت استفاده از صفحه نمایشی بلند با نسبت تصویری نامتعارف و حاشیه های کم در اطراف، رفت. با توجه به اینکه تنها یک سال از عرضه جی 6 گذشته، امسال تغییر زیادی را از نظر سبک طراحی در ال جی جی 7 شاهد نیستیم و بسیاری از مشخصات ظاهری کماکان حفظ شده است. البته برخی ویژگی های جدید مانند بریدگی بالای نمایشگر مشابه با آیفون ایکس، دوربین پیشرفته با قابلیت های هوش مصنوعی و دکمه اختصاصی برای دستیار صوتی گوگل، نیز به این گوشی اضافه شده است، که به نظر نمی رسد برای شگفت زده کردن کاربران در سال 2018 کافی باشند.
علاوه بر این، با قیمت حدود 750 تا 790 دلار ، ال جی جی 7 تینکیو تقریباً 80 تا 150 دلار گران تر از پرچمدار سال گذشته ال جی است. این افزایش قیمت ممکن است به این دلیل باشد که جی 7 نسبت به قبل از حافظه داخلی بیشتری استفاده می کند. اما به هر حال، تعیین این قیمت باعث شده تا پرچمدار ال جی به قلمرو محصولاتی مانند گلکسی اس 9 نزدیک تر شود و در نتیجه یکی از مزایای قابل توجه این سری را قیمت مناسب آن ها بود، تا حدود زیادی از دست بدهد.
در واقع با پرداخت 50 دلار بیشتر، می توان گلکسی اس 9 سامسونگ را تهیه کرد که از طول عمر بیشتر باتری، یک دوربین فوق العاده و طراحی شیک تر بهره مند می باشد. اگر هم بودجه شما برای هیچکدام از گوشی های جی 7 یا گلکسی اس 9 کافی نباشد، می توانید به سراغ وان پلاس 6 برویدکه از ویژگی های کمابیش مشابهی برخوردار بوده (به جز مقاومت در برابر نفوذ آب و شارژ بی سیم) و 200 دلار ارزان تر است. حتی می توان گوشی 650 دلاری پیکسل 2 را به عنوان یک گزینه جایگزین دیگر پیشنهاد کرد. اگر چه این گوشی سال گذشته عرضه شده و پیکسل 3 هم پاییز پیش رو روانه بازار خواهد شد، اما پرچمدار گوگل هنوز از نظر کیفیت دوربین به عنوان یکی از برترین گوشی های موجود در بازار محسوب می شود.
بریدگی اختیاری در بالای نمایشگر!
اگر چه بریدگی بالای نمایشگر اولین بار در گوشی های اندرویدی معرفی شد، اما این ویژگی با آیفون ایکس به محبوبیت رسید و پس از معرفی پرچمدار اپل، دیگر شرکت ها نیز به سمت استفاده از این نوع طراحی صفحه نمایش در گوشی های خود رفتند. با وجود اینکه نظرات در مورد بریدگی بالای نمایشگر متفاوت است و این نوع طراحی در کنار افزایش نسبت نمایشگر به بدنه، از نظر زیبایی شناسی چندان مناسب نبوده و صفحه نمایش گوشی را از حالت مستطیلی شکل استاندارد خارج می کند، اما در حال حاضر بیشتر گوشی های اندرویدی، از جمله ال جی جی 7 با بریدگی در بالای نمایشگر معرفی شده اند و حتی کار به جایی رسیده که گوگل نیز مجبور شده پشتیبانی از این نوع نمایشگرها را در آخرین به روز رسانی سیستم عامل گوگل، یعنی اندروید P، اضافه کند.
البته حتی اگر از بریدگی بالای نمایشگر هم خوشتان نیاید، باز می توانید از ال جی جی 7 بدون مشکل استفاده کنید، زیرا این قسمت در پرچمدار ال جی اختیاری است و با استفاده از یک راهکار نرم افزاری می توان از شر آن خلاص شد. همانند هواوی پی 20، می توانید با مراجعه به بخش تنظیمات گوشی، گزینه حذف بریدگی را فعال کنید که در این حالت دو طرف این بخش به رنگ مشکی درآمده و در واقع از صفحه نمایش گوشی کنار گذاشته خواهند شد. با وجود اینکه رنگ های دیگری مانند خاکستری و با طیف رنگین کمانی هم برای پر کردن دو طرف بریدگی ال جی جی 7 در نظر گرفته شده، اما اگر صادقانه بگوییم، غیر از مشکی در بقیه حالت ها گوشی بسیار زشت می شود.
البته مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که بریدگی نمایشگر را نمی توان به طور کامل غیر فعال کرد! در حالی که با مراجعه به تنظیمات می توانید با حذف بریدگی، نوار هشدار را مثل سابق در بخش هایی مانند صفحه اصلی، منوی تنظیمات یا برنامه گالری به گوشی برگردانید، اما هنگامی که وارد دیگر برنامه ها یا بخش های گوشی شوید، این نوار دوباره حذف می شود. به این معنی که وقتی وارد قسمت هایی مانند پیام های متنی، تقویم، نقشه و سایر اپلیکیشن ها می شوید، بریدگی نمایشگر دوباره مشاهده خواهد شد. حال اینکه چرا ال جی این امکان را فراهم نکرده که نوار مشکی اطراف بریدگی به صورت ثابت و برای همیشه فعال باقی بمانند، به عنوان یک راز باقی مانده است.
صفحه نمایشی بسیار روشن و باکیفیت
ال جی در پرچمدار امسال خود توجه زیادی به صفحه نمایش داشته و با استفاده از یک پانل LCD با روشنایی بسیار بالا (1000 نیت) کار کردن با گوشی را در فضای خارج از خانه و زیر نور خورشید، بسیار راحت تر کرده است. در مقایسه با آیفون ایکس اپل و گلکسی اس 9 سامسونگ، رنگ سفید در ال جی جی 7 بسیارخالص تر و درخشان تر به نظر می رسد. به علاوه، وضوح تصویری بالای این نمایشگر (3120 در 1440 پیکسل) نیز تصاویر را بسیار باکیفیت و واضح نشان می دهد.
اما با این حال رنگ های آبی، قرمز و سبز در گلکسی اس 9 نسبت به جی 7 بسیار زنده تر و اشباع شده تر به نظر می رسند. علاوه بر این، رنگ مشکی تولید شده در ال جی جی 7 اصلاً قابل مقایسه با رنگ مشکی در صفحات نمایش اولد که در آیفون ایکس و گلکسی اس 9 به کار گرفته شده، نیست و به جای اینکه مشکی خالص باشد به رنگ خاکستری تیره شباهت دارد. در نهایت، با اینکه زاویه دید در گوشی های هوشمند از اهمیت چندان بالایی برخوردار نیست، اما با این حال بد نیست بدانید که با تغییر زاویه دید ال جی جی 7 تنالیته رنگ های صفحه نمایش تاحدودی تغییر می کند.
به طور کلی، ال جی جی 7 بلند و باریک است، حاشیه های بسیار کمی نیز در اطراف صفحه نمایش آن به چشم می خورد و ظاهری براق دارد. این گوشی ویژگی خاصی در طراحی خود ندارد که در نگاه اول بتواند کاربر را شگفت زده کند (مانند صفحه نمایش منحنی گلکسی اس 9) و یا هر ویژگی دیگری که آن را از محصولات مشابه جدا کند (مانند طراحی دو تکه پشت بدنه پیکسل 2). در واقع ال جی جی 7 از نظر ظاهری شبیه بیشتر گوشی های اندرویدی موجود در بازار است. در حالی که کاور پشت بدنه جی 7 بسیار زود اثر انگشت را به خود می گیرد، اما با این حال مانند آیفون ایکس و گلکسی اس 9 شکننده به نظر نمی رسد. از آنجا که جلو و عقب گوشی از شیشه ساخته شده است، باید احتیاط کامل را در حین استفاده داشته باشید، اما حداقل در هنگام کار کردن با یک دست مشکل خاصی را حس نخواهید کرد و گوشی به خوبی در دست شما قرار می گیرد.
دیگر ویژگی های مربوط به طراحی بدنه
- این گوشی دارای گواهینامه IP68 است، به این معنی که شما می توانید آن را در عمق 1 متری آب به مدت 30 دقیقه غوطه ور کنید بدون اینکه آسیبی وارد شود. در آزمایش های انجام شده، ال جی جی 7 به مدت 28 دقیقه در یک سطل آب 5 گالنی غوطه ور شد و بعد از آن دوباره به کار خود ادامه داد.
- جک 3.5 میلی متری هدفون همچنان وجود دارد و نیازی استفاده از دانگل یا کنار گذاشتن هدفون های سیمی خود نخواهید داشت.
- برخلاف گوشی های قدیمی سری ال جی جی، سنسور اثر انگشت جی 7 که در پشت بدنه تعبیه شده امکان استفاده به عنوان دکمه استندبای یا پاور را ندارد. در عوض، این دکمه در لبه سمت راست بدنه قرار دارد و سنسور اثر انگشت فقط به عنوان یک اسکنر ساده عمل می کند.
- ال جی جی 7 در چهار رنگ مختلف عرضه شده است: خاکستری، مشکی، آبی و یک رنگ صورتی تیره مشابه با رنگ رز تمشکی ال جی وی 30. البته همه این رنگ ها در همه کشورها فروش نخواهد شد.
دکمه اختصاصی دستیار صوتی گوگل اسیستنت
مانند قابلیت اکتیو اج پیکسل 2 و پیکسل 2 ایکس ال که امکان فعال کردن دستیار صوتی گوگل را تنها با فشار دادن بدنه گوشی فراهم می کند، ال جی جی 7 هم دارای یک کلید میانبر اختصاصی برای فعال کردن گوگل اسیستنت است که در زیر دکمه کنترل صدا تعبیه شده است. ال جی ادعا می کند که استفاده از این دکمه باعث راحت شدن دسترسی به دستیار صوتی و بی نیاز شدن از دستور صوتی “OK, Google” می شود. البته اینکه چگونه فشار دادن یک دکمه می تواند از گفتن عبارت دو کلمه ای راحت تر باشد، جای سؤال دارد!
با فشار طولانی این دکمه می توانید قابلیت جستجوی تصویر در بین عکس های دوربین گوشی و گوگل لنز را فعال کنید که از ویژگی های هوش مصنوعی و پایگاه داده جستجوی گوگل برای شناسایی اشیاء و ارائه اطلاعات مواردی مانند کتاب ها و آلبوم ها، استفاده می کند. متأسفانه امکان برنامه ریزی و سفارشی سازی این دکمه وجود ندارد و این دو مورد تنها کارکردهای دکمه مذکور در ال جی جی 7 هستند.
ال جی و گوگل همکاری نزدیکی با یکدیگر داشته اند تا ال جی جی 7 را به عنوان اولین گوشی با دکمه اختصاصی گوگل اسیستنت روانه بازار کنند. اما از آنجا که دیگر گوشی های اندرویدی هم مطمئناً به سمت استفاده از چنین دکمه ای خواهند رفت، این ویژگی را نمی توان به عنوان یک قابلیت ویژه و منحصر به فرد برای پرچمدار ال جی محسوب کرد. به عنوان مثال، ال جی جی 6، اولین گوشی غیر گوگل بود که به صورت پیش فرض از دستیار صوتی این شرکت استفاده می کرد، اما دیگر تولید کنندگان نیز به سرعت با ارائه به روز رسانی نرم افزاری برای محصولات خود،چنین قابلیتی را به دست آوردند. همچنین با وجود اینکه ال جی و گوگل همکاری خوبی با هم داشته اند، اما تصور می کنیم گوگل هنوز هم بهترین ویژگی های نرم افزاری خود را برای گوشی های آینده خود یعنی خانواده پیکسل 3، نگه داشته است.
اگر واقعاً هوش مصنوعی چیزی بوده که ال جی در گوشی جی 7 به دنبال استفاده حداکثری از آن بوده، در این صورت باید اعتراف کرد که دستیار صوتی گوگل بهترین و کم ریسک ترین گزینه ای بوده که پیش روی این شرکت قرار داشته است. این دستیار مجازی می تواند برخی از کارهای خاص در ال جی جی 7 مانند گرفتن عکس با دوربین زاویه باز و یا اجرای دوربین در حالت هوش مصنوعی را به خوبی انجام دهد (اگر چه گاهی اوقات ممکن است سرعت کار کمی کند باشد).
حالت پرتره و دوربین هوشمند ال جی جی 7 تینکیو
همان طور که اشاره کردیم یکی از ویژگی های برجسته جی 7 تاکید آن بر هوش مصنوعی است. شرکت ها در حال حاضر از اصطلاح مصنوعی به صورت آزادانه استفاده می کنند و هر کدام از آن ها برداشت و نوع بهره گیری خاص خود را از این فناوری دارند. بنابراین استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی در گوشی های مختلف تجربه های متفاوتی ارائه کرده و نمی توانید مقایسه مستقیمی بین آن ها داشته باشید. این ویژگی در محصولات ال جی با برند تینکیو (ThinQ) شناخته می شود که در واقع یک اکوسیستم بوده و به منظور مرتبط ساختن تمام محصولات این شرکت مانند گوشی ها، تلویزیون های هوشمند و لوازم خانگی، به کار گرفته شده است.
دوربین این گوشی می تواند بیش از هزار شیءو تصویر مختلف را شناسایی کند و سپس این موارد را در 18 دسته مختلف (انسان، طلوع خورشید، آسمان شب و غیره) طبقه بندی کند. سپس تنظیمات دوربین را به طور خودکار بر اساس نوع منظره و سوژه عکاسی، تنظیم کرده و سه فیلتر بهینه را برای صحنه مورد نظر پیشنهاد می کند.
در مجموع ایده استفاده از هوش مصنوعی در دوربین ال جی جالب است اما برخی مشکلات خاص خود را نیز دارد. برخی اوقات هوش مصنوعی گوشی به سرعت یک شی را شناسایی کرده و بر روی آن قفل می کند، اما برخی اوقات نیز پروسه تشخیص شیء بیش از حد طولانی شده و در نهایت نیز بدون نتیجه می ماند.
البته این مشکلات باعث نمی شود تا کیفیت بالای دوربین را در حالت هوش مصنوعی نادیده بگیریم. هنگامی که هوش مصنوعی با موفقیت تنظیمات خود را انجام می دهد، تصاویر بسیار بهتری ثبت می شوند و کنتراست، رنگ ها و میزان روشنایی در بهترین حالت خود قرار خواهند داشت.
ال جی همچنین ثبت عکس های پرتره را در جی 7، چه با دوربین پشتی و چه با دوربین سلفی، بسیار راحت تر از قبل کرده است. برای گرفتن چنین عکس هایی تنها کافیست تا در صفحه دوربین، بر روی گزینه “portrait” لمس کنید تا به سرعت بتوانید یک تصویر پرتره زیبا با پس زمینه تار شده، ثبت کنید.
در مقایسه با آیفون ایکس و گلکسی اس 9 پلاس، ال جی جی 7 عملکرد بهتری در تشخیص پیش زمینه و پس زمینه عکس داشته و به سرعت می تواند افکت بوکه را بر روی تصاویر اعمال کند. بخش های پیچیده ای مانند موهای سر افراد هم به خوبی از پس زمینه تفکیک شده و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد. و بر خلاف آیفون ایکس، شما حتی می توانید میزان تارشدگی پس زمینه را هم به دلخواه تنظیم کنید.
به طور کلی، ال جی جی 7 عکس های بسیار واضح و پر جزئیاتی ثبت می کند. با اینکه رنگ ها در تصاویر گرفته شده با این گوشی، نسبت به آیفون ایکس کمی سردتر به نظر می رسند، اما به واقعیت نزدیک تر هستند. در نهایت، دوباره باید اشاره کنیم که شاتر دوربین نسبت به آنچه که انتظار می رفت، کندتر عمل می کند.
بلندگویی با صدای بلند و وضوح صوتی بسیار بالا
ال جی چندین ویژگی صوتی جدید را هم به جی 7 اضافه کرده است که شامل موارد زیر می باشد:
- صدای بلندتر: ال جی جی 7 تنها دارای یک بلندگوی صوتی است که در قسمت پایین گوشی قرار دارد، بنابراین فاقد صدای استریو بوده و اگر دقت نکنید ممکن است دستتان را جلوی آن گذاشته و صدای گوشی را خفه کنید! اما با ای حال، حجم صدای این بلندگو بسیار بیشتر از جی 6 است، زیرا فضای داخلی بدنه به عنوان یک محفظه تشدید عمل کرده و حجم صدای خروجی را افزایش می دهد.
- مبدل دیجیتال به آنالوگ داخلی: ال جی جی 7 هم مانند وی 30 دارای یک مبدل دیجیتال به آنالوگ یا DAC داخلی است. این ویژگی باعث افزایش صدا در هدفون می شود و برای گوش دادن به صداهای باکیفیت بسیار مناسب می باشد.
- صدای فراگیر در هدفون: ال جی جی 7 دارای صدای فراگیر 7.1 کاناله است که از طریق پشتیبانی از DTS X حاصل شده است. این قابلیت امکان شنیدن صداها را از جهت های مختلف فراهم می کند، اما تنها از طریق هدفون های سیمی قابل استفاده بوده و به وسیله بلندگوی یک تکه جی 7 نمی توان از آن بهره گرفت.
عملکرد سریع، اما طول عمر نه چندان بالای باتری
ال جی جی 7 به لطف استفاده از آخرین تراشه پردازشی ساخت کوالکام به نام اسنپدراگون 845 ، از سرعت بسیار بالایی برخوردار بوده و همه چیز در آن به شکلی بسیار روان اجرا می شود. صرف نظر از سرعت کم شاتر، دوربین مجهز به هوش مصنوعی این گوشی عملکرد خوبی داشته و پیمایش صفحات وب، تماشای فیلم و اجرای برنامه ها هم با سرعت بسیار زیادی انجام می شود.
تست های بنچمارک هم سرعت بالای ال جی جی 7 را اثبات کرده اند. اگر تنها گوشی های مجهز به پردازنده اسنپدراگون 845 را در نظر بگیریم، پرچمدار جدید ال جی در یکی از تست های انجام شده موفق به شکست گلکسی اس 9 سامسونگ شد، هرچند که هر دو گوشی در نهایت مغلوب وان پلاس 6 شدند!
در تست هایی هم که بر روی باتری ال جی جی 7 انجام شد، این گوشی توانست به طور متوسط 12 ساعت و 38 دقیقه به پخش مداوم ویدیو در حالت پرواز (Airplane mode) بپردازد. اگر بخواهیم این رکورد را با نتایجی که دیگر گوشی ها به دست آورده اند مقایسه نماییم، باید اشاره کنیم که پرچمدار نسل گذشته ال جی یعنی جی 6 به لطف برخورداری از باتری نسبتاً بزرگ تر و 3300 میلی آمپر ساعتی، رکورد 13 ساعت و 21 دقیقه را ثبت کرد، و هر دو گوشی گلکسی اس 9 و وان پلاس 6 هم توانستند تقریباً 15.5 ساعت دوام بیاورند.
در حالی که 12 ساعت در شرایط آزمایشگاهی و تست، می تواند تضمین کننده طول عمر کافی باتری برای یک روز کاری کامل باشد، اما طول عمر باتری جی 7 چندان چشمگیر نبوده و نمی تواند در برابر رقبای خود حرفی برای گفتن داشته باشد. در حالی که ظرفیت پایین تر باتری این گوشی مطمئناً یکی از عوامل کاهش طول عمر باتری است، اما صفحه نمایش گوشی نیز از همان طور که اشاره کردیم بسیار درخشان تر و روشن تر از قبل شده که بدون تردید می تواند باعث افزایش مصرف انرژی شود.
اما در بازار امروز گوشی های هوشمند که رقابت بسیار سختی بین تولید کنندگان مختلف وجود دارد، یک گوشی پرچمدار برای موفقیت باید تمام فاکتورها و مزایا را یکجا در اختیار داشته باشد. بنابراین با توجه به طول عمر نه چندان بالای باتری و بهره گیری نه چندان عمیق و مؤثر از قابلیت های هوش مصنوعی، به نظر نمی رسد که ال جی جی 7 تینکیو بتواند خود را به رده های اول گوشی های هوشمند برساند.
در مجموع، ظاهراً ال جی با تغییراتی که در سبک طراحی محصولات سری جی ایجاد کرده، فعلاً زیاد به دنبال ریسک کردن نبوده و سعی کرده تا از قابلیت هایی استفاده کند که پیش از این امتحان خود را به خوبی پس داده اند و می توانند موفقیت نسبی محصولش را تضمین کنند.
خداییش خیلی کوبوندینش خیلی نامردیه خب