شرکت مادر گوگل یعنی آلفابت (Alphabet) بعد از 9 سال تصمیم گرفت تا در نهایت پروژه اینترنت بالنی لون (Loon) را تعطیل کند. لون به عنوان یک پروژه آزمایشی از سال 2013 و با هدف فراهم کردن امکان دسترسی سریع به اینترنت از طریق بالنهای شناور در هوا کلید خورد و در سال 2018، همراه با وینگ (Wing) به یک شرکت مستقل تحت کنترل آلفابت تبدیل شد.
آسترو تلر (Astro Teller)، رئیس بخش ایکس آلفابت، با انتشار پستی در بلاگ رسمی شرکت، این تصمیم را اعلام کرده و نوشته:
متأسفانه، با وجود دستاوردهای فنی قابل توجه تیم لون در طی 9 سال گذشته -که انجام بسیاری از کارهایی را که قبلاً غیرممکن به نظر میرسیدند، عملی کردند مانند ناوبری دقیق بالنها در استراتوسفر، ایجاد یک شبکه توری در آسمان و ساخت بالنهایی که بتوانند شرایط سخت استراتوسفر را به مدت بیش از یک سال تحمل کنند- مشخص شده که مسیر تجارتیسازی این پروژه بسیار طولانیتر و پرمخاطرهتر از آن چیزی است که تصور میشد. بنابراین ما در یک تصمیم سخت، اقدام به توقف لون کردیم. در ماههای آینده، ما کارهای مربوط به لغو پروژه و جمع کردن آن را شروع میکنیم و لون دیگر بخشی از آلفابت نخواهد بود.
لون میگوید در تلاش است تا در ماههای آتی به کارمندان خود کمک کند تا شغل جدیدی در گوگل، ایکس و یا دیگر زیرمجموعههای آلفابت پیدا کنند. با این حال، یک گروه کوچک همچنان برای خاتمه دادن مناسب و امن کارهای شرکت – از جمله سرویس راهبری آن در کنیا – باقی خواهد ماند. شایان ذکر است که حتی با وجود تعطیل شدن پروژه اینترنت بالنی لون، این شرکت تعهدی 10 میلیون دلاری برای حمایت از مشاغل و سازمانهای غیرانتفاعی فعال در زمینه اینترنت، اتصالات، کارآفرینی و آموزش را در کنیا بر گردن دارد که باید آن را انجام دهد.
لون سال گذشته اولین سرویس تجاری خود را در کنیا راهاندازی کرد. این شرکت همچنین در پی طوفان ماریا که در اکتبر 2017 در پورتوریکو اتفاق افتاد و همینطور پس از زمین لرزه 8.0 ریشتری در پرو در ماه مه 2019، در این کشورها اقدام به ارائه خدمات اینترنتی کرد.
با وجود تعطیل شدن پروژه لون، برخی از فنآوریهای این شرکت در پروژه دیگر آلفایت به نام تارا (Taara) مورد استفاده قرار خواهد گرفت. تیم توسعه تارا در حال حاضر در تلاش است تا دسترسی به اینترنت با سرعت بالا و مقرون به صرفه را در کشورهای کمتر توسعه یافته مانند کنیا مهیا کند.