شرکت مدیاتک (MediaTek) که در زمینه تولید پردازنده های موبایل بسیار شناخته شده می باشد، امروز از یک چیپ پردازشی جدید با نام هلیو پی 22 (Helio P22) رونمایی کرد. این تراشه جدید در واقع اولین چیپست میان رده است که بر پایه معماری 12 نانومتری ساخته شده و البته این معماری از نوع FinFET و متعلق به شرکت TSMC می باشد.
هلیو پی 22 مجهز به پردازنده ای هشت هسته ای به هسته هایی از نوع Cortex-A53 و فرکانس کاری 2 گیگاهرتز می باشد. این چیپ پردازشی میان رده قادر به پشتیبانی از دوربین اصلی دوگانه با رزولوشن های 13 و 8 مگاپیکسلی بوده و امکان ضبط ویدیو با نرخ 30 فریم در ثانیه را فراهم می کند. در ضمن این تراشه جدید از موتور سخت افزاری تشخیص عمق بسیار کارآمد و کم مصرف نیز برخوردار می باشد که قابلیت اعمال افکت هایی مانند بوکه (تار شدن پس زمینه تصویر) را به دوربین گوشی ها اضافه می کند.
هلیو پی 22 این امکان را دارد تا از صفحه نمایش هایی با حداکثر وضوح تصویری 1600 در 720 پیکسل و نسبت تصویری 20:9 پشتیبانی کرده و قابلیت پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت با امکان اتصال به شبکه های LTE از طریق هر دو را به گوشی اضافه کند. در کنار همه این ها، پشتیبانی از شبکه های وای-فای 802.11ac، بلوتوث نسخه 5.0، مکان یاب یا GPS و GLONASS، از دیگر ویژگی های این چیپ پردازشی جدید است.
از آنجا که در یکی دو سال اخیر به هوش مصنوعی و کاربردهای آن در گوشی های هوشمند توجه زیادی شده است، هنگام معرفی یک تراشه پردازشی جدید، همه انتظار دارند تا از قابلیت های آن در حوزه هوش مصنوعی نیز بشنوند. مدیاتک در این باره نیز گفته هلیو پی 22 از مزایایی تجربه کاربری مبتنی بر هوش مصنوعی بهره خواهد برد. این طور که مسئولان این شرکت گفته اند، چیپ پردازشی جدید آن ها از فریمورک های هوش مصنوعی مختلفی مانند Caffe، TF Lite، TensorFlow و Caffe2 پشتیبانی کرده و همچنین برای راحتی توسعه دهندگان یک حالت گزینش خودکار نیز برای انتخاب بهترین منبع هوش مصنوعی در دسترس، در خود گنجانده است. حال اینکه گزینش خودکار منبع هوش مصنوعی دقیقاً به چه معناست، هنوز مشخص نیست.
در هلیو پی 22 قابلیت های هوش مصنوعی ویژه ای برای دوربین در نظر گرفته شده که شامل سنسور تشخیص چهره یا Face ID نیز می شود (معلوم نیست مدیاتک چگونه از عبارت Face ID استفاده کرده در حالی که امتیاز استفاده از این نشان تجاری در اختیار اپل می باشد!). هوش مصنوعی در این چیپ پردازشی به نحوی در نظر گرفته شده که توانایی ساخت آلبوم های عکس هوشمند و همچنین قابلیت ایجاد عمق میدان دید را (چه در حالت تک لنزه و چه در حالت دو لنزه)، ایجاد کند.
چیپ پردازشی هلیو پی 22 در حال حاضر در مرحله تولید می باشد و انتظار می رود تا اواخر ماه ژوئن (اوایل تابستان) در گوشی های هوشمند میان رده به کار گرفته شود.