چه خوشتان بیاید یا نه، محصولات مایکروسافت همه جا هستند. از ابتدای کار این شرکت به عنوان یک استارت آپ جذاب در دهه 70 میلادی تا رسیدن به اوج موفقیت در دهه 90 و فعالیت های تازه زیر نظر مدیرعامل جدید یعنی ساتیا نادلا در سال های گذشته، مایکروسافت تاریخ طولانی و جذابی دارد. اما تا چه حد درباره ی این شرکت اطلاعات دارید؟
پیش از این 17 حقیقت جالب در مورد بیل گیتس را برای شما گردآوری کرده بودیم. در ادامه و در این دیجی فکت نیز 18 حقیقت جالب در مورد مایکروسافت را آوردهایم که برایتان جالب خواهد بود. با دیجی رو همراه باشید.
در صورتی که در 13 مارس سال 1986 یک سهم از مایکروسافت را به قیمت 21 دلار می خریدید، این سهم امروز 14990 دلار ارزش داشت. به عبارتی در مدت 30 سال ارزش پول شما 71283% افزایش می یافت.
در سال 1987 زمانی که بیل گیتس فقط 31 سال سن داشت جوانترین میلیاردر تاریخ در آن زمان شد. او در سال 1995 با 12.9 میلیارد دلار، ثروتمند ترین انسان دنیا شد.
تحلیلگران تخمین زده اند که رشد سریع مایکروسافت باعث میلیاردر شدن سه نفر، و میلیونر شدن 12هزار نفر شده است! یکی از این میلیاردها مدیرعامل قبلی مایکروسافت، استیو بالمر است که در سال 2014 تیم بسکتبال لس آنجلس کلیپرز را به قیمت 2 میلیارد دلار خریداری کرد.
در سال 1988 بیل گیتس خانه ی 6100 متری مربعی خود در مدینای ایالت واشینگتن را به قیمت 2 میلیون دلار خریداری کرد. این خانه که Xanadu 2.0 نام داشت و در حال حاضر 123 میلیون ارزش دارد.
بیل گیتس و پل آلن، بنیانگذاران مایکروسافت لوگوی اولیه ی این شرکت را در کمتر از یک روز طراحی کردند. حرف O موجود در این لوگو blibbet نام داشت.
برایان انرو نوازنده و آهنگساز انگلیسی، آهنگ اولیه ی مشهور مایکروسافت را ساخته است. از این آهنگ برای اولین بار در ویندوز 95 استفاده شده بود.
ویندوز 95 رابطه ی نزدیکی با موسیقی داشت. آهنگ Start Me Up گروه رولینگ استونز به موسیقی رسمی این سیستم عامل تبدیل شد. همچنین ویدئو کلیپ آهنگ Buddy Holly از گروه ویزر در نسخه ی سوپردولوکس سی دی ویندوز 95 قرار داشت.
اولین نرم افزار معروف و پراستفاده ی مایکروسافت، برنامه ی اکسل بود. عرضهی این نرم افزار باعث شد تا سایر نرم افزارهای صفحه گسترده مثل VisiCalc ساخت اپل و لوتوس 1-2-3 دیگر استفاده ای نداشته باشند. بدون اکسل شاید هیچکدام از موفقیت های بعدی مایکروسافت ممکن نبود.
کارکنان مایکروسافت باید در سالگرد استخدام خود در این شرکت با اسمارتیز M&M از سایر همکارانشان پذیرایی کنند. کارکنان به ازای هر سال حضور در مایکروسافت باید 1 پوند (حدود 450 گرم) اسمارتیز بخرند.
48313 اختراع به نام مایکروسافت ثبت شده است. یکی از این اختراعات هدست های HoloLens است که تصویر بالا مربوط به آن می باشد.
در سالهای 2000 استیو بالمر و بیل گیتس در ویدئوهای خنده دار انگیزشی برای کارکنانشان بازی می کردند. تصویر بالا مربوط به یکی از این ویدئو ها و در برنامه ی استین پاورز است.
مایکروسافت و اپل سالهای زیادی بر روی نرم افزاری برای اولین کامپیوتر مکینتاش کار می کردند تا اینکه مایکروسافت اعلام کرد که روی سیستم عامل مخصوص خود به نام ویندوز کار خواهد کرد. بعد از معرفی ویندوز ارتباط بیل گیتس و استیو جابز از رفاقت به رقابت تبدیل شد!
12 سال قبل از معرفی اولین ساعت هوشمند اپل، مایکروسافت و Timex اولین ساعت هوشمند دنیا به نام Data Link 150 را طراحی کردند. البته این محصول هم مثل بقیه ساعت های هوشمند چیز زیاد خوبی نبود.
در سال 1997 مایکروسافت با سرمایه گذاری 150 میلیون دلاری در اپل، این شرکت را از ورشکستگی نجات داد. این موضوع را استیو جایز در اولین نشست خبری خود به عنوان مدیرعامل اپل مطرح کرد و توسط حاضرین در جلسه هو شد!
مایکروسافت نمونه ی اولیهی بسیاری از تکنولوژی های پیشرو مثل مترجم همزمان، تبلت و تلویزیون های هوشمند اینترنتی را ساخت. در حقیقت حتی کلمه ی تبلت نیز از ابداعات مایکروسافت است. بیشتر این نمونه ها یا به بازار عرضه نشدند یا فروش خوبی نداشتند.
مایکروسافت از اولین کنسول بازی ایکس باکس در سال 2001 پرده برداری کرد. کلمه ی ایکس باکس کوتاه شده ی عبارت DirectX Box است. دایرکت ایکس یکی از نرم افزارهای بسیار مهم ویندوز است که امکان اجرای بازی های سنگین را به کاربر می دهد.
در سال 1995 مایکروسافت نسخه ی سفارشی ویندوز Bob را برای کاربران جدیدی که با محیط ویندوز راحت نبودند عرضه کرد. هدف مایکروسافت این بود که کاربران با این نسخه ی ویندوز که شبیه به خانه بود و اتاق داشت ارتباط بهتری برقرار کنند. این پروژه در مدت کوتاهی شکست خورد و به سرعت از دستور کار مایکروسافت خارج شد.
در سال 2012 مایکروسافت اعلام کرد که کارمندانش در سال، 23 میلیون دلار نوشیدنی رایگان از کافه تریا این شرکت دریافت می کنند. محبوب ترین نوشیدنی بین کارکنان مایکروسافت شیر و آب پرتقال است.
عالی بود