بعد از عرضه دستبند هوشمند مایکروسافت بند 2 (Microsoft Band 2) در سال 2015، شرکت قدیمی ردموند تقریباً هیچ فعالیت و حرکت خاصی در زمینه ابزارهای پوشیدنی انجام نداده است. نیازی به گفتن نیست که ابزارهای پوشیدنی هوشمند یکی از فناوریهای نوین و جاه طلبانه به حساب میآیند که امکاناتی مانند رصد کردن حداکثر میزان اکسیژن (VO2 max) را در اختیار کاربران قرار میدهند. با اینکه مایکروسافت به هیچ وجه با طراحی و تست چنین دستگاههای نوآورانهای بیگانه نیست، اما تاکنون تعداد معدودی از آنها را روانه بازار کرده است. مسئلهای که اگر ثبت اختراع اخیر صحت داشته باشد، شاید در آیندهای نزدیک دچار تغییر شده و در بازار نیز شاهد عرضه ابزارهای پوشیدنی خلاقهای از جانب این شرکت بزرگ باشیم.
اسنادی که در ژوئن 2017 توسط مایکروسافت ارائه شده و به تازگی منتشر شدهاند، در مورد یک ابزار پوشیدنی و یا بهتر بگوییم دستبند است که با نام ساده “DEVICE WEARABLE” معرفی شده است. این اسناد هم مانند بسیاری دیگر از درخواستهای ثبت اختراع یا همان پتنتها، در اکثر بخشها شامل توضیحاتی طولانی، خسته کننده و مبهم است، اما در کل ایده آن بسیار جالب به نظر میرسد.
ظاهرا، در قلب این دستگاه مجموعهای از محرکها تعبیه شدهاند که به طور بالقوه میتوانند موقعیت مکانی خود را تغییر دهند. قرار است این محرکها با همکاری یک سری سنسورهای خاص، باعث کاهش یا تثبیت حرکات غیر ارادی کاربر در بخشی از دست یا حتی کل این اندام شوند.
اگر این طرح به درستی اجرا شود، مطمئناً میتواند باعث بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به پارکینسون و یا افراد دیگری که دارای شرایط خاص هستند، شود. بیماری پارکینسون (به انگلیسی: Parkinson’s Disease) یا PD، برای اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون (James Parkinson) در سال ۱۸۱۷ میلادی توصیف شد و بنابراین نام این بیماری به او تعلق یافت. پارکینسون بر اساس دو علامت یا بیشتر از چهار علامت اصلی بیماری مشخص میشود. ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی و خشک شدن دست و پا و بدن و نداشتن تعادل این چهار علامت اصلی را تشکیل میدهند.
در جاهای دیگر متن پتنت مایکروسافت به کارآمد بودن باتری دستبند هم اشاره شده به طوری که اجازه میدهد یک روز کامل را تنها با یک بار شارژ به فعالیت بپردازد. علاوه بر این، به پشتیبانی از چندین پروتکل ارتباطی مانند وای-فای و بلوتوث و همچنین برنامههای کمکی تلفن همراه اشاره شده است. بنابراین بسیار واضح است که دستگاه مذکور دارای برخی قابلیتهای ردیابی و گزارش دهی نیز خواهد بود. احتمالاً قابلیتهای عمومی ابزارهای ردیاب سلامت هم در این دستبند هوشمند وجود خواهند داشت.
امیدواریم مایکروسافت چنین طرح نوآورانه و جالبی را هر چه زودتر توسعه داده و نسخه نهایی آن را روانه بازار کند. مطمئناً اضافه کردن خلاقیت به ابزارهای پوشیدنی و در کل تمامی دستگاههای همراه میتواند باعث داغ شدن رقابت در بازار شده و کمپانیهای تولید کننده و محصولاتشان را از یکنواختی خارج کند.