دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: ویندوز مایکروسافت 32 ساله شد؛ مروری بر تاریخچه ویندوز از آغاز تاکنون
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > اخبار > دریچه تاریخ > ویندوز مایکروسافت 32 ساله شد؛ مروری بر تاریخچه ویندوز از آغاز تاکنون
رسانه تصویریدریچه تاریخ

ویندوز مایکروسافت 32 ساله شد؛ مروری بر تاریخچه ویندوز از آغاز تاکنون

هاشم رضاپور 1 آذر 1396 ساعت 13:29
زمان مطالعه: 9 دقیقه
ویندوز مایکروسافت 32 ساله شد؛ مروری بر تاریخچه ویندوز از آغاز تاکنون
ویندوز مایکروسافت 32 ساله شد؛ مروری بر تاریخچه ویندوز از آغاز تاکنون
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

اولین نسخه از سیستم عامل ویندوز در تاریخ 20 نوامبر سال 1985 به نام MS-DOS پا میدان گذاشت و انقلاب مایکروسافت آغاز شد. این هفته ویندوز و انقلابش 32 ساله شدند، البته شاید بسیاری از ما اولین نسخه‌ی ویندوز را به خاطر نیاوریم.

سیستم عامل داس را شاید بتوان در مقابل پیشرفت و تکنولوژی ویندوز امروزی خنده‌دار دانست اما برای دنیای تکنولوژی آن روزگار یک انقلاب بود! سیستم عامل 1.0 مایکروسافت هیچ شباهتی به نسخه ۱۰ آن ندارد اما این دو سیستم عامل در یک نفطه با یک دیگر اشتراک دارند: هر دو آنها از دریچه‌ی ویندوز بیرون آمده‌اند و همانطور که نسخه اول ویندوز انقلابی به پا کرد، ویندوز ۱۰ هم قصد ایجاد تغییری بنیادین در دنیای سیستم عامل‌ها را دارد اما با این حال هنوز مایکروسافت نیاز به تلاش زیادی دارد.

لیست
اولین نسخه از سیستم عامل ویندوز در تاریخ 20 نوامبر سال 1985 به نام MS-DOS پا میدان گذاشت و انقلاب مایکروسافت آغاز شد. این هفته ویندوز و انقلابش 32 ساله شدند، البته شاید بسیاری از ما اولین نسخه‌ی ویندوز را به خاطر نیاوریم.ویندوز 1.0 (سال ۱۹۸۵)ویندوز 2.0 ( ۱۹۸۷)ویندوز 3.0 ( سال ۱۹۹۰)ویندوز 3.5 NT ( سال ۱۹۹۴)ویندوز 95  ( سال ۱۹۹۵)ویندوز 98 (سال ۱۹۹۸)ویندوز ME ( سل ۲۰۰۰)ویندوز 2000 ( سال ۲۰۰۰)ویندوز XP ( سال ۲۰۰۱)ویندوز ویستا ( سال ۲۰۰۷)ویندوز 7 ( سال ۲۰۰۹)ویندوز 8 ( سال ۲۰۱۲)ویندوز 10 (سال ۲۰۱۵)

ویندوز 1.0 بسیار ساده بود و با سخت افزار آن زمان فقط می‌توانست چند کار بسیار ساده امروزی را انجام دهد، موس برای اولین بار با این سیستم عامل مورد استفاده قرار گرفت و تغییر بزرگی در استفاده از کامپیوتر ایجاد کرد.

billgates.0در سال 19850ویندوز 1.0 برای نصب به 2 فلاپی دیسک و 256 کیلوبایت مموری و همچنین یک کارت گرافیک نیاز داشت. اگر می‌خواستید چند برنامه را اجرا کنید به یک هارد دیسک با ظرفیت 512 کیلوبایت نیز احتیاج پیدا می‌کردید. این مقدار حافظه در حال حاضر حتی در محاسبات هم به حساب نمی آید اما در آن زمان برای خودش فضای بسیار زیادی بود!

حالا ویندوز 32 ساله شده و با تمامی پستی و بلندی‌ها، فرسنگ ها از رقیبان خود پیش افتاده است. مایکروسافت قصد دارد با آخرین نسخه از ویندوز که دو سالی از انتشار آن می گذرد شکوه و عظمت سالیان گذشته خود را به رخ کشیده و قدرت خود را بار دیگر به اثبات برساند. این کمپانی افکار بلند پروازانه‌ای در سر دارد و می خواهد حضور ویندوز را در فضای ابری و دیوایس های مختلف گسترش دهد. هر چند که پروژه ویندوز فون این کمپانی به نوعی با شکست روبرو شده است!

ویندوز 1.0 (سال ۱۹۸۵)

شروع یک انقلاب: ویندوز 1.0 به همراه رابط‌کاربری گرافیکی، پشتیبانی از موس و اپلیکیشن‌های مهم پا به عرصه وجود گذاشت.

windows1.0

ویندوز 2.0 ( ۱۹۸۷)

ویندوز 2.0 ادامه می دهد: پشتیبانی از کارت‌های گرافیک ۱۶ بیتی و اولین نسخه از ورد و اکسل

windows2.0

ویندوز 3.0 ( سال ۱۹۹۰)

ویندوز 3.0 با رابط کاربری بهتر گرافیکی و نرم افزارهای جدید از جمله اپ مدیرت فایل

windows3.11.0

ویندوز 3.5 NT ( سال ۱۹۹۴)

ویندوز NT 3.5 دومین نسخه از سری NT بود که توانست توجه کاربران تجاری را بیش از پیش به خود جلب کند. امنیت بیشتر و اشتراک گذاری فایل از مهمترین ویژگی‌های این سیستم عامل بود.

windowsnt3.5.0

ویندوز 95  ( سال ۱۹۹۵)

یکی از مهمترین آپدیت های ویندوز در طول تاریخ: ویندوز ۹۵ مایکروسافت را وارد دنیای ۳۲ بیتی کرد و منوی دوست داشتنی استارت از همین نسخه پا به زندگی گذاشت. اینترنت اکسپلورر و چندین اپ دیگر از ویژگی‌های دیگر این سیستم عامل بود.

windows95.0

ویندوز 98 (سال ۱۹۹۸)

ویندوز ۹۸ دنباله روی موفیقت ویندوز ۹۵ با پشتیبانی از سخت افزار بیشتر و بهتر منتشر شد. تمرکز در این نسخه روی وب گردی بود و با خود اپلیکیشن های جدیدی مانند Outlook Express، Microsoft Chat، NetMeeting و Active Desktop را به همراه داشت.

windows98.0

ویندوز ME ( سل ۲۰۰۰)

در این نسخه مایکروسافت بر روی پخش چند رسانه ای تمرکز کرده و هدفش بیشتر جذب کاربران خانگی بود. این نسخه نرم افزار Windows Movie Maker را با خود داشت و اپ های دیگری از جمله مدیا پلیر و اینترنت اکسپلورر به طور محسوسی تقویت و بهتر از گذشته شدند.

windowsme.0

ویندوز 2000 ( سال ۲۰۰۰)

ویندوز 2000 با هدف قرار دادن جذب کاربران تجاری و اداری منتشر شد. در این نسخه تمامی تمرکز بر روی سرور و کلاینت ها بود و با حافظه DLL، مدیرت فایل و سیستم hardware plug and play، امنیت بیشتر را برای این دسته از کاربران به ارمغان آورد.

windows2000.0

ویندوز XP ( سال ۲۰۰۱)

درست در سال 2001 بود که ویندوز محبوب XP از سوی مایکروسافت معرفی و منتشر شد. این گام باعث شد این کمپانی تعداد بسیاری کاربر جدید جذب خود نماید. ویندوز اکس پی طراحی شده بود تا روی هرگونه دستگاهی چه سرور و چه کلاینت به خوبی کار کند. به نوعی این ویندوز تلفیقی از دو سیستم عامل آخر مایکروسافت بود اما با رابط کاربری گرافیکی تر و هزاران ویژگی جدید.

windowsxp.0

ویندوز ویستا ( سال ۲۰۰۷)

ویندوز ویستا با تمامی خوبی‌هایش نتوانست محبوبیتی برای خود دست و پا کند و به نوعی این سیستم عامل بدترین شکست مایکروسافت محسوب می شود. این نسخه از ویندوز برای زمان خود و سخت افزار آن زمان مناسب نبود و کاربرانی که با کم ترین سخت افزار در حال کار با ویندوز اکس پی بودند برای نصب و اجرای ویندوز ویستا مجبور به ارتقا سیستم رایانه ای خود شدند اما فقط تعداد بسیار کمی از کاربران تن به این تغییر دادند.

ویندوز ویستا با اینکه رابط کاربری جدید و جذاب Aero  و بهبود های بسیار امنیتی با خود داشت اما بسیار سنگین بود. به نظر می‌رسید مایکروسافت 7 سال از وقت خود را روی رابط و سیستم‌عاملی برای سخت افزار به روز گذاشته و به کلی کاربران قدیمی و دیوایس‌های ضعیفشان را از یاد برده بود.

windowsvista.0

ویندوز 7 ( سال ۲۰۰۹)

دومین سیستم عامل بسیار محبوب مایکروسافت در سال ۲۰۰۹ منتشر شد و کاری کرد که کاربران تمامی بدی‌ها و شکست ویستا را از یاد ببرند. ویندوز ۷ همان هدف و رابط کاربری ویستا را دنبال می‌کرد اما به نوعی دیگر و البته در مسیر درست. هم اکنون این نسخه از ویندوز محبوب‌ترین سیستم عامل مایکروسافت به شمار می رود.

windows7.0

ویندوز 8 ( سال ۲۰۱۲)

مایکروسافت در سال ۲۰۱۲ دست به تغییر بنیادی و ریسک پذیری زد و منوی دوست داشتنی استارت را به کلی حذف و جایگزین یک صفحه کاشی‌وار کرد. این نسخه از ویندوز برای کاربران مانیتورهای لمسی ساخته شده بود و مایکروسافت یک بار دیگر کاربران قدیمی خود را از یاد برد. با این حال این کمپانی توانست با ارائه چند آپدیت و نسخه ۸٫۱ کمی از ناراحتی کاربرانش بکاهد، اما نتوانست کاربران زیادی را مجاب به استفاده از این سیستم عامل کند.

این نسخه از ویندوز با خود منوی کاشی وار، اپلیکیشن های مدرن و تمام صفحه را به همراه داشت و به نوعی یک سیستم عامل اینترنت‌محور محسوب می شد.

windows8.0

ویندوز 10 (سال ۲۰۱۵)

سال  2015 و قصد را اندازی یک انقلاب جدید!

برگشت منوی استارت را می توان بهترین اتفاق ویندوز 10 دانست. این نسخه از ویندوز در حقیقت مدرن است: کرتانا دستیار صوتی مایکروسافت برای اولین بار پا به سیستم های دسکتاپ گذاشته و مایکروسافت، مرورگر بدنام اینترنت اکسپلورر را رها کرده و به جای آن یک مرورگر جدید و مدرن به نام «مایکروسافت اج» را به این نسخه آورده است. این نسخه از ویندوز برای عاشقان بازی و طرفداران کنسول اکس باکس وان نیز ویژگی های بسیاری دارد.

مایکروسافت ویندوز 10را با هدف اجرا بر روی تمامی دیوایس ها پرورش داده و خواهد داد. برای ویندوز ۱۰ تفاوتی ندارد دستگاهی که روی آن اجرا می شود یک سیستم دسکتاپ است و یا یک تبلت، چرا که این ویندوز خودش را با آن هماهنگ خواهد کرد.

شاید این آخرین نسخه از ویندوزها باشد و دیگر شاهد نامی به عنوان ویندوز 11 نباشیم بنابراین در سال های آینده نمی دانیم چگونه تولدهای دوباره ویندوز را گرامی بداریم.

windows10.0

در ادامه از شما دعوت میکنیم یک ویدیو جذاب و خاطره انگیز از بنیان‌گذار مایکروسافت بیل گیتس به همراه استیو بالمر تماشا نمایید.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: ویندوز, ویندوز 10, ویندوز 8
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی هاست ایران میزبان فا به همراه دامنه و قالب رایگان هاست ایران میزبان فا به همراه دامنه و قالب رایگان
مقاله بعدی با نمایندگی جنرال الکتریک آشنا شوید با نمایندگی جنرال الکتریک آشنا شوید

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

میت‌پد پرو 12.2

تبلت هواوی «میت‌پد پرو 12.2» و هدفون «فری‌بادز 6» از راه رسیدند

اوپو پد SE

اوپو پد SE معرفی شد؛ تبلتی اقتصادی با طراحی جذاب و نمایشگر 90 هرتز

اوپو رنو 14 و رنو 14 پرو

اوپو رنو 14 و رنو 14 پرو با دوربین‌های 50 مگاپیکسلی و عملکرد خیره کننده معرفی شدند

مطالب مرتبط

سرگذشت نوکیا
دریچه تاریخمنتخبنوکیا

سرگذشت نوکیا؛ از تولید کاغذ تا ساخت گوشی‌های هوشمند!

7 مرداد 1403 ساعت 14:29
جاوا
دریچه تاریخمنتخب

جاوا چه بود و چه کرد؟ از دوران طلایی تا فراموشی در تاریخ تلفن همراه

2 مرداد 1403 ساعت 13:38
ویندوز 3.1
دریچه تاریخمنتخب

32 سال از معرفی ویندوز 3.1 گذشت؛ نقطه عطفی در تاریخ سیستم عامل‌ها

18 فروردین 1403 ساعت 20:40
رونمایی تاریخی از ویندوز 1.0
دریچه تاریخمنتخب

نگاهی به 40 سال پیش و رونمایی تاریخی از ویندوز 1.0

1 آذر 1402 ساعت 20:30

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور