دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: تجربه من: مهاجرت از ویندوز به لینوکس و مقایسه‌ی این دو سیستم عامل [بخش اول]
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > مقالات گوناگون > تجربه من: مهاجرت از ویندوز به لینوکس و مقایسه‌ی این دو سیستم عامل [بخش اول]
مقالات گوناگون

تجربه من: مهاجرت از ویندوز به لینوکس و مقایسه‌ی این دو سیستم عامل [بخش اول]

امیرعلی عامری 8 خرداد 1396 ساعت 13:01
زمان مطالعه: 9 دقیقه
مقایسه‌ی ویندوز و لینوکس
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

تا همین چند وقت پیش، برای کارهای روزمره و انجام وظایفی که مربوط به شغلم می‌شد، از یک کامپیوتر به همراه ویندوز 8.1 استفاده می‌کردم. ارورهای فراوان و هنگ کردن‌ها و لگ زدن‌ها، نشانه‌هایی بودند که تلاش می‌کردند بگویند باید ویندوز را عوض کنم! عوض کردن ویندوز، تعمیرکردن و … تاثیری نداشت و شرایط بهتر نشد. چیزی که کامپیوتر سعی داشت به من بگوید، عوض کردن سیستم عامل نبود!
بعد از مدتی، قطعات مختلف کامپیوتر به ترتیب از کار افتادند و آخر هم با از دست رفتن پاور، متوجه شدم که کامپیوتر من به پایان عمرش رسیده است! بعد از سال‌ها کار کردن، دیگر توانی برای این کامپیوتر نمانده بود!
برای این که از کارها عقب نمانم، فورا برای خرید یک لپ تاپ اقدام کردم. با نگاهی به قیمت‌ها و نگاهی به جیبم، متوجه شدم که خرید یک لپ تاپ کارکرده بهترین گزینه است. بعد از جستجو، یک لپ تاپ DELL خریدم که از سر و رویش معلوم بود آن هم توان چندانی ندارد!
از همان اول مشخص بود که این لپ تاپ توان سیستم عاملی مانند ویندوز ۱۰ را نخواهد داشت و انتظار فتوشاپ و نرم افزارهای این چنینی هم نباید داشته باشم. در آخر، تصمیم گرفتم از لینوکس استفاده کنم.

در این مقاله سعی کرده‌ام که به تفاوت‌های ویندوز و لینوکس و مزیت هایی که نسبت به یکدیگر دارند اشاره کنم. تجربیاتی که از کار با لینوکس داشته‌ام را در این مقاله ‌می‌گنجانم اما سعیم بیشتر بر این است که از آمار و ارقام تا حد ممکن بهره ببرم تا این مقایسه در نهایت عدالت صورت بگیرد! به دلیل طولانی بودن این مبحث، این مقاله به چندین بخش تقسیم خواهد شد و قسمت های بعدی را در روز‌های آینده منتشر خواهیم کرد. با دیجی‌رو همراه باشید.

 

1: مقایسه امنیت لینوکس و ویندوز

زمانی که در محافل لینوکسی حرف از ویروس می‌شود، می‌توانید لبخندی را بر لبان حضار ببینید (به این معنا که نمی‌دانیم درباره چه صحبت می‌کنید!). در واقع امنیت لینوکس، یکی از مهم‌ترین نقاط قوت لینوکس است. زمانی که ویروس‌ها و باج‌افزارهایی مانند واناکرای می‌آیند، در حالی که بسیاری از کاربران ویندوز به نصب کردن و به روز رسانی انواع آنتی ویروس‌ها روی می‌آورند، کاربران لینوکس نیاز به انجام دادن کار خاصی ندارند.

لینوکس
کاربر لینوکس در حال تماشای حمله‌ی واناکرای به کاربران ویندوز!

امنیت لینوکس، دلایل زیادی دارد. یکی از این دلایل این است که اجرا شدن فایل ها در لینوکس، بر خلاف ویندوز، وابسته به پسوند فایل‌ها نیست.
برای مثال، ویروس‌های ابتدایی که برای نسخه‌های پیشین ویندوز نوشته می‌شدند، در واقع یک فایل با پسوند .bat بودند و در اکثر مواقع هم کارشان اذیت کردن کاربر بود.
یک حلقه‌ی بی‌نهایت در این فایل‌ها می‌تواند منجر به باز شدن پشت سر هم یک فولدر شود و بعد از یک مدت کوتاه‌، با تعداد بسیار زیادی از این فولدر مواجه می‌شوید که بسیار آزار دهنده است و تا خودتان دست به کار نشوید،‌ این فولدر ها هم از باز شدن دست نمی‌کشند.
دلیل دیگر، می‌تواند سخت‌گیری لینوکس برای نصب برنامه‌ها باشد. روزهای اولی که سیستم عامل لینوکس را نصب کرده بودم، برای استفاده از نرم افزارها و نصب نرم افزارهای جدید مشکلات زیادی داشتم چون هنوز با بسیاری از مباحث ترمینال آشنایی نداشتم. اما بعد از کمی کار کردن با لینوکس، این سخت گیری برایتان کاملا منطقی به نظر می‌رسد.
در لینوکس، برای اینکه یک نرم افزار را نصب کنید باید دسترسی روت داشته باشید و کاربران معمولی تنها قادر به اجرا کردن نرم افزارها هستند . بنابراین، بر خلاف ویندوز، دانلود کردن یک فایل آلوده در صورتی که کاربر روت نباشید نمی‌تواند منجر به آلوده شدن سیستم شما بشود.
دلیل سوم،‌ سلطه‌ی ویندوز بر بازار سیستم عامل های دسکتاپ است. اکثر کاربران کامپیوتر، به خاطر ظاهر گرافیکی، از ویندوز به عنوان سیستم عامل استفاده می‌کنند. نوشتن یک ویروس یا باج افزار برای ویندوز باعث می‌شود که این ویروس دستگاه‌های بیشتری را آلوده کند. در نتیجه، هکری که به دنبال ساخت یک ویروس است، ترجیح می‌دهد با نوشتن این ویروس برای ویندوز، دستگاه‌های بیشتری را آلوده کند و در مورد باج افزار هم، آلوده شدن دستگاه‌های بیشتر به معنای پول بیشتر است. طبیعتا هیچ هکری وقت خود را برای نوشتن باج افزار برای سیستم عاملی که اکثریت بازار را در اختیار ندارد، تلف نمی‌کند.

لینوکس
وقتی ازت می‌پرسن از چه آنتی ویروسی توی لینوکس استفاده می‌کنی!

و اما دلیل آخری که در این بخش به آن اشاره می‌کنیم، متن باز (اپن سورس: open source) بودن لینوکس است. متن باز بودن یک سیستم عامل (یا هر چیز دیگری) به این معنا است که تمام افراد در سراسر جهان، می‌توانند به کدهای این سیستم عامل دسترسی داشته باشند.
از سال ۲۰۰۵ و با شروع کار گیت تاکنون، نزدیک به 10,000 برنامه نویس روی هسته‌ی این سیستم عامل کار کرده‌اند و آن را توسعه داده اند که نتیجه‌ی این توسعه، وجود حدود 17 میلیون خط کد در هسته‌ی این سیستم عامل است.
متن باز بودن این سیستم عامل، باعث شده است که نگاه هزاران برنامه نویس به کدهای آن باشد و در صورتی که مشکلی (از جمله حفره امنیتی) در ساز و کار این سیستم عامل باشد، سریعا تشخیص داده خواهد شد و قبل از اینکه هکرها فرصت کنند از این مشکلات استفاده کنند، آن مشکل بر طرف شده است. در طرف مقابل، مایکروسافت به متن باز بودن اعتقاد چندانی ندارد که البته با توجه به اهداف تجاری مایکروسافت از عرضه‌ی ویندوز، متن باز نبودن آن منطقی به نظر می‌رسد!

2: قیمت

یکی از دلایلی که کاربران را از ویندوز روانه‌ی لینوکس می‌کند، قیمت است. البته این قضیه در کشور عزیزمان صدق نمی‌کند! به خاطر تحریم‌هایی که علیه ایران وجود دارد، بسیاری از کمپانی های بزرگ در دنیای تکنولوژی، از حضور در بازار ایران خودداری می‌کنند و یا بعضا اجازه‌ی همکاری ندارند.
اگر بخواهید منطقی نگاه کنید، این امر باید باعث نایاب شدن محصولات این کمپانی‌ها، سخت شدن ورود و یا انتشار آن‌ها و در نتیجه افزایش قیمت شود. اما، خب… اینجا ایران است، بنا به دلایل مختلف از جمله عدم وجود قانون کپی رایت، شرایط به گونه‌ای دیگر رقم خورده و Windows 10 Home که در خارج از ایران با قیمت ۱۲۰ دلاری (حدود ۴۰۰ هزار تومان) عرضه می‌شود، در داخل ایران با قیمت یک کابل USB برابری می کند، یا حتی می‌توانید آن را از صدها سایتی که برای خود منبع‌ای عظیم از نرم افزارهای غیر قانونی درست کرده‌اند، به رایگان دانلود کنید.
اما در هر صورت، ویندوز رایگان نیست و باید هزینه‌ای برای آن بپردازید. در طرف دیگر، لینوکس کاملا رایگان است. شاید هزینه‌ی ۱۰-۱۲ هزار تومانی برای ویندوز زیاد سنگین نباشد اما در نظر داشته باشید که پس از نصب یک سیستم عامل، به نرم افزارهای گوناگون هم نیاز پیدا می‌کنید.
پیدا کردن نرم افزارهای رایگان و متن باز در لینوکس به مراتب راحت تر از ویندوز است. به هر حال، بحث قیمت یکی از موضوعات اصلی در مبحث مقایسه لینوکس و ویندوز است اما به خاطر متفاوت بودن شرایط در ایران، شاید بهتر باشد بیش از این به این مبحث نپردازیم.

موضوعات دیگری هم هستند که هنگام مقایسه‌ی این دو سیستم عامل باید مد نظر قرار داد اما به خاطر جلوگیری از طولانی شدن متن از بیان آن‌ها در این قسمت خودداری می کنم. در قسمت بعدی به مقایسه‌ی این دو سیستم عامل از نظر سرعت، پایداری و طراحی گرافیکی می پردازیم. نظر شما چیست؟ کدام یک از این دو سیستم عامل بر دیگری برتری دارد؟

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: لینوکس
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی اولین تریلر بازی فارکرای 5 «Far Cry 5» را تماشا کنید اولین تریلر بازی فارکرای 5 «Far Cry 5» را تماشا کنید
مقاله بعدی وزنیاک: تکنولوژی بزرگ بعدی متعلق به تسلا خواهد بود، نه اپل! وزنیاک: تکنولوژی بزرگ بعدی متعلق به تسلا خواهد بود، نه اپل!
3 نظرات 3 نظرات
  • فربد says:

    فرق ویندوز کپی با ویندوز اوریجینال چیه؟

    پاسخ
    • هاشم رضاپور says:

      درود بر شما
      خوب ویندوز کپی نسخه غیر اصلی از ویندوز هست، مثل فیلم هایی که کپی می کنن و میفروشن، اما نکته مهم اینه که ویندوز کپی به خودی خود بعد از مدتی غیر فعال میشه و به همین دلیل برای ویندوز ها معمولا نرم افزاری درست میکنن که بهش میگن کرک و یا پتچ، این نرم افزار میاد و یه جورایی لایسنس تقلبی رو جا میزنه جای لایسنس اصلی ویندوز!

      پاسخ
  • سعید says:

    مهندس خیلی مغرضانه تحلیل کردید واقعیت اینه که من حدود 18 ساله با لینوکس و ویندوز کار می کنم و حدود 8 ساله که حرفه ای کاربر و برنامه نویس بک اند برای لینوک هستم.
    اما واقعیت هم این چیزی نیست که شما می فرمایید وقتی سرور لینوکس بدون اینکه هیچ سرویسی روش اجرا باشه داره سی پی یو می خوره و نمی دونی مربوط به چیه و روترت با بالا اومدن لینوکس از کار می افته نمی تونی بگی سرور لینوکسم امنه.
    کارت شبکه جدیدی سرعت بالایی که روی سرور نصب کردی و لینوکس نمیشناسه و حدود یک روز برای شناساندنش وقت میگذاری بعد با سرعت 100mbps کار میکنه به معنی بهتر بودن لینوکس نیست.
    در مورد ویرچوالیزیشن که داغونم وقتی روی سیستم عامل میهمان یه برنامه سنگین اجرا میکنم سرور میزبان ریست میشه باور کردنی نیست؟
    کی هایپر-وی این مشکل را داشته؟
    در مورد ویروس هم این چنین که شما می فرمایید نیست فعلا چون کاربر آنچنانی توی لینوکس نداریم ویروس نویس براش هیجان نداره اما اگه کاربرای لینوکس به این حد برسند که هیجان داشته باشه اونوقت میفهمی چه سیستم عامل بیخودیه این لینوکس هر کدوم از این نسخه های اپن سورس از نرم افزارها میتونه یه راه ورود برای ویروس باشه.
    اما من لینوکس را دوست دارم چون سورسش دست خودمه فقط همین.

    پاسخ

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

آیفون تاشو اپل

آیفون تاشو اپل؛ جزئیات نمونه اولیه، دوربین زیر نمایشگر و تاریخ عرضه احتمالی فاش شد!

اوپو A5

اوپو A5، اوپو A5 فایو جی و اوپو A5x رسماً رونمایی شدند

تاثیر بیت کوین بر روی برق چیست؟

بیت کوین چیست و چه ربطی به برق دارد؟

مطالب مرتبط

تاثیر بیت کوین بر روی برق چیست؟
مقالات گوناگون

بیت کوین چیست و چه ربطی به برق دارد؟

28 اردیبهشت 1404 ساعت 14:00
بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۵
مقالات گوناگون

معرفی ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری در سال ۲۰۲۵

28 اردیبهشت 1404 ساعت 13:01
بهترین شهربازی دبی
مقالات گوناگون

معرفی شهربازی‌ های دبی

25 اردیبهشت 1404 ساعت 14:33
افزایش فروش سایت با سئو نمو مارکتینگ
مقالات گوناگون

راز افزایش فروش سایت در شیراز با ترفندهای سئو و دیجیتال مارکتینگ

21 اردیبهشت 1404 ساعت 15:30

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور