سال 2019 رو به پایان است و باید آماده سال جدید و پیشرفتهای جدیدی در صنعت گوشیهای هوشمند باشیم. امسال شاهد ظهور دوربینهای سلفی کشویی، اسکنرهای اثر انگشت زیر نمایشگر و انواع مختلف بریدگیها و دوربینهای سهگانه بودیم. جکهای هدفون هم آخرین نفسهایشان را کشیدند و گوشیهای مقرون به صرفهای همچون گلکسیهای میانرده سامسونگ هم این جکها را از گوشیهایشان حذف کردند.
پیشبینی میشود در سال 2020 در دنیای گوشیهای هوشمند شاهد بهبودهای بیشتری نیز باشیم. در سال جدید انتظار داریم پیشرفتهای متعددی در بخش نرمافزاری گوشیها ببینیم، فناوریهای 5G و هوش مصنوعی در پیشرفت کنند و با تکامل آنها تقاضا برای خدمات و اپلیکیشنهای جدید بیشتر شود. اگر دوست دارید با آنچه که از صنعت موبایل در سال آینده میلادی انتظار میرود، بیشتر آشنا شوید در ادامه این مطلب با دیجی رو همراه باشید.
فایو جی در راه است
رونمایی از اسنپدراگون 865 به خوبی نشاندهندهی آیندهی گوشیهای پرچمدار سال 2020 است. این پردازنده به همراه مودم اسنپدراگون ایکس 55 عرضه میشود، تراشهای که مسئول برقراری ارتباط 5G است. این دو تراشه میتوانند با کمک یکدیگر از سرعتی معادل 7.5 گیگابیت بر ثانیه (960 مگابایت بر ثانیه) پشتیبانی کنند. همین حالا هم پنچمارکها خبر از بهبود 20 درصدی این پردازنده در مقایسه با 855 میدهند.
البته که همهی اینها به اپها و شبکهای که استفاده میکنید بستگی دارد ولی میتوان گفت که اسنپدراگون بنیانهای حرکت تدریجی به سمت 5G را بنا نهاده است، حرکتی که در آمریکا شرکت تیموبایل پیشگام آن خواهد بود. ممکن است با 5G فرکانس پایین سر و کار داشته باشیم، که نهایت سرعت آن 1 گیگابیت بر ثانیه (128 مگابایت بر ثانیه) است ولی این سرعت هم در طول ماهها و با تکمیل فرآیند ترکیب تیموبایل و اسپرینت بهبود مییابد.
البته که تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند به این رویداد پاسخ میدهند. در سال 2020 شاهد پشتیبانی بیشتری از فناوری فایو جی و گوشیهایی شبیه به گلکسی نوت 10 فایو جی و وان پلاس 7 تی پرو فایو جی خواهیم بود.
سلامت روانی
نگرانیهای موجود در زمینهی تأثیر فناوری بر سلامت روانی باعث ایجاد روند جدیدی در توسعهی گوشیهای هوشمند و اپلیکیشنها شده است. اینستاگرام در حال آزمایش حذف نمایش تعداد لایکهاست تا رسانههای اجتماعی کمی از فضای مسوم خود فاصله بگیرند.
خاموشی صفحه نمایش در آخرین آپدیت اندروید به قابلیتی اجباری تبدیل شده است و کاربران مجبورند میزان استفادهی خود از گوشیهای هوشمند را کنترل کنند.
شرکتها کمی بیشتر به سلامت روانی کاربران اهمیت میدهند و میتوانیم در سال 2020 منتظر تأثیر بیشتر این روند در تولید اپلیکیشنها و دستگاههای هوشمند باشیم.
رشد عضویت برای دریافت خدمات
تیوی پلاس اپل الگوی جدیدی را برای تولیدکنندگان گوشی در سراسر جهان به نمایش گذاشت. ورود به بازار تماشای آنلاین فیلمها و استریمینگ و رقابت با غولهایی همچون نتفلیکس و اچبیاو به نظر ناممکن میرسید ولی اپل راهی پیدا کرده است تا خدمت جدید خود را در اختیار میلیونها کاربرش قرار دهد: به مدت یک سال خدمات رایگان استریمینگ برای میلیونها کاربر دستگاههای اپل، که شیوهی فوقالعاده برای ورود به صنعت استریمینگ است.
به شیوهای مشابه اپل آرکید هم بازیهای انحصاری وسوسهبرانگیزی را در ازای پرداخت ماهیانه 4.99 دلار در اختیار کاربرانش قرار میدهد. نباید متعجب شویم که در سال 2020 شرکتهای دیگری نیز در تلاش باشند تا از الگوی مشابهی برای ارائهی خدمات خود بهره ببرند.
واقعیت افزوده، نقشهبرداری سهبعدی و هوش مصنوعی
راههای کمی به غیر از واقعیت افزوده وجود دارد تا قدرت پردازندههای قوی و صفحهنمایشهای بزرگ را به آزمایش بگذاریم. با نیمنگاهی به اینستاگرام و اسنپچت متوجه میشوید که واقعیت افزوده به وفور مورد استفادهی کاربران قرار میگیرد. فناوری نقشهبرداری با واقعیت افزوده هم در اختیار کاربران قرار دارد تا بتوانند فیلترها و لایههای خلاقانه و ابتکاری خود را ایجاد کنند.
پنل حسگرهای جلویی گوگل پیکسل 4 میتواند الگویی برای گوشیها جدید باشد. میتوانیم شاهد تجهیز گوشیهای هوشمند به فناوری نقشهبرداری سهبعدی باشیم، قابلیتی مانند حسگرهای اسکن سهبعدی سر در Sony Xperia XZ1 2017 که آنقدرها محبوب نشد. منتظر باشید تا اینستاگرامتان پر از انیمیشنهای دوستانتان شود.
شاهد هوشمندتر شدن گوشیها نیز خواهیم بود. اسنپدراگون به پردازندهی جدید 865 خود یاد داده است که استفادهی بهینهتری از انرژی داشته باشد (تا 35 درصد کاهش مصرف باتری به ادعای این شرکت)، اینکه محتویات صفحه نمایش و دوربین را تشخیص دهد و بر اساس مصرفتان و با استفاده از یادگیری عمیق خود را تطبیق دهد.
این پردازندهی جدید توانایی هوش مصنوعی 855 را دو برابر افزایش داده است و به این ترتیب ظرفیت بیشتری برای پردازش دادههای مربوط به تصمیمات هوش مصنوعی وجود دارد.
صفحه نمایش دوگانه / تاشو، با نرخ تازهسازی بالا
سامسونگ و موتورولا با صفحه نمایشهای تاشوی خود سر و صدای زیادی به پا کردند. به نظر میرسد که این هیجان تولیدکنندگان دیگر را نیز به سمت این صفحه نمایشها کشانده است.
ولی تمام این گوشیها مجهز به پنلهای OLED تاشو نخواهند بود، پاسخ مایکروسافت برای دستیابی به دستگاههای تاشو استفاده از دو صفحه نمایش کم و بیش بدون حاشیه است که با یک لولا به هم متصل شدهاند، الگویی که در Microsoft Surface Duo و Neo شاهدش هستیم. این صفحه نمایشها فقط نمایشی نیستند و حالتهای مشاهده و انجام همزمان کارها را بهبود میبخشند.
انتظار داشته باشید که صفحه نمایشهای بیشتری با نرخ تازهسازی (refresh rate) بالا ببینید، گوشیهایی از جمله OnePlus 7T Pro و Google Pixel 4 با نرخ تازهسازی 90 هرتز از این دستهاند. در پاسخ به این روند، پردازندهی اسنپدراگون 865 از صفحه نمایشهایی با فرکانس 144 هرتز پشتیبانی میکند. میتوانید مطمئن باشید که گوشیهای رده بالای بیشتری از این روند پیروی خواهند کرد.
قاتلان جدید گوشیهای پرچمدار
از بسیاری از جنبهها وان پلاس الگوی تازهای را بنا نهاد و مشخصات گوشیهای پرچمدار را با قیمتهای گوشیهای میان رده ترکیب کرد و توجهها را از بازیکنان بزرگ فناوری منحرف و به خود جلب کرد. شاید قیمت گوشیهای وان پلاس کمی بیش از پیش شده باشد ولی اگر بودجهی چندانی ندارید زیاد نگران نباشید.
در سال 2019 شرکتهای زیادی جای خالی چنین گوشیهایی را پر کردند. به تازگی گوشیهایی مانند Redmi K20 Pro، Pocophone F1 و Asus ZenFone 6 به بازار عرضه شدهاند که گوشیهای خوبی در بودجهی متوسط هستند، در سال 2020 منتظر بهروزرسانی گوشیهای پرچمدار با بودجههای اقتصادی باشید.