ماه گذشته شاهد انتشار جزئیات بیشتر پیرامون چیپست پرچمدار جدید شرکت کوآلکام یعنی اسنپدراگون 821 بودیم. گفته میشود این چیپست عملکرد بهتری نسبت به اسنپدراگون 820 دارد ولی اختلاف بین آنها چندان چشمگیر نیست. به طور کلی سرعت بوت کردن، بارگذاری برنامهها و عملکرد پردازنده در این چیپست 10 درصد نسبت به قبل بهبود یافته است.
به گفته کوآلکام بهینهسازی جدید برای رابط کاربری موجب شده است جابهجایی میان صفحات و مرور آنها روانتر از قبل صورت بگیرد. عملکرد پردازنده گرافیک Adreno نیز 5 درصد نسبت به قبل تغییر کرده است که میتواند بازیها و برنامههای مبتنی بر واقعیت مجازی را روانتر اجرا کند. علاوه بر تمام ویژگیهای جدید میزان مصرف انرژی نیز 5 درصد نسبت به قبل در اسنپدراگون 821 کاهش یافته است.
گوشیهای هوشمندی که از این چیپست استفاده کنند قادر خواهند بود تا از پلتفرم واقعیت مجازی گوگل یعنی Daydream نیز بهره ببرند. البته این مسئله چندان جدید نیست زیرا محصولات مبتنی بر اسنپدراگون 820 نیز دارای این قابلیت هستند. کوآلکام برای راحتی کار توسعهدهندگان واقعیت مجازی نیز کیت توسعه ویژهای با پشتیبانی از کیفیت صدا و تصویر بالاتر نسبت به نسخههای معمولی عرضه خواهد کرد.
از دیگر امکانات جدید اسنپدارگون 821 میتوان به فوکوس خودکار PDAF اشاره کرد که به کمک آن فوکوس معمولی با سرعت بیشتری در گوشیهای هوشمند انجام میگیرد و دقت فوکوس لیزری نیز در مقایسه با 820 افزایش خواهد یافت. اولین دستگاهی که از این چیپست استفاده میکند زنفون 3 شرکت ایسوس خواهد بود که قادر است تنها در 0.03 ثانیه بر روی سوژه فوکوس کند. تاکنون کوآلکام نام محصولات دیگری که از این چیپست استفاده خواهند کرد را منتشر نکرده است ولی در حاشیه نمایشگاه IFA 2016 انتظار انتشار جزئیات بیشتری را خواهیم داشت.