تقریباً نیمی از سال 2018 سپری شده و در طی این مدت شاهد انتشار محصولات الکترونیکی جذاب و هیجان انگیزی مانند گوشی گلکسی اس 9 سامسونگ، هومپاد اپل و نینتندو لابو، بوده ایم. اما این همه ماجرا نیست و سال 2018 تازه به روزهای گرم خود نزدیک شده و در ادامه سال دستگاه های به مراتب جذابتری معرفی و عرضه خواهند شد.
اواخر سال جاری و در طی فصل تعطیلات، انتظار عرضه گوشی ها و ساعت های هوشمند جدیدی توسط شرکتهای اپل، سامسونگ و گوگل را داریم. در کنار آن ها یک سرویس جدید آنلاین هم برای کنسول نینتندو سوئیچ راه اندازی خواهد شد و اتفاقات ریز و درشت دیگری که در ادامه سال 2018 شاهد آن ها خواهیم بود. در مقاله پیش رو سعی کرده ایم تا شما را با مورد انتظارترین محصولات الکترونیکیای که در سال 2018 قرار است عرضه شوند، آشنا کنیم. البته در این بین به اطلاعات مختلف پیرامون کنسول های نسل بعد سونی و مایکروسافت هم نگاهی خواهیم انداخت، هر چند که عرضه آن ها در سال جاری میلادی اتفاق نخواهد افتاد.
آیفونهای جدید اپل
در حال حاضر شایعات زیادی در مورد آیفونهای جدید اپل به راه افتاده است. این طور که به نظر می رسد اپل امسال قصد دارد آيفونهای خود را در سه مدل مختلف روانه بازار کند که دو تای آن ها گوشیهای رده بالا با صفحه نمايش OLED و مشابه با آیفون ایکس خواهند بود، اما مدل سوم یک محصول نسبتاً ارزان قیمت تر بوده و از صفحه نمایش سنتی ال سی دی استفاده خواهد کرد. حتی گفته شده که ممکن است یکی از این مدلها به دوربین پشتی دوگانه مجهز باشد که در صورت تحقق این امر، برای اولین بار خواهد بود که اپل گوشی هوشمندی با دوربین سه لنزه را روانه بازار می کند.
معرفی رسمی آیفون های جدید اپل به احتمال زیاد در ماه سپتامبر (اواخر تابستان) اتفاق خواهد افتاد و البته انتظار می رود در کنار معرفی این گوشی های هوشمند، مدل جدید اپل واچ، آیپد پرو و یا حتی مک بوک نیز رونمایی شود.
گوگل پیکسل 3 و گوگل پیکسل 3 ایکس ال
گوگل هم در ادامه سال 2018 قصد دارد جدیدترین گوشیهای هوشمند خود را با نام های گوگل پیکسل 3 و گوگل پیکسل 3 ایکس ال رونمایی کند. با توجه به اینکه مخاطبان سیستم عامل اندروید نسبت به آی او اس بسیار بیشتر هستند، حتی می توان گفت این دو گوشی هوشمند از آیفون های اپل هم مورد انتظارتر هستند!
سیستم عامل همراه آینده گوگل که در حال حاضر با نام اندروید پی شناخته می شود به احتمال زیاد همانند همیشه در گوشی های جدید این شرکت معرفی خواهد شد و طبق شنیده ها قرار است از قابلیت ها و ویژگی های بسیار بیشتر و بهتری نسبت به آی او اس اپل برخوردار باشد. از مهمترین شایعاتی که پیرامون پیکسل 3 و پیکسل 3 ایکس ال وجود دارد می توان به مجهز شدن این گوشی ها به قابلیت شارژ بی سیم و دوربین سلفی دو لنزه اشاره کرد. انتظار می رود این دو گوشی در ماه اکتبر 2018 عرضه شوند.
سامسونگ گلکسی نوت 9
مدل جدید از سری محصولات گلکسی نوت سامسونگ قرار است قابلیت های به مراتب بیشتری نسبت به گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس داشته باشد و مجهز بودن این محصول به قلم استایلوس اختصاصی سامسونگ به نام اس پن یکی از مهمترین نقاط قوت آن به شمار می رود. پیش از این گفته می شد که گلکسی نوت 9 بالاخره به اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر مجهز خواهد شد که البته گزارش های اخیر خبر از عدم حضور این ویژگی در فبلت جدید سامسونگ داده اند و ادعا کرده اند که استفاده از این فناوری جدید به گلکسی اس 10 موکول شده است. به هر حال این دلیل نمی شود که از گلکسی نوت 9 ناامید شوید، زیرا این فبلت قدرتمند کماکان از جک 3.5 میلی متری هدفون برخوردار بوده، هیچ بریدگیای در بالای نمایشگر خود نخواهد داشت و البته قلم اس پن مجهز به بلوتوث اجازه خواهد داد تا به راحتی موزیک ها و ویدیوها خود را کنترل کنید.
گوشی گلکسی نوت 9 قرار است در روز 9 اوت (پنجشنبه 18 مرداد) به صورت رسمی رونمایی شود.
گوشی رد هیدروژن (Red Hydrogen phone)
کمپانی رد (Red) که در زمینه تولید دوربین های پیشرفته و سینمایی بسیار شناخته شده می باشد، قرار در سال 2018 اولین گوشی هوشمند خود را عرضه کند. این گوشی با نام رد هیدروژن وان (Red Hydrogen One) شناخته می شود و بدون تردید مورد توجه دوست داران صنعت سینما و عکاسی قرار خواهد گرفت. بر اساس گزارش های منتشر شده، رد هیدروژن وان مجهز به صفحه نمایشی 5.7 اینچی با قابلیت نمایش تصاویر هولوگرافیک سه بعدی خواهد بود و شبکه اختصاصی در نظر گرفته شده برای آن امکان به اشتراک گذاری ویدیوهای هولوگرافیک را به کاربران خواهد داد. شاید بتوان گفت تنها نکته منفی احتمالی در مورد این گوشی، قیمت بالای آن خواهد بود. این طور که گفته شده مدل تیتانیومی رد هیدروژن وان با قیمت 1595 دلار در دسترس خریداران قرار خواهد گرفت و مدل معمولی آلومینیومی هم با قیمت 1195 دلار به فروش خواهد رسید.
شبکه آنلاین نینتندو سوئیچ
سال گذشته کنسول نینتندو سوئیچ عرضه شد و توانست به سرعت به یکی از موفقترین کنسولهای بازی نسل هشتم تبدیل شود. با اینکه بازی های انحصاری بسیار خوبی برای این کنسول عرضه شده اما نبود شبکه آنلاین یکی از نقاط ضعف اصلی آن به حساب می آید. نینتندو در ماه سپتامبر پیش رو بالاخره این ضعف را برطرف کرده شبکه آنلاین نینتندو سوئیچ را رسماً راه اندازی خواهد کرد؛ شبکه ای که امکان بازی گروهی و رقابتی را به گیمرها داده و هزینه ماهانه استفاده از آن 20 دلار خواهد بود. مطمئناً بازی کردن عناوینی مانند Fortnite و Super Smash Brothers در کنسول هیبریدی نینتندو که قابلیت استفاده به عنوان یک کنسول قابل حمل را دارد، بسیار لذت بخش و هیجان انگیز خواهد بود. نکته جالب اینکه کاربران ژاپنی با خرید بازی Splatoon 2 خواهند توانست به مدت 90 روز از شبکه نینتندو به صورت رایگان استفاده کنند.
اپل واچ سری 4
اولین سری از ساعت های هوشمند اپل واچ در سال 2015 روانه بازار شد و از آن موقع به بعد شاهد بهروزرسانی مختلفی در مدل های بعدی بوده ایم به طوری که نسل سوم این ساعت های هوشمند بالاخره به امکان پشتیبانی از شبکه های مخابراتی مجهز شد. با وجود اینگونه بهروزرسانیها ظاهر اپل واچ تقریباً دست نخورده باقی مانده و تغییر خاصی در زمینه طراحی آن صورت نگرفته است. اما ظاهراً بالاخره قرار است در نسل چهارم شاهد تغییراتی در زمینه طراحی بدنه ساعت باشیم. بر اساس گزارشهای منتشر شده، صفحه نمایش اپل واچ 4 نسبت به قبل بزرگتر شده، دکمه های آن بسیار بهتر از قبل خواهند شد و البته باتری آن طول عمر بالاتری خواهد داشت. همچنین یک فروشگاه اختصاصی هم برای در دسترس قرار دادن تم های جدید ساعت راه اندازی خواهد شد. همان طور که در بخش مربوط به آیفون ها هم اشاره کردیم، انتظار می رود نسل چهارم اپل واچ به همراه آیفون های جدید اپل در ماه سپتامبر رونمایی شود.
گوگل پیکسل واچ
گوگل تایید کرده است که ساعت های هوشمند جدیدی با سیستم عامل Wear OS وارد بازار خواهد شد، که حداقل یکی از آن ها در فصل پاییز عرضه می شود. البته احتمال عرضه سه مدل مختلف نیز وجود دارد. آیا ساعت هوشمند پیکسل گوگل در راه است؟
با اینکه مطمئن نیستیم که ساعت هوشمند گوگل پیکسل حتی وجود خارجی دارد یا نه، اما شایعات و گمانه زنیهای زیادی در این باره مطرح شده و ما رو به معرفی چنین محصولی بسیار خوشبین کرده است. خط تولید این ساعت هوشمند در ابتدا می تواند شامل یک یا سه مدل مختلف باشد که از چیپ پردازشی جدید کوالکام استفاده خواهند کرد. استفاده از این تراشه می تواند طول عمر بسیار بالایی را برای باتری گوگل پیکسل واچ به ارمغان بیاورد و احتمالاً دستیار صوتی گوگل هم همواره منتظر شنیدن دستورات شما خواهد بود! با توجه به اینکه گوشی های جدید سری پیکسل در ماه اکتبر معرفی خواهند شد، احتمال زیادی وجود دارد که اولین ساعت یا ساعت های هوشمند گوگل هم در همین زمان رونمایی شوند.
اپل آیپد پرو 2018
پس از اینکه اپل تبلت جدید خود از سری آیپد را در ماه آوریل روانه بازار کرد همه منتظر بودند تا مدل پیشرفته و به اصطلاح پرو آن هم رونمایی شود. اما رویداد WWDC سپری شد بدون اینکه خبری از آیپد پرو باشد. حال همه نگاه ها به مراسم معرفی آیفون های جدید است تا شاید تبلت آیپد پرو هم در همین رویداد به صورت رسمی رونمایی شود. این تبلت 10.5 اینچی جدید به احتمال زیاد بسیاری از تغییرات و نوآوری های ایجاد شده در آیفون ایکس را در خود خواهد داشت که از جمله آن ها می توان به قابلیت تشخیص چهره فیس آی دی و حذف دکمه فیزیکی هوم اشاره کرد. قابلیت شارژ بی سیم و همچنین پانل نمایشگر اولد هم از دیگر ویژگی های احتمالی آیپد پرو 2018 هستند.
مکبوکهای جدید اپل
آیا اپل بالاخره لپتاپ بسیار محبوب و نسبتاً قدیمی خود به نام مکبوک ایر را با ارائه یک مدل جدید بهروزرسانی خواهد کرد؟ مکبوک ایر کنونی که در اندازه 13 اینچی عرضه شده برای اولین بار در اوت 2017 روانه بازار شدو با بهبودهایی که در زمینه پردازنده و میزان حاغظه رم داشت توانست به محبوبیت بالایی دست پیدا کند. حال بر اساس گزارش های منتشر شده ظاهراً اپل قصد دارد به درخواست کاربران پاسخ مثبت داده و مدل جدیدی از این لپتاپ را عرضه نماید.
پس از اینکه در مراسم WWDC اپل هیچ خبری از سخت افزارهای جدید این شرکت نشد حالا همه منتظرند تا در ماه سپتامبر دستگاههایی جدیدی که به احتمال زیاد مکبوک ایر جدید هم جزو آنها خواهد بود، رونمایی شوند.
هدست واقعیت افزوده مجیک لیپ وان (Magic Leap One)
در سال 2018 بالاخره اولین هدست واقعیت افزوده پشتیبانی شده توسط استارتاپ گوگل، با نام مجیک لیپ وان روانه بازار خواهد شد. محصولی که ظاهری آینده نگرانه داشته و قرار است سبک طراحی هدست های فعلی را دست خوش تغییر کند. این هدست شامل عینک هوشمند، منبع تغذیه و یک کنترلر خواهد بود و بدین ترتیب از شر سیم ها و بندهای زیادی که در هدستهای مشابه می بینیم، راحت خواهیم شد. برخلاف دیگر هدست های واقعیت افزوده، لیپ وان قادر است یک تصویر کاملاً سه بعدی را به چشمان شما تابانده و همانند اشیاء واقعی می توان بر روی اجسام مختلف موجود در تصویر تمرکز کرد. با اینکه انتظار می رود این هدست در سال 2018 عرضه شود اما هنوز هیچ صحبتی از قیمت نهایی آن به میان نیامده است.
مایکروسافت هولولنز 2
هدست واقعیت مجازی و واقعیت افزوده هولولنز اصلی مایکروسافت در حال حاضر با قیمت پایه 3000 دلار در دسترس خریداران قرار گرفته و همین مسئله باعث شده تا خرید آن برای بسیاری از کاربران مقرون به صرفه نباشد. حال مایکروسافت در نظر دارد نسل دوم این هدست قدرتمند را که فعلاً با اسم رمز Sydney شناخته می شود، با قیمتی به مراتب پایینتر در اوایل سال 2019 روانه بازار کند. مطمئناً مایکروسافت با کاهش قیمت هولولنز 2 می تواند این هدست را به رقیبی جدی برای هدستهای کنونی موجود در بازار تبدیل کند.
نینتندو 64 مینی
کنسول نینتندو 64 یکی از محبوبترین کنسول های بازی نینتندو و حتی تاریخ است. نینتندو پیش از این کنسولهای قدیمی خود مانند NES و Super NES را دوباره بازسازی و به شکلی نسبتاً مدرنتر روانه بازار کرده است که با استقبال خوبی هم از جانب گیمرها مواجه شد. حال با توجه به این موفقیتها به نظر می رسد نینتندو 64 هم دوباره زنده شده و به دنیای بازی های ویدیویی باز خواهد گشت.
هنوز هیچ تاریخ عرضه و قیمتی برای این کنسول تعیین نشده و شرکت سازنده با برخی مشکلات در مورد آن دست به گریبان است. بر اساس اطلاعات به دست آمده، بسیاری از بازی های محبوب این کنسول قدیمی مانند Perfect Dark ، Banjo-Kazooie ، Donkey Kong 64 و GoldenEye توسط استودیوی Rare تولید شده بودند که در حال حاضر تحت مالکیت مایکروسافت، یکی از اصلیترین رقبای نینتندو قرار دارد و به همین جهت عرضه دوباره این عناوین بر روی کنسول جدید نینتندو 64 بسیار دشوار به نظر می رسد.
آتاری VSC
آتاری یکی از اولین کنسولهایی است که در ایران به محبوبیت بالایی دست پیدا کرد و به نوعی باعث آشنایی اقشار مختلف جامعه با بازیهای ویدیویی شد. شرکت سازنده این کنسول خاطره انگیز با اینکه مدت ها است هیچ فعالیتی در زمینه تولید سخت افزار بازی نداشته اما به نظر می رسد با دیدن موفقیت های نینتندو در بازسازی کنسول های قدیمی، وسوسه شده تا کنسول آتری 2600 را دوباره احیا کند. این کنسول جدید مجهز به سیستم عامل لینوکس خواهد بود و در دو طراحی مختلف (چوبی، شیشه ای مشکی و قرمز) روانه بازار خواهد شد. این کنسول در کنار بازی های خاطره انگیز قدیمی قرار است چند بازی جدید هم داشته باشد. همچنین پورت های جدیدی مانند USB ، HDMI و شیار ورودی SD نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
با اینکه مدت زیادی است صحبت از ساخته شدن این کنسول به میان آمده اما ظاهراً شرکت سازنده به زمان بیشتری برای کار بر روی پلتفرم جدید آن نیاز دارد و از همین رو عرضه آن به تأخیر افتاده است. در نهایت اینکه بر اساس شایعات منتشر شده قیمت این کنسول 299 دلار خواهد بود.
ایکس باکس جدید مایکروسافت
در نمایشگاه E3 2018 مایکروسافت رسماً تأیید کرد که یک نسخه جدید از کنسولهای ایکس باکس این شرکت در دست ساخت است و در آینده ای نامشخص روانه بازار خواهد شد. اسم رمز این پروژه Scarlett است و گفته می شود که اوایل سال 2020 وارد بازار خواهد شد.
با اینکه هنوز چیز زیادی در مورد ایکس باکس بعدی مشخص نیست اما با این اقدام مایکروسافت حداقل می توان تاحدودی مطمئن بود که در آینده ای نزدیک قرار نیست سرویس استریم بازی ها جای کنسول های سخت افزاری را بگیرد.
سرویس استریم ایکس باکس
مایکروسافت در نمایشگاه E3 2018 یک خبر جدید دیگر هم داشت و آن اینکه یک سرویس جدید استریم بازی ها به زودی راه اندازی خواهد شد و امکان اجرای بازی های باکیفیت کنسولی را بر روی هر دستگاهی مهیا خواهد کرد. مایکروسافت به هیچ جزئیات بیشتری در خصوص این سرویس جدید اشاره نکرد و هنوز مشخص نیست که این سرویس دقیقاً از چه زمانی در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.
ایده استریم بازی ها بر روی دستگاه های مختلف با هر نوع سخت افزاری، یکی از ایده های جدید در صنعت بازی های ویدیویی است که با پیشرفت روزافزون شبکه اینترنت به مرحله عمل بسیار نزدیک شده است. سرویس هایی مانند GeForceNow انویدیا و همچنین PlayStation Now در حال حاضر چنین قابلیتی را ارائه می کنند که البته هنوز به مرحله تکامل نرسیده و استفاده از آن ها چندان فراگیر نشده است.
پلی استیشن 5
وقتی صحبت از سونی و کنسول بازی جدید این شرکت به میان می آید، تنها چیزی که می دانیم این است که حداقل در طی سه سال آینده هیچ خبری از پلی استیشن جدید نخواهد بود. شرکت ژاپنی سونی همچنین به این نکته اشاره کرده که در حال حاضر می خواهد تمرکز خود را بر روی سرویس های اشتراکی خود معطوف کرده و شاید منظور از چنین سرویس هایی، PlayStation Now باشد. بنابراین هیچ جای تعجبی ندارد اگر پلی استیشن 5 به جای یک سخت افزار قدرتمند تنها یک جعبه ساده با سخت افزاری متوسط برای استریم کردن بازی ها از فضای ابری باشد. به هر حال استریم بازی ها بر روی دستگاه های مختلف ایده ای است که آینده صنعت بازی های ویدیویی را شکل خواهد داد و دیر یا زود باید منتظر راه اندازی چنین سرویس هایی باشیم.