اگر تا به حال بازی MMORPG یا بازیهای ویدیویی مشابه آن را انجام داشته باشید حتما میدانید که بعضی افراد با به دست آوردن یک آیتم و حتی منطقه یا مکانی که باید داشته باشند، تا بازی را به جلو پیش ببرند بسیار هیجانزده میشوند. اما شاید ندانید که بسیاری از افراد و به خصوص گیمرها مبالغی زیاد و نجومی از ارز دنیای واقعی را برای خرید این آیتمهای دیجیتالی هزینه میکنند! علاوه براین، حتما فکر میکنید اگر کسی 19.95 دلار را برای بازی بپردازد که قبلا آن را به صورت رایگان با گوشی خود بازی کرده حماقت کرده است. اما واقعیت چیز دیگری است و این نوع هزینهها معاملاتی خرد در دنیای بازیهای آنلاین به حساب میآیند و ما قرار نیست درباره آنها صحبت کنیم بلکه در این مقاله میخواهیم به آیتمهایی که تنها در دنیای بازیهای آنلاین وجود دارند و مردم برای آنها مبالغ هنگفتی پرداخت کردهاند بپردازیم. با دیجی رو همراه باشید.
10. سفینه فضایی روننت
بازی: EVE Online
قیمت: 9000 دلار
بازی: EVE Online
قیمت: 9000 دلار
داستان خرید این آیتم، پایانی نسبتا غمانگیز دارد. یک گیمر با خود فکر کرد که خرید یک سفینه فضایی ویژه در بازی EVE Online بهترین کار ممکن خواهد بود. این بازی ارز خاصی دارد که Interstellar Kredits نامیده میشود اما این ارز در دنیای واقعی قابلیت تبدیل به دلار دارد بنابراین وقتی شخصی 309 میلیارد ISK صرف خرید Revenant Supercarrier میکند در واقع چیزی حدود 9000 دلار هزینه کرده است. این مقدار پول مبلغ کمی نیست به خصوص اگر خرید آن پایان خوشی نداشته نباشد!
در سال 2007، گیمری که پول خود را برای خرید بزرگترین و قویترین سفینه فضایی در این بازی پسانداز کرده بود، در نهایت همه پول خود را به دلیل یک حمله غافلگیرانه از دست داد. درست حدس زدید، سفینه از بین رفت و دیگر بازیابی نشد! همه این اتفاقات به دلیل حضور یک جاسوس در گروه آنلاین وی اتفاق افتاد. آنها با برنامهریزی قبلی، دستهای از کشتیهای جنگی و سفینههای فضایی را با هم متحد کرده و به سمت خطرناکترین جایزه بازی هدایت کردند و در نهایت آن را از بین برده بودند.
9. زئوزو
بازی: دنیای وارکرفت
قیمت: 10000 دلار
بازی: دنیای وارکرفت
قیمت: 10000 دلار
برخی مردم آیتمهای بازی مثل کشتی و سلاح میخرند در حالی که برخی دیگر پول خود را صرف حرید شخصیتهای بازی میکنند. زئوزو نام یکی از شخصیتهای بدذات لول 70 از نژاد نایت الف در بازی دنیای وارکرفت بود که یک گیمر به نام شاکس در دسامبر سال 2007 آن را به قیمت 10000 دلار خرید.
در ظاهر این معامله ساده به نظر میرسید. یک بازیکن پس از خرید آن، باید شخصیت آن را شکل دهد و آن را به سطحی برساند که خریدارانی برای آن پیدا شود. برای این کار دست کم 600 ساعت وقت باید صرف کرد. اما کمپانی بلیزارد اینترتینمنت که سازنده بازی آنلاین MMORPG هست دید متفاوتی نسبت به این معامله داشت. ظاهراً این فروش بدون هیچ مشکلی انجام شده بود اما کمپانی بلیزارد کمی بعد وارد میدان شد و شخصیت را ظرف چند روز از سرورهای خود بن کرد.
درسی که از این معامله میتوان گرفت این است که همیشه قبل از خرید چیزی از گیمری دیگر در دنیای آنلاین، باید توافقنامه کاربر را کامل بخوانید. اکثر ما این مورد را نادیده میگیریم و فورا و بدون مطالعه تیک “Agree” را میزنیم. بیشتر شرکتها به شما اجازه نمیدهند از این طریق از بازی آنها درآمدزایی کنید.
8. گرز Echoing Fury Mace
بازی: دیابلو 3
قیمت: 14000دلار
بازی: دیابلو 3
قیمت: 14000دلار
هنگامی که برای اولین بار، بازی دیابلو 3 (یکی دیگر از بازیهای بلیزارد) منتشر شد یک بازار هم به آن اضافه شد که گیمرها در آنجا میتوانستند آیتمهایی برای فروش بگذارند و در ازای آن ارز واقعی دریافت کنند. در حال حاضر این بازار منحل شده اما زمانی که در دسترس گیمرها قرار داشت، گیمرها از این مزیت سود بردند و برخی نیز به لطف علاقه شدید خود به انجام بازی، طی کردن سریع مراحل و پیدا کردن آیتمهای کمیاب، هر ماه هزاران دلار درآمد کسب میکردند. یکی از این دست آیتمها، گرز Mace Mech Echoing Fury بود که به صورت آنلاین و با قیمت 14 هزار دلار فروخته شد! اکنون که این بازار حذف شده و مردم هنوز هم بازی دیابلو 3 را انجام میدهند، سلاح مذکور دیگر هیچ ارزش دلاری ندارد اما در زمان فروش آن در این بازار، گرانترین آیتم موجود در بازی بود.
7. شمشیر
بازی: Age of Wulin
قیمت: 16000دلار
بازی: Age of Wulin
قیمت: 16000دلار
این آیتم قبل از اینکه در بازی منتشر شود خریداری شد. در دسامبر سال 2011، مردی شمشیر ویژهای که قرار بود در بازی Age of Wulin استفاده شود را در یک مزایده برای مراحل آزمایشی بازی برنده شد اما این شمشیر تا بهار سال بعد در بازی وجود نداشت. با این وجود، به نشان برنده شدن در مزایده به او یک پلاك اعطا شد که دست کم میتوانست از آن استفاده كند تا حسادت دوستانش را برانگیزد. با توجه به اینکه وی 16000 دلار برای خرید اسلحهای که در مزایده به حراج گذاشته شد خرج کرد به نظر میرسد که این پلاک حداقل چیزی است که میتوانست دریافت کند!
بازی Age Of Wulin که در چین توسعه یافته یک نوع بازی MMORPG است که از آموزههای ووشیا از سلسله مینگ چین الهام میگیرد. بازیکنان ماجراجوییها و هنرهای رزمی را انجام میدهند و از شمشیر و سایر سلاح های مختلف برای پیشروی در بازی و رفتن به مراحل بعدی استفاده میکنندد. محبوبیت این بازی در چین بسیار بیشتر از اروپا و آمریکای شمالی است، به همین دلیل بسیاری از گیمرها چیزی دربارهی این بازی نشنیدهاند.
6. اسکین آفنسیو گلوبال
بازی: کانتر استرایک
قیمت: 30000 دلار
بازی: کانتر استرایک
قیمت: 30000 دلار
وقتی صحبت از گرانترین آیتمهای بازیهای ویدیویی به میان میآید، همگی آنها با هدفی خاص خریداری میشوند. مناطق و مکانهای موجود در بازیهای آنلاین به دلیل سودی که در آینده خواهند داشت خریده میشوند و آیتمهایی مانند سلاح و کشتی ارزش خاص خود را در بازی دارند. اما آیتمهایی مانند اسکین وجود دارند که بدیهی است از نظر گیمپلی بازی هیچ کارکرد خاصی ندارند و تنها ظاهر شخصیت یا سلاحها را تغییر میدهند. به همین خاطر اگر افراد اسکینی را ببینند که واقعاً دوست دارند شاید حاضر باشند دو سه دلار برای آن هزینه کنند نه بیشتر، اما یکی از بازیکنان کانتر استرایک حاضر شده 30000 دلار (به شکل بیتکوین) برای خرید اسکین چاقو خرج کند.
5. قاصد Ethereal Flames Wardog
بازی: DOTA 2
قیمت: 38000 دلار
بازی: DOTA 2
قیمت: 38000 دلار
اکثر افراد هرچقدر هم که پولدار باشند به هیچ عنوان حاضر نیستند 38000 دلار برای خرید آیتمهای بازیهای ویدئویی هزینه کنند اما همیشه افرادی عجیب پیدا میشوند که بیمحابا پول خود را خرج کنند و برای خرید حتی یک آیتم بازی وسوسه شوند. برای مثال، چند سال پیش فردی حاضر شد که این مبلغ را صرف خرید یک آیتم کند. اکثر آیتمهای گرانقیمت در بازیهای ویدیویی به MMORPG ها تعلق دارند، اما داستان این آیتم کمیاب فرق میکند و در بازی دوتا 2 (DOTA 2) که در سبک MOBA میباشد، فروخته شده است. در بازی دوتا 2، بازیکنان میتوانند از قاصدها استفاده کنند. قاصدها آیتمهایی هستند که میتوانند وسایل را از تیم شما به پایگاه و همچنین از پایگاه به تیم منتقل کنند. مطمئناً این آیتمها مهم هستند اما نه آنقدر که هزینه صرفشده برای آن را توجیه کند. اما یک گیمر تقریباً چهل هزار دلار پول را برای خرید نادرترین قاصد (War Dog) بازی هزینه کرد.
شاید از خود بپرسید که چرا یک قاصد باید اینقدر قیمت داشته باشد. فروشنده توضیح میدهد که این آیتم از ترکیبی نادر از محبوبترین قاصدهای بازی با رنگ و افکت خاص تشکیل شده است. ظاهراً فقط 5 آیتم یا به عبارتی دیگر قاصد مشابه آن وجود دارد؛ بنابراین اگر شما از گیمرهای این بازی هستید و یکی از این قاصدها را دارید ممکن است بخواهید آن را بفروشید. هرچند گفته میشود که این روزها این قاصدها فقط حدود 4000 دلار قیمت دارند.
4. آمستردام
بازی: Second Life
قیمت: 50000 دلار
بازی: Second Life
قیمت: 50000 دلار
بازی های آنلاین از زمان ظهور تا به امروز بسیار تغییر و تکامل یافتهاند اما یکی از محبوبترین بازیها از اوایل دهه 2000، بازی Second Life بود. در این بازی، شما یک آواتار میساختید که در یک دنیای مجازی زندگی و فعالیت میکرد که از لحاظ ظاهری با جهان واقعی تفاوت چندانی نداشت. تعدادی از بازیکنان در این بازی یک ماکت از شهر آمستردام هلند ساختند که به قیمت بالایی در eBay به فروش رفت. به فروش رسیدن این شهر مجازی با قیمت 50000 دلار نام بازی Second Life سر زبانها انداخت. یک برنده خوش شانس که علاقه زیادی به کشور هلند داشت این مزایده را برد. در مورد شخصی که مزایده را برد چیز دیگری نمیدانیم اما به احتمال زیاد او به کانالها و خیابانهای زیبای هلند رغبت خاصی داشته است!
3. ایستگاه فضایی کریستال پالاس
بازی: انتروپیا
قیمت: 330000 دلار
بازی: انتروپیا
قیمت: 330000 دلار
انتروپیا یکی دیگر از بازیهای جذاب MMORPG است. دلیل جذابیت آن هم این است که بازیکنان میتوانند در بازی ارز دنیای واقعی را پرداخت و یا دریافت کنند. برای مثال، اگر یک بازیکن صاحب چیزی مانند کلوپ باشد که مردم از آن بازدید کنند میتواند هزینه ورودی برای آن در نظر گرفته و از این طریق درآمد کسب کند یا اگر صاحب جزیرهای باشد که مردم برای شکار وارد آن میشود، میتواند مالیات وضع کند! برخی از بازیکنان با انجام این بازی پول زیادی بدست آوردهاند؛ به همین دلیل این بازی سه رتبهی اول این لیست را در اختیار دارد. یکی از آیتمهای گران انتورپیا، ایستگاه فضایی کریستال پالاس بود که در حراج آنلاین به قیمت 330،000 دلار فروخته شد.
اگرچه 330 هزار دلار هزینه بسیار زیادی برای یک آیتم مجازی است اما برای شخصی که این آیتم را خریده قطعا یک سرمایهگذاری به حساب میآید. در واقع، به ازای هر خرید و معاملهای که در این ایستگاه فضایی مجازی انجام میشد، صاحب آن مبلغی به عنوان مالیات دریافت میکرد و این امر امکان بازگشت سرمایه را فراهم میکرد. اگرچه این ملک کاملاً مجازی بود اما به همان سبکی که خرید ملک در دنیای واقعی انجام میشود این معامله صورت گرفت. 330000 دلار شاید قیمت بسیار هنگفتی باشد اما آیتم بعدی در لیست ما تقریبا دو برابر این قیمت دارد!
2. کلوپ نوردای
بازی: انتروپیا
قیمت: 635000 دلار
بازی: انتروپیا
قیمت: 635000 دلار
کلوپ نوردای یک کلوپ شبانه بسیار محبوب در جهان انتروپیا است. این کلوپ روی سیارکی غول پیکر که به دور سیاره کالیپسو میچرخد قرار دارد. کلوپ نوردای تا سال 2005 گرانترین آیتم مجازی این بازی محسوب میشد و با قیمت 10000 دلار توسط جان جیکوب خریداری شده بود. درست 5 سال بعد آقای جیکوب پس از تقسیم این ملک مجازی به دو قسمت توانست 635 هزار دلار به جیب بزند! او یک قسمت از کلوپ را به قیمت 300000 دلار و قسمت دیگر را هم به قیمت 335000 دلار به گیمری به نام جان فوما کالون فروخت. سود بیش از نیم میلیون دلاری جیکوب ثابت کرد که در صورت مدیریت صحیح، داراییهای مجازی میتوانند بازده خوبی داشته باشند.
1. سیاره کالیپسو
بازی: انتروپیا
قیمت: 6 میلیون دلار!
بازی: انتروپیا
قیمت: 6 میلیون دلار!
وقتی بازی انتروپیا معرفی شد این بازی تنها در بستر یک سیاره به نام کالیپسو انجام میشد. این سیاره در یک مزایده به قیمت 6 میلیون دلار به SEE Virtual Worlds به فروش رفت. این سیاره در سال 2011 توسط MindArk به فروش گذاشته شد و در این معامله، SEE قرار بود مدیریت سیاره کالیپسو را به عهده بگیرد و دو سیاره جدید را به جهان انتروپیا اضافه کند. از آن زمان به بعد، تمام درآمدی که از طریق روشهای مختلف روی سیارات بدست میآید وارد جیب آنها میشوند.
شاید شش میلیون دلار مبلغ زیادی برای هزینه روی سیارهای باشد که در دنیای واقعی وجود ندارد اما طبق گفته MindArk، سیاره کالپسو در سال 2010، سال قبل از خرید این آیتم، پذیرای بیش از 428 میلیون دلار معامله بین بازیکنان بود. خرید این سیاره قطعاً یک سرمایهگذاری برای شرکتی بود که قصد داشت مدیریت آن را به عهده بگیرد اما به علت عدم پرداخت به موقع، MindArk این قرارداد را یک سال بعد فسخ کرد و تصمیم گرفت هر قطعه زمین در سیاره را به قیمت 100 دلار به گیمرها و یا هر کسی که علاقهمند بود بفروشد.