شاید شما هم درمورد افرادی که ضریب هوشی بسیار بالایی دارند، شنیده باشید. اشخاصی مثل انیشتین و یا نیوتون که اکتشافاتشان برای تمامی مردم دنیا معلوم و مشخص است. اما با این حال، این افراد باهوشترین اشخاصی نیستند که در طول تاریخ زندگی کردهاند، چرا که هستند کسانی که ضریب هوشی بسیار بالاتری داشتهاند، در حالی که چندان معروف و شناخته شده نیستند! در ادامه این مطلب به 10 نابغه برتر تاریخ بشریت اشاره خواهیم کرد. با دیجی رو همراه باشید.
10. باروخ اسپینوزا
بهره هوشی: 175
فیلسوفی هلندی که یکی از نخستین بنیانگذاران عرصه روشنفکری به شمار میرود که پس از مشاهده تناقضاتی که میان علم و آموزههای کلیسا وجود داشت، به متهم کردن کشیشان پرداخت! این عصر، جهشهای بزرگی را در حوزههای علم، سیاست و اقتصاد دنبال داشت که پیشگام همه آنها اسپینوزا بود. شاهکار ادبی وی کتابی با نام “اصول اخلاقی” است که او در این کتاب، اعتبار کتاب مقدس، یعنی انجیل را زیر سوال میبرد و بخشهایی از آن را به چالش میکشد.
9. میکل آنژ
بهره هوشی: 177
یکی دیگر از افرادی که افکاری گره خورده با فیلسوفان فرانسوی داشت؛ میکل آنژ، مردی ایتالیایی در دوران رنسانس بود. او مجسمهساز، نقاش، معمار، شاعر و مهندس بود و شهرت او به علت شاهکارهایی چون دیوید، پیتا، سیستین چاپل، آخرین قضاوت و آفرینش بشر میباشد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که او فوقالعادهترین هنرمند در تمامی دورهها است. البته این نظریه ای است که بدون در نظر گرفتن اثر او بر هنر رنسانس، حاصل نمیشد.
8. دیسیدریوس اراسموس
بهره هوشی: 177
مدافع حقوق بشر، متخصص در امور مذهبی، منتقد اجتماعی و اهل هلند بود. وی در تمام طول دوره اصلاحات، مدافع قوی مذهب بود در حالی که دو حزب کاتولیک و پروتستان، هر یک به نفع خودشان با یکدیگر رقابت میکردند. او با استفاده از مفادی که حقوق همگان را حفظ میکرد، عهدنامه جدیدی به نسخههای لاتین و یونانی تهیه کرد که در آن دوره بسیار سر و صدا نمود و به پیمانی قابل استناد تبدیل گشت. اراسموس با وجود انتقاد شدیدی که به کلیسا داشت اعتقاد کاتولیک خود را حفظ کرد و باور داشت که کاتولیک میتواند بدون ایجاد هیچ سلسله مراتبی اصلاح شود و احتیاجی به تشکیل شاخههای جدیدی از آن، وجود ندارد.
7. رنه دکارت
بهره هوشی: 177
فیلسوف، ریاضیدان و نویسنده فرانسوی بود که به خاطر نوشتههایش، از او به عنوان پدر فسلفه مدرن یاد میشود. اکنون و با وجود گذر سالها، هنوز اندیشههای وی به عنوان منابع اصلی دروس فلسفه در دانشگاههای سراسر جهان تدریس میشود. همچنین به علت خدمات شایانی که به ریاضیات ارائه کرده است، به ویژه معرفی سیستم مختصات دکارتی و ستونهایی برای جبر و هندسه که امکان توسعه محاسبات را فراهم کرده است از او به عنوان ریاضیدانی بزرگ یاد میشود.
6. گالیلئو گالیله
بهره هوشی: 182
فیزیکدان، منجم، ریاضیدان و فیلسوف ایتالیایی بود که اغلب افراد او را تحت عنوان دانشمندی که با اختراع تلسکوپ، علم نجوم را متحول کرد میشناسند. در حالی که این اختراع بزرگ، تنها گوشهای از دستاوردهای بیشمار گالیله نظیر کشف اشیاء سیارهای مانند، همچون کالیستو، قمر گالیله، اروپا، گانیمید و لو است. همچنین او این واقعیت را تایید کرد که خورشید در مرکز منظمومه شمسی قرار دارد و همه سیارات و اجسام دیگر، گرد آن میچرخند.
5. جان استوارت میل
بهره هوشی: 182.5
فیلسوف، اقتصاددان و سیاستمدار انگلیسی که به علت کمکهای تعیین کنندهاش به لیبرالیسم، مطرح کردن ایده آزادیهای فردی و کنترل بینظیر دولت در مدیریت اقصادی شناخته شده است. روش میل، امروزه نیز به طور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد تا نتیجهگیری قابل اطمینانی را از طریق استنتاج دربیاورند. ابزاری که اغلب وکلا و دانشمندان در پیشبرد استدلالهایشان از آن استفاده میکنند.
4. گوتفرید ویلهلم لایبنیتس
بهره هوشی: 191
ریاضیدان و فیلسوف آلمانی که به توسعه محاسبات مستقل نیوتن توجهی ویژه داشت. از آثار او میتوان به قانون تداوم و قانون تناقض متعارف اشاره کرد. او همچنین یک مخترع پر کار در زمینه ماشین حسابهای مکانیکی بود و محاسبات پیچیده ریاضی را با کمک این دستگاه برای جهانیان سادهتر کرد.
3. ایزاک نیوتن
بهره هوشی: 192
ریاضیدان و فیزیکدان انگلیسی که بر اساس بسیاری از محاسبات ریاضی او، امروزه بلوکهای سازههای مهندسی را توسعه بخشیدهاند. اصول ریاضی فلسفه طبیعی یک از تاثیرگذارترین آثار علمی او است که در عصر روشنگری، اروپا را به پیشرفتهایی که به منجر به فناوریهای مدرن شد، سوق داد.
2. لئوناردو داوینچی
بهره هوشی: 200
مرد ایتالیایی رنسانس! نبوغ درخشان او در سراسر علم و هنر انکار نشدنی است. داوینچی بیشتر با شاهکار هنریاش، مونالیزا برای جهانیان شناخته شده است. داوینچی علاوه بر اینکه هنرمندی تکرار نشدنی به شمار میرود، ریاضیدان، مهندس، مخترع، مجسمه ساز، معمار، زمین شناس، طراح، گیاهشناس و نویسندهای برجسته بود. او مظهری کامل از یک انسان رنسانس و مردی بود که از ثروت و دانش خود، برای پیشبرد سرنوشت بشر استفاده کرد.
1. یوهان ولفگانگ ون گوته
بهره هوشی: 220
شاعر، رمان نویس، نمایش نامه نویس، سیاستمدار و دیپلمات آلمانی بود که بیشتر به خاطر آثار ادبی و نوشتههایش همچون “سوگ ورتر جوان”، ” ستورم اوند درنگ” و “فاوست” شهرت دارد. گرچه بهتر است او را همچنان به عنوان یک نابغه ادبی حساب آوریم اما او در مطالعات علمی به ویژه در زمینه علوم طبیعی مشارکت داشته است. او مجموعه گستردهای را در رابطه با مواد معدنی به عنوان بخشی از مطالعات زمین شناسی خود در کارنامه دارد.
این افراد، ممکن است قابل توجه و نادر باشند، اما نابغه بودن شایعتر از آن است که ما تصور میکنیم. به قول انیشتین:
هر فرد یک نابغه است، اما اگر شما ماهی را با تواناییاش در بالا رفتن از یک درخت قضاوت کنید، تمام عمر را با تصور این که بیاستعداد است سپری خواهد کرد!
واقعا نفر ۱ فقط جایگاه تسلا بود
از کجا همچین عددهایی رو به دست آوردید؟؟