رایانههایی به شکل کوله پشتی که مخصوص واقعیت مجازی طراحی میشوند، هنوز در ابتدای راه خود هستند و با اینکه طرحهای مفهومی و ایدههای زیادی در رابطه با این محصولات ارائه شده است، اما تا به حال کسی به طور کامل یکی از آنها را امتحان نکرده و در برخی موراد حتی شاهد طرح نهایی و جزئیات سختافزاری محصول نیز نبودهایم. اما به نظر میرسد بالاخره کمپانی MSI با رونمایی از وی آر وان (VR One) در نمایشگاه توکیو گیم شو، به این روند پایان داده است.
وی آر وان در واقع نسخه تکامل یافته طرحی است که در ماه مه ارائه شده بود، و طرح نهایی این محصول به جای شباهت به یک سطل زباله (که از نکات منفی نمونه اولیه بود) بیشتر شبیه یک تبدیل شونده یا ترانسفورماتور شده است (اشاره به مجموعه کمیکها و فیلمهای تبدیل شوندگان). MSI این طراحی خود را به عنوان یک “طراحی زرهی” معرفی کرده که در واقع اشاره به قدرت بالا، حرکت شجاعانه و قابلیت حمل و نقل این محصول دارد. همچنین شرکت سازنده معتفد است که شکل عضلانی و کنارههای ایرودینامیک این کوله پشتی رایانهای، ظاهر ابرقهرمان عرصه واقعیت مجازی را به آن بخشیده است. MSI در جای دیگری هم از طراحی وی آر وان به عنوان “طرح یک ماشین رباتیک آیندهنگرانه” یاد کرده است. البته اگر نام این محصول برایتان آشناست، زیاد هم تعجب نکنید چون پیش از این کمپانی Zeiss یک هدست موبایل با نام VR One تولید کرده است.
با وجود اینکه شکل ظاهری یک رایانه میتواند بسیار جذاب باشد، اما مهمترین نکتهای که باید توجه کرد، مشخصات سختافزاری آن است. همچنین با توجه به قابل حمل بودن وی آر وان، اولین مسئله مهم، مسلماً وزن این محصول خواهد بود. این طور که گفته شده، وی آر وان وزنی در حدود 4 کیلوگرم دارد و از این بایت حداکثر وزن تعیین شده برای یک کولهپشتی واقعیت مجازی را رعایت کرده است (کوله پشتیهای واقعیت مجازی حداکثر وزنی برابر 10 پوند یا حدود 4.5 کیلوگرم دارند). همانند نمونه اولیه کوله پشتی HP، وی آر وان از دو باتری استفاده میکند که بدون نیاز به خاموش کردن هدست، تعویض خواهند شد و با یک بار شارژ امکان 90 دقیقه بازی مداوم را فراهم میکنند. پردازنده به کار رفته در این محصول نیز از تولیدات اینتل و از نوع Core i7 است که به همراه پردازنده گرافیکی GTX 1070، قدرت بسیار خوبی را برای اجرای بازیهای روز در اختیار کاربران قرار خواهد داد.
البته اغلب کاربران واقعیت مجازی که قصد دارند در خانه از این تکنولوژی استفاده کنند، نیازی به تهیه اینگونه کوله پشتیها ندارند و هدستهای واقعیت مجازی با اتصال به رایانه رومیزی و یا لپتاپ، تا حد زیادی پاسخگوی نیاز آنها خواهد بود. به علاوه، هدست اچ تی سی وایو (HTC Vive) برای استفاده در این کوله پشتیها مناسبتر از اوکولوس ریفت (Oculus Rift) است، زیرا اوکولوس ریفت نیازمند اتصال دوربینهای ردیاب به رایانه نیز میباشد. همچنین بیشتر کاربران در هنگام استفاده از هدست واقعیت مجازی، چندان از رایانه خود فاصله نمیگیرند و کابل هدست میتواند جوابگو باشد. و اما نکته آخر؛ با وجود اینکه قیمت وی آر وان هنوز اعلام نشده است اما به هیچ وجه نمیتوان انتظار قیمت پایینی برای آن داشت. حتی MSI هم در سایت رسمی خود این محصول را برای شرکتهایی که قصد استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی دارند و همچنین استفاده عمومی و همگانی از این فناوری، پیشنهاد کرده است.