اگر قصد خرید یک گوشی جدید را دارید اما نمیخواهید هزینه زیادی برای این کار صرف کنید، مطمئناً دو انتخاب پیش روی خود خواهید داشت: یا یک گوشی ارزان قیمت جدید بخرید یا به سراغ مدلهای پرچمدار قدیمی بروید که اکنون با کاهش قیمت مواجه شدهاند. اما سؤال اینجاست که کدام انتخاب بهتر است و کدام یک ارزش خرید بیشتری دارند؟ هر کدام چه مزایا و معایبی در مقایسه با دیگری دارد؟ در ادامه با دیجی رو همراه باشید تا شما را در یافتن پاسخ این سؤالها و یک خرید آگاهانهتر راهنمایی کنیم.
چرا باید یک گوشی پرچمدار قدیمی بخرید؟
علیرغم اینکه یک یا دو سال از عمر آنها گذشته و تاحدودی تاریخ گذشته محسوب میشوند، اما گوشیهای پرچمدار قدیمی هنوز قدرت بسیار خوبی داشته و با توجه به کاهش قیمتی که معمولاً اتفاق میافتد، ارزش خرید بسیار زیادی دارند. در ادامه پنج مزیت مهم خرید یک پرچمدار قدیمی نسبت به یک گوشی ارزان قیمت جدید را با هم مرور میکنیم.
1- دوربین بهتر
با وجود اینکه گوشیهای مقرونبهصرفه پیشرفت خوبی در زمینه دوربین داشتهاند اما هنوز احتمالاً با یک گوشی پرچمدار قدیمیتر خواهید توانست عکسهای بهتر و باکیفیتی گرفته و تجربه بهتری داشته باشید. در گوشیهای پرچمدار معمولاً قابلیتهایی مانند لرزشگیر اپتیکال، دامنه دینامیکی بهتر، سرعت بیشتر شاتر، رنگهای بهتر، ویدیوهای روانتر، وضوح بالاتر و موارد دیگر وجود دارند که در مدلهای ارزان قیمت نمیتوان آنها را یافت.
در سناریوهای چالش برانگیزی مانند حالت شب نیز نتیجهای که یک گوشی پرچمدار ارائه میکند، به شکل قابل توجهی بهتر از گوشیهای ارزان قیمت جدید است. یکی از دلایل این موضوع استفاده گوشیهای پرچمدار از الگوریتمهای پردازش تصویر بهتر و پیشرفتهتر است که باعث میشود در شرایط نور کم بتوان عکسهای روشنتر و پرجزئیاتتری ثبت کرد. به علاوه، اگر به عکاسی از آسمان شب علاقه داشته باشید، مدلهای پرچمدار میتوانند مناسبتر باشند.
گوشیهای مقرون به صرفه امروزی مانند پرچمدارها دارای دوربینی با لنزهای چندگانه هستند. اما در اغلب موارد، لنزهای اضافی هیچ کاربرد قابل توجه و خاصی ندارند و شاید بتوان گفت تنها ظاهر گوشی را بهتر میکنند و جنبه تبلیغاتی دارند! اما، در گوشیهای پرچمدار اوضاع متفاوت است و سنسورهای کمکی کاملاً تأثیرگذار بوده و هر کدام برای هدفی خاص طراحی و در کنار سنسور اصلی دوربین تعبیه شدهاند.
2- پردازنده قدرتمندتر
گوشی مقرون به صرفهای که قصد خریدش را دارید، احتمالاً در بهترین حالت از جدیدترین پردازنده میانرده بازار استفاده میکند. با این حال، تراشهای که روی یک پرچمدار متعلق به چند سال پیش تعبیه شده، همچنان از نظر عملکرد به طور قابل توجهی قدرتمندتر خواهد بود.
اگر یک گیمر یا کاربر حرفهای هستید و از گوشی کار سنگینی میکشید، خرید مدل پرچمدار قدیمی مطمئناً انتخاب عاقلانهتری نسبت به حتی جدیدترین گوشیهای ارزان قیمت است. تراشه قدرتمندتر به شما امکان میدهد بازیهای گرافیکی سنگین را بر روی حداکثر تنظیمات گرافیکی اجرا کرده و همچنین به راحتی بتوانید چند کار را به صورت همزمان انجام دهید.
بیشتر بخوانید:
- راهنمای خرید: هدفون گیمینگ سیمی بهتر است یا بیسیم؟
- راهنمای خرید: تلویزیون اولد (OLED) چه مزایا و معایبی دارد؟
3- کیفیت ساخت بالاتر
گوشیهای پرچمدار معمولاً از مواد اولیه بهتر و باکیفیتتری ساخته میشوند و همین مسئله باعث میشود در برابر ضربه و سقوط از ارتفاع مقاومتر باشند. به علاوه، اکثر گوشیهای پرچمدار با نسخههای جدید شیشه گوریلا گلس محافظت میشوند، در حالی که در گوشیهای ارزان قیمت شیشه تعبیه شده بر روی پنل نمایشگر بسیار ضعیفتر است و بنابراین محافظت کمتری انجام میدهد.
در پشت بدنه نیز اوضاع کمابیش یکسان است. گوشیهای پرچمدار با روکش شیشهای مقاوم پوشیده میشوند، در حالی که در مدلهای مقرون به صرفه غالباً از پلاستیک برای ساخت پنل پشتی استفاده میشود که به راحتی میتواند آسیب ببیند. همچنین، پرچمدارها اغلب دارای رتبهبندی رسمی IP68 برای مقاومت در برابر آب و گرد و غبار هستند، اما گوشیهای میانرده و ارزان یا رتبهبندی پایینتری دارند و یا به طور کلی هیچ تضمینی برای ضد آب بودن ارائه نمیکنند. گوشیهای پرچمدار همچنین از موتور ارتعاشی بهتر و باکیفیتتری برای بازخورد لمسی استفاده میکنند که حس کاربری بهتری دارد.
4- صفحه نمایش بهتر
اکثر گوشیهای رده بالا که در چند سال اخیر ساخته شدهاند، دارای صفحه نمایشی با وضوح Quad HD هستند و این در حالی است که مدلهای مقرون به صرفه در بهترین حالت نمایشگری Full HD دارند. تصاویر نمایش داده شده در پنلهای QHD به شکل محسوسی واضحتر از FHD هستند و همین به بهبود تجربه تماشای فیلم و بازی کردن کمک میکند.
علاوه بر این، از زمان عرضه گلکسی اس 20 در سال 2020، گوشیهای پرچمدار به نمایشگرهایی با نرخ تازهسازی 120 هرتز، سازگاری با +HDR10، پنل امولد برای ارائه رنگهای زندهتر و روشنایی بالاتر مجهز شدهاند که هیچ کدام از اینها را در گوشیهای مقرون به صرفه و ارزان نمیتوانید پیدا کنید. البته، شاید برخی گوشیهای میانرده مدرن این ویژگیها را داشته باشند اما معمولاً عرضه بسیار محدودی دارند و یافتن آنها سخت است.
5- شارژ سریعتر و بیسیم
اندازه باتری در گوشیهای پرچمدار و میانرده معمولاً تفاوت چندانی ندارد و یکسان است. با این حال، سرعت شارژ آنها اصلاً با هم برابر نیست و میتواند تفاوت ایجاد کند. اغلب گوشیهای پرچمدار اندرویدی که در چند سال اخیر عرضه شدهاند، از شارژ سیمی 45 وات یا بالاتر پشتیبانی میکنند، در حالی که در بیشتر گوشیهای میانرده و مقرون به صرفه، سرعت شارژ حداکثر 25 وات است.
علاوه بر این، گوشیهای پرچمدار از شارژ بیسیم و معکوس هم پشتیبانی میکنند که یافتن این ویژگیها در میان مدلهای ارزان بسیار سخت است. به کمک شارژ معکوس میتوانید دستگاههای کوچکتری مانند ساعت هوشمند یا هدفون بیسیم خود را مستقیماً با استفاده از باتری گوشی شارژ کنید که مطمئناً در بسیاری از اوقات میتواند مفید باشد. این در حالی است که تا زمان نگارش این مطلب، هنوز هیچ گوشی مقرون به صرفهای که این ویژگی را داشته باشد، وارد بازار نشده است.
چرا باید گوشی ارزان قیمت جدید بخرید؟
پرچمدارها ویژگیها و قابلیتهای جالبی دارند، اما ممکن است این ویژگیها برای شما مناسب نباشند و خرید یک گوشی جدیدتر انتخاب بهتری باشد. در ادامه با هم نگاهی به مزایای گوشیهای ارزان جدید انداخته و برتریهای آنها را نسبت به مدلهای پرچمدار قدیمیتر مرور میکنیم.
1- طول عمر بالاتر باتری
وقتی صحبت از طول عمر باتری و دوام شارژ به میان میآید، گوشیهای پرچمدار قدیمی هرگز نمیتوانند بر مدلهای ارزان قیمت جدید که دارای یک باتری با اندازه مشابه هستند، غلبه کند. چرا؟ زیرا باتری گوشیهای هوشمند از لیتیوم یون ساخته میشود که با گذشت زمان تحلیل رفته و ظرفیت کلی آن کاهش مییابد.
به عبارت دیگر، باتری گوشیهای پرچمدار قدیمیتر از زمانی که کارخانه را ترک کردهاند، به مرور تحلیل رفتهاند و حتی اگر دستگاه کاملاً آکبند بوده و جعبه آن باز نشده باشد، باز هم باتری آن نمیتواند مثل روز اول کار کند. در مقایسه، یک گوشی ارزان قیمت جدید 100 درصد سلامت باتری خود را دارد و با یک بار شارژ میتواند مدت بیشتری دوام داشته باشد.
در کنار همه اینها، کم مصرفتر بودن قطعات و صفحه نمایش گوشیهای میانرده نیز دلیل دیگری است که باعث میشود، این دستگاهها مصرف باتری بهینهتری داشته و با یکبار شارژ بتوانند بیشتر کار کنند.
2- استفاده از سیستم عامل جدیدتر و پشتیبانی نرم افزاری طولانیتر
برجستهترین مزیتی که گوشیهای ارزان قیمت نسبت به پرچمدارهای قدیمی دارند این است که به همراه جدیدترین نسخه اندروید عرضه میشوند و بهروزرسانیهای سیستم عامل و وصلههای امنیتی را برای مدت طولانیتری دریافت خواهند کرد.
یک گوشی پرچمدار قدیمی بخش بزرگی از دوره پشتیبانی نرم افزاری خود را سپری کرده و چند بهروزرسانی را نیز قبلاً دریافت کرده است. بنابراین، اگر به سراغ این گوشیها بروید نباید انتظار دریافت نسخههای آینده اندروید را داشته باشید و باید با هر آنچه که در حال حاضر دارند، بسازید. اما در مقابل، یک گوشی مقرون به صرفه جدید هنوز در اول راه است و میتوانید چند بهروزرسانی نرم افزاری را در سالهای پیش رو دریافت کند.
3- وجود شارژر در داخل جعبه
یکی ناامید کنندهترین اتفاقاتی که در مورد گوشیهای پرچمدار چند سال اخیر رخ داده، حذف شارژر از جعبه بستهبندی آنها است. خوشبختانه، این روند هنوز به گوشیهای ارزان قیمت سرایت نکرده و این مدلها کماکان به همراه شارژر عرضه میشوند. اکثر تولید کنندگان گوشیهای اندرویدی هنوز هم شارژرهایی را به همراه مدلهای ارزان قیمت خود ارائه میکنند که البته سامسونگ تاحدودی در این زمینه استثناء بوده و از سال 2022 قرار دادن شارژر را در جعبه همه مدلهای خود متوقف کرده است.
نداشتن شارژر در جعبه باعث میشوید تا در همان ابتدای خرید، یک هزینه بیشتر را متحمل شوید. بنابراین، اگر تصمیم گرفتید یک گوشی پرچمدار قدیمیتر را به دلیل مزایایی که دارد خریداری کنید، حتماً به یاد داشته باشید که احتمالاً مجبور خواهید بود هزینه جداگانهای برای خرید شارژر سریع آن صرف کنید.
4. پشتیبانی بهتر
وقتی که یک گوشی ارزان قیمت کاملاً جدید خریداری میکنید، از جمله افرادی هستید که برای اولین بار کار کردن با این دستگاه را تجربه میکنند. بنابراین، شرکت سازنده برای جلوگیری از بازخورد منفی عمومی و حفظ تبلیغات موجود، به احتمال زیاد در صورت بروز هر گونه مشکلی در سریعترین زمان ممکن پاسخگو بوده و شما در برطرف کردن آن یاری خواهد کرد.
در مقایسه، پرچمدارهایی که چند سال از عمرشان گذشته، دیگر در کانون توجه قرار ندارند و سودآوری چندانی نیز برای شرکت سازنده ندارند. بنابراین، پشتیبانی فعالی از آنها انجام نمیشود و نباید انتظار پاسخگویی سریع یا رفع مشکلات در زمان کم را داشته باشید.
5- جک هدفون
در کنار حذف شارژر از جعبه، یکی دیگر دیگر از چیزهایی که روند حذف آن از چند سال اخیر آغاز شده، جک 3.5 میلی متری هدفون است. خوشبختانه، این مسئله نیز فعلاً در مورد گوشیهای پرچمدار رواج بیشتری دارد و هنوز به مدلهای ارزان قیمتتر نرسیده است. البته، دیر یا زود این جک محبوب قدیمی حذف خواهد شد و جای خود را به سوکتهای جدیدتر خواهد داد.
اگر اهل گوش دادن به موسیقی هستید یا نمیخواهید پول بیشتری برای خرید هدفون بیسیم خرج کنید، گوشیهای ارزان قیمت مطمئناً انتخاب بهتری برای دریافت جک 3.5 میلی متری صدا خواهند بود. با اینکه هنوز هم شاید بتوان گوشی پرچمداری با جک 3.5 میلی متری هدفون پیدا کرد، اما اکثر آنها این پورت خروجی صدا را حذف کردهاند و به جای آن از USB-C استفاده میکنند.
ویژگیهای بهتر در مقابل پشتیبانی طولانیتر
همانطور که دیدید پرچمدارهای قدیمی و میانردههای جدید هر کدام مزایای خاص خود را دارند. اینکه کدام یک برای شما بهتر است، کاملاً به نوع استفادهتان از گوشی و انتظاری که از آن دارید، مرتبط است. به عنوان یک جمعبندی میتوان گفت گوشیهای پرچمدار قدیمیتر ویژگیها و قابلیتهای بیشتری دارند و استفاده از آنها لذتبخشتر است، اما گوشیهای ارزان قیمت جدید در درازمدت مشکلات کمتری ایجاد کرده و برای مدت بیشتری پشتیبانی نرم افزاری دریافت خواهند کرد.
اگر از علاقهمندان به عکاسی یا یک گیمر هستید، با قاطعیت میتوان گفت گوشی پرچمدار قدیمی بسیار بهتر از مدلهای ارزان قیمت جدید است. اما اگر انتظار متوسطی از گوشی آینده خود دارید و قرار نیست زیاد آن را تحت فشار قرار دهید، با خرید یک گوشی ارزان قیمت و میانرده جدید میتوانید برای مدت بیشتری از آن استفاده کرده و طول عمر باتری بهتری را نیز تجربه کنید.
نظر شما چیست؟ ترجیح میدهید یک گوشی پرچمدار قدیمی بخرید یا یک مدل ارزان قیمت جدید؟ لطفاً نظرات خود را از طریق بخش کامنتها در زیر همین مطلب با ما و دیگر خوانندگان دیجی رو در میان بگذارید.
مخصوصاً پرچمدار ۲۰۱۸ به بعد که حافظه داخلی و رم بالاتری نسبت به قبلیها دارن واقعاً بهترین