این روزها ایام برگزاری کنگره جهانی موبایل بارسلون (MWC 2019) است و کمپانی فنلاندی اچ ام دی هم مانند بقیه تولید کنندگان با دست پر به این رویداد بزرگ آمده است. این شرکت اقدام به معرفی چندین و چند مدل مختلف از گوشیهای نوکیا کرده است که از پرچمدار رده بالا گرفته تا گوشیهای میانرده و رده پایین را شامل میشود. پیش از این در مطلبی جداگانه در مورد مشخصات کلی نوکیا 9 پیورویو صحبت کردهایم و اکنون میخواهیم مروری بر مشخصات دیگر محصولات معرفی شده توسط اچ ام دی، یعنی نوکیا 4.2، نوکیا 3، نوکیا 1 پلاس و نوکیا 210، داشته باشیم. این مجموعه از گوشیها با هدف ارائه طراحی ساده و زیبای نوکیا، نرم افزار بهروز، دوربین قدرتمند دوربین و طول عمر بالای باتری، تولید شدهاند و اچ ام دی سعی کرده تا برای هر خریدارای با هر بودجهای حداقل یک محصول برای عرضه داشته باشد. در ادامه مطلب با ما در دیجی رو همراه باشید.
نوکیا 4.2
یک پرچمدار مقرون به صرفه با ظاهری سنتی
نوکیا 4.2 از نظر ظاهری مدرنترین گوشی این مجموعه به شمار میرود و بدنهای شیشهای با ترکیبی از رنگهای مشکی و صورتی دارد. این گوشی به لطف صفحه نمایش بزرگ و 5.71 اینچی خود قادر به ارائه تصاویری شفاف و با کیفیت بوده و البته بسیار شیک هم به نظر میرسد. بریدگی بالای صفحه نمایش نیز بسیار کوچک و به شکل قطرهای طراحی شده که باعث میشود چندان آزار دهنده نباشد. علاوه بر این، چارچوب فلزی و جنس پلی کربنات بدنه باعث شده تا کاربر با در دست گرفتن گوشی احساس خوبی داشته باشد. از دیگر نکات مربوط به طراحی بدنه نوکیا 4.2 میتوان به تعبیه یک دکمه اختصاصی برای فعال کردن دستیار صوتی گوگل اسیستنت و همچنین دکمه پاور با نور پس زمینه اشاره کرد با روشن شدن خود میتواند شما را از دریافت اعلانهای جدید و هشدارهای مختلف آگاه کند.
اچ ام دی میگوید با نوکیا 4.2 سعی کرده تا پرچمداری مقرون به صرفه را روانه بازار کند، بنابراین علاوه بر ظاهر شیک و مدرن، میتوانید به یک دوربین دوگانه با لنزهای 13 و 2 مگاپیکسلی نیز در پشت بدنه دسترسی داشته باشید. با استفاده از این دوربین میتوانید در هنگام عکس گرفتن و یا حتی بعد از آن، شدت افکت بوکه و عمق تصاویر را به دلخواه تنظیم کنید.
مانند همیشه، نوکیا یک نسخه بدون دستکاری و تر و تمیز از سیستم عامل اندروید را برای گوشی خود تدارک دیده و البته این بار در نوکیا 4.2 شاهد بهکارگیری نسخه 9 پای هستیم. پردازنده این محصول یکی از تراشههای ساخت کوالکام به نام اسنپدراگون 439 است و دو یا سه گیگابایت حافظه رم نیز آن را در اجرای هر چه بهتر برنامهها و بازیها یاری خواهد کرد. استفاده از فضای ذخیره سازی 16 گیگابایتی در مدل 2 گیگ رم و 32 گیگابایتی در مدل 3 گیگ رم، چیزی نیست که از یک گوشی پرچمدار انتظار داشته باشیم اما به هر حال با توجه به مقرون به صرفه بودن نوکیا 4.2 میتوان از کمبود حافظه داخلی در مقایسه با دیگر رقبا، چشمپوشی کرد. علاوه بر اینها، امکان استفاده از اتصال NFC برای پرداختهای موبایلی در نوکیا 4.2 وجود داشته و وظیفه تأمین انرژی نیز به عهده یک باتری 3000 میلی آمپر ساعتی گذاشته شده است.
در نهایت باید اشاره کنیم که قیمت تعیین شده برای مدل 16 گیگابایتی نوکیا 4.2 برابر 169 دلار بوده و مدل 32 گیگابایتی آن هم با قیمت 199 دلار به فروش خواهد رسید.
نوکیا 3.2
صفحه نمایش بزرگ و طول عمر بالای باتری
بدنه یکپارچه از جنس پلی کربنات در نوکیا 3.2 هم دیده میشود، اما نسبت به نوکیا 4.2 براقتر به نظر میرسد. همچنین دکمه پاور مجهز به نور پس زمینه، در این مدل نیز وجود دارد و برای اطلاع کاربر از اعلانها کاربرد خواهد داشت. اچ ام دی از یک صفحه نمایش 6.26 اینچی با وضوح HD در این گوشی استفاده کرده، اما رزولوشن 720p برای نمایشگری با این ابعاد چندان مناسب به نظر نمیرسد. با اینکه صفحه نمایش نوکیا 3.2 از لحاظ میزان روشنایی و رنگ، عملکرد خوبی دارد، اما به هر حال انتظار ما را نتوانسته برآورده کند و میتوان گفت ضعیفترین نمونه در بین گوشیهای اخیر نوکیا است. از لحاظ قابلیتهای عکاسی هم یک دوربین 13 مگاپیکسلی در پشت نوکیا 3.2 تعبیه شده، در حالی که دوربین سلفی آن 5 مگاپیکسلی است.
نوکیا 3.2 یکی از گوشیهایی که از سیستم عامل اندروید وان مبتنی بر 9 پای استفاده میکند و این یعنی بهروزرسانیهای نرم افزاری بسیار سریعتر در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت؛ هر چند که اچ ام دی در این زمینه همواره سابقه خوبی داشته و قبل از ملحق شدن به برنامه اندروید وان هم بهروزرسانیها را معمولاً سریعتر از بسیاری از رقبا آماده میکرد. وظیفه پردازش اطلاعات در نوکیا 3.2 بر عهده تراشه اسنپدراگون 429 گذاشته شده و از لحاظ میزان حافظه نیز این گوشی در دو مدل تولید شده است: یک مدل با 2 گیگابایت حافظه رم و 16 گیگابایت فضای ذخیره سازی و مدل دوم هم با 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت فضای ذخیره سازی. با توجه به سبک بودن سیستم عامل نوکیا 3.2، به نظر نمیرسد هیچ یک از این مدلها مشکلی در اجرای برنامهها و بازیها معمولی داشته باشند.
اما بدون تردید یکی از نقاط قوت اصلی نوکیا 3.2 باتری 4000 میلی آمپر باتری آن است، که با این اجزای پردازشی همراه است که به گفته اچ ام دی، به راحتی میتواند دو روز کامل را دوام بیاورد. این شرکت همواره تلاش کرده تا گوشیهای نوکیا را با سخت افزار مناسب و قیمت بسیار مقرون به صرفه در اختیار خریداران قرار دهد و نوکیا 3.2 نیز از این قاعده مستثنی نیست. قیمتی که برای مدل 16 گیگابایتی این گوشی تعیین شده 139 دلار است و مدل 32 گیگابایتی آن را هم با 30 دلار بیشتر، یعنی 169 دلار، میتوان تهیه کرد.
نوکیا 1 پلاس
یک گوشی قابل تحسین، کارآمد و بسیار ارزان
نوکیا 1 پلاس که در واقع ترکیبی از گوشیهای ساده و هوشمند است، با طراحی ساده و رنگهای خاص خود سعی در جلب نظر مخاطبان دارد. استفاده از کاورهای پشتی قابل تعویض با رنگهای قرمز، آبی و مشکی، و همچنین طرحهای نانویی، باعث شده تا نوکیا 1 پلاس بهترین جلوه و زیبایی ظاهری را در بین گوشیهای هم رده خود داشته باشد. اچ ام دی با طراحی نوکیا 1 پلاس بار دیگر نشان داده که توانایی خاصی در تولید گوشیهای ارزان قیمت با ظاهر بسیار شیک و رده بالا دارد. در حالی که نوکیا 4.2 مطابقت بیشتری با استانداردهای روز دنیا دارد، اما نوکیا 1 پلاس هم از ظاهری بسیار جالب توجه برخوردار میباشد، به طوری که حتی شاید بتوان گفت جذابتر از نوکیا 4.2 است!
این گوشی مجهز به صفحه نمایشی 5.45 اینچی با نسبت ابعاد 18:9 است که به وظیفه خود به بهترین شکل ممکن عمل کرده و تصاویری باکیفیت را در معرض دید کاربر میگذارد. روشنایی صفحه و شفافیت رنگها در نوکیا 1 پلاس بسیار مناسب بوده و هیچ ایراد خاصی از این بابت مشاهده نخواهید کرد.
اچ ام دی برای هر چه روانتر اجرا شدن برنامهها و رابط کاربری گوشی، در نوکیا 1 پلاس از سیستم عامل اندروید 9 پای (ویرایش Go) استفاده کرده که باعث میشود مشکلی از لحاظ یک گیگابایتی بودن رم گوشی به وجود نیاید. این نسخه از اندروید، علاوه بر حافظه رم کمتری که نیاز دارد، فضای بسیار کمتری نیز در مقایسه با نسخه کامل اندروید 9 پای، اشغال میکند و از همین رو فضای ذخیره سازی 8 یا 16 گیگابایتی نوکیا 1 پلاس نیز برای اکثر کاربران کافی خواهد بود. تأمین انرژی قطعات این گوشی نیز بر عهده یک باتری 2500 میلی آمپر ساعتی است که با توجه به سخت افزار کم مصرف آن میتواند یک روز کامل را به راحتی دوام بیاورد.
در زمینه عکاسی و فیلمبرداری هم یک دوربین 8 مگاپیکسلی در پشت بدنه نوکیا 1 پلاس تعبیه شده و میتواند پاسخگوی نیازهای اولیه کاربران در این زمینه باشد. دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی گوشی هم برای محصولی در این رده قیمت بسیار مناسب بوده و حتی از حالت پرتره هم پشتیبانی میکند.
اگر قیمت 99 دلاری نوکیا 1 پلاس را در نظر بگیرید، خواهید دید که این محصول از ارزش خرید بسیار بالایی برخوردار بوده و نقطه ضعف خاصی ندارد. امیدواریم در آینده، شرکتهای دیگر هم به جای افزایش سال به سال قیمت پرچمدارهای خود، کمی هم به فکر تولید محصولات باکیفیت و ارزان قیمت باشند تا بتوان با کمترین هزینه، گوشیهای هوشمندی مناسب و کارآمد تهیه کرد.
نوکیا 210
یک گوشی موبایل ساده در سال 2019
گوشی نوکیا 210 یکی دیگر از محصولاتی است که توسط اچ ام دی معرفی شده است؛ یک گوشی ساده که میتواند یادآور خاطرات خوش گذشته بوده و لذت استفاده از گوشیهای سنتی نوکیا را در سال 2019 زنده کند. البته با توجه به اینکه این روزها دسترسی به شبکه اینترنت از نان شب هم واجبتر شده است، اچ ام دی در طراحی نوکیا 210 توجه ویژهای به استفاده از قابلیتهای آنلاین داشته است. مرورگر اپرا مینی به صورت پیش فرض بر روی نوکیا 210 نصب شده و میتوان برای وبگردی از آن استفاده کرد. همچنین اپلیکیشن فیسبوک هم برای کسانی که عضو این شبکه اجتماعی هستند، قابل دسترسی است. اما بدون شک مهمتر از همه اینها بازی خاطره انگیز مار است! مطمئناً کسانی که از گوشیهای ساده نوکیا استفاده کرده بودند، خاطرات خوشی از این بازی ساده و در عین حال جذاب، در ذهن دارند. اچ ام دی برای نوکیا 210 یک فروشگاه اپ آنلاین و جمع و جور تدارک دیده است که تعدادی بازی مبتنی بر جاوا از توسعه دهندگان مختلف مانند گیم لافت، و همچنین آهنگ و تصاویر پس زمینه، را در دسترس کاربران قرار میدهد.
فروشگاه اپ، بازی و آهنگ چیزهایی نیستند که بتوانند کاربران را مجاب به خرید نوکیا 210 کنند. اما ویژگیهایی مانند بدنه خاکستری از جنس پلیکربنات، رابط کاربری ساده، و طول عمر نزدیک به یک ماهه باتری، مواردی هستند که این گوشی ساده را به یک محصول متمایز تبدیل میکنند که رقیب زیادی در بازار ندارد. یک دوربین VGA و همچنین رادیو FM تکمیل کننده قابلیتهای نوکیا 210 است و همه اینها را تنها با پرداخت 35 دلار میتوانید در اختیار داشته باشید.