در حالی که تراشههای گوشیهای هوشمند روز به روز قدرتمندتر میشوند، ما در چند دهه گذشته شاهد پیشرفت بزرگی در فناوری باتری این دستگاهها نبودهایم. اما این وضعیت احتمالاً قرار است با تولید باتریهای هستهای تغییر کند. یک شرکت چینی به نام Betavolt Technology در حال توسعه باتری رادیونوکلیدی (Radionuclide Battery) است که میتواند با یکبار شارژ تا 50 سال کار کند! در واقع، این بدان معناست که دیگر نیازی به شارژ کردن گوشی هوشمندتان نخواهید داشت. در ادامه با ما در دیجی رو همراه باشید تا همه آن چیزی را که درباره باتریهای هستهای باید بدانید، مرور کنیم.
احتمال ورود باتریهای هستهای به صنعت گوشیهای هوشمند
به گزارش خبرگزاری WinFuture، شرکت Betavolt Technology در حال کار بر روی باتری های هستهای است که میتوانند در گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار گرفته و تنها با یکبار شارژ تا 50 سال کار کنند. بد نیست بدانید که باتری هستهای چیز جدیدی نیست و از همین فناوری در ضربانسازها نیز استفاده میشود (ضربانساز دستگاه کوچکی است که با باتری کار کرده و عملکرد قلب را تنظیم میکند). همچنین، در سفرهای فضایی نیز برای تأمین انرژی دستگاههایی که به نور خورشید دسترسی ندارند، از این فناوری استفاده میشود.
تلاشهای قبلی برای ساخت باتری هستهای برای گوشیهای تلفن همراه نتیجهای در بر نداشت زیرا آنها یا خیلی بزرگ بودند یا در صورتی که کوچک طراحی میشدند، نمیتوانستند انرژی کافی را برای گوشیهای هوشمند تولید کنند. البته، این نکته را هم نباید نادیده گرفت که استفاده از مواد رادیواکتیو مانند پلوتونیم در یک گوشی هوشمند خطرناک است و باید راهکاری برای عبور از چالش پیدا کرد.
بنابراین، Betavolt Technology این بار مسیر متفاوتی را در پیش گرفته است. این شرکت در حال توسعه باتری رادیونوکلیدی است که از یک لایه الماس مصنوعی به عنوان نیمه هادی استفاده میکند. علاوه بر این، در این فناوری جدید ایزوتوپ نیکل (نیکل-63) متلاشی شده و انرژی تولید میکند.
این شرکت میگوید باتریهای هستهای آن نسبت به باتریهای لیتیومی کنونی 10 برابر چگالی انرژی بیشتری دارند. باتریهای هستهای میتوانند 3300 مگاوات ساعت انرژی را در هر گرم از خود ذخیره کنند و مفهوم فرسودگی در این نوع باتری وجود ندارد زیرا هیچ خبری از چرخه شارژ و دشارژ نیست.
علاوه بر این، باتریهای هستهای تحت تاثیر محیطها و بارهای سخت قرار نمیگیرند و تولید انرژی توسط این باتریها پایدار است.
کمپانی چینی Betavolt Technology در حال حاضر روی مدلی به نام BB100 کار میکند که ابعاد آن 15 در 15 در 5 میلی متر است و 100 میکرووات برق تولید میکند. این شرکت قصد دارد ظرف دو سال آینده این فناوری را توسعه داده و توانایی تولید انرژی را به یک وات برساند. مزیت این فناوری این است که هیچ نشت تشعشعی وجود ندارد و ایزوتوپ نیکل به مس تبدیل میشود، به این معنی که خبری از تولید مواد شیمیایی سمی در این فرایند نیست.
در حالی که دستاورد Betavolt Technology پیشرفت امیدوار کنندهای در فناوری باتری است، باید منتظر ماند و دید آیا این فناوری برای استفاده گسترده در گوشیهای هوشمند قابل اجرا خواهد بود یا خیر. نظر شما در مورد باتریهای هستهای چیست؟ حتماً نظرات خود را از طریق بخش کامنتها در زیر همین مطلب با ما در میان بگذارید.
با توجه به اینکه در تولید این باتری از پلوتونیوم یا مواد رادیو اکتیو استفاده نمیشه استفاده از عنوان “باتری هسته ای” درست نیست، پس لطفا رایجش نکنید.
این فناوری اگر به نتیجه برسه،در وسایلی که نیاز به باتری دارند، انقلابی ایجاد میکنه، مثل خودروهای برقی آینده.
نکته بسیار مهم این فناوری اینه که زباله اش، مس خواهد بود !!! و برای طبیعت مضر و خطرناک نیست.
قطعا این باتری ها به دلیل استفاده از الماس مصنوعی در ساختار آن، بسیار بسیار گران قیمت و مورد توجه سارقان خواهد بود.