باشگاه هستهای یا Nuclear Club به کشورهایی گفته می شود که دارای سلاح های هستهای هستند. پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای NPT در سال 1968 (1347 شمسی) به منظور جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای و پیگیری مذاکرات خلع سلاح هستهای طراحی شد. همچنین یاریرسانی به کشورهای غیر هستهای در راه به کارگیری فناوری صلح آمیز هستهای یکی دیگر از اهداف این پیمان بینالمللی بود. در ادامه و در این دیجی فکت 11 حقیقت جالب در مورد کشورهای دارای سلاح هستهای را برای شما گردآوری کرده ایم. با دیجی رو همراه باشید.
8 و شاید 9 کشور دنیا دارای حداقل 15600 کلاهک هستهای هستند
کشورهایی که به طور رسمی سلاح هستهای دارند آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلستان، چین، هند، پاکستان و کرهی شمالی به شمار میروند. اسرائیل نیز دارای سلاحهای هستهای بوده اما مقامات این کشور همیشه این موضوع را تکذیب کردهاند. پنج کشور ابتدایی این لیست 5 عضو ثابت شورای امنیت هستند، اما کره ی شمالی،هند، پاکستان و اسرائیل این معاهده را نپذیرفتهاند.
پنج کشور دیگر دنیا، از سایر کشورها سلاح هستهای گرفتهاند
آلمان، بلژیک، هلند، ایتالیا و ترکیه هماهنگ با پیمان ناتو از آمریکا سلاح هستهای دریافت کردهاند. 30 کشور دیگر عضو NPT دارای نیروگاه های هسته ای برای تولید انرژی هستند.
آفریقای جنوبی تنها کشور دنیاست که سلاح های هستهای خود را از بین برده است
بین سالهای 1960 تا 1980، رژیم نژادپرست و آپارتاید آفریقای جنوبی به دنبال ساخت سلاح های هستهای بود. اولین بار جاسوس های شوروی در این کشور خبر از ساخت 6 کلاهک هسته ای با کمک اسرائیل دادند که مسئولین آفریقای جنوبی این ادعا را رد کردند. اما پس از سقوط رژیم آپارتاید و روی کار آمدن شورای ملی آفریقا (به رهبری نلسون ماندلا) این کشور وجود سلاح های هسته ای در خاک خود را پذیرفت و به صورت داوطلبانه تمام پروژهی سلاحهای هسته ای خود را متوقف و این کلاهک ها را نابود کرد.
49 کشور دیگر دنیا توانایی ساخت سلاح هسته ای دارند
به جز کشورهایی که در حال حاضر دارای سلاح هسته ای هستند، آفریقای جنوبی، آرژانتین، مکزیک، کانادا، استرالیا، ویتنام، ژاپن، ازبکستان، اتریش، بلاروس، بلژیک، چک، آلمان، مجارستان، ایتالیا، هلند، سوئیس، نروژ، سوئد و اوکراین تکنولوژی و مواد مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته ای را دارند. عراق، لیبی، سوریه، برزیل، کره ی جنوبی و تایوان نیز در گذشته برنامهی ساخت سلاح های هسته ای داشتند اما این برنامه را متوقف کردند.
نگهداری سلاح های هستهای دنیا 1 تریلیون دلار هزینه دارد
با اینکه بیش از 20 سال از پایان جنگ سرد گذشته، اما وجود تعداد زیادی سلاح هسته ای در دنیا باعث شده که کشورها سالانه صدها میلیارد دلار به عنوان هزینهی نگهداری این سلاح ها هزینه کنند.
تا سال 2020، پاکستان سومین ذخیره بزرگ سلاحهای هستهای را خواهد داشت
بنا بر گزارشی که سال گذشته توسط بنیاد “کارنگی برای صلح جهانی” منتشر شد، پاکستان سرعت ساخت سلاح های هسته را بالا برده و سالانه 20 کلاهک هستهای جدید تولید می کند. این گزارش پیش بینی می کند که تا سال 2020 پاکستان بیش از 350 سلاح هسته ای خواهد داشت و به سومین کشور هستهای بزرگ دنیا بعد از روسیه و آمریکا تبدیل خواهد شد.
پاکستان در سال 2015 موشک های بالستیک جدید خود که 900 کیلومتر برد دارند را آزمایش کرد.
موفقیت های پیمان NPT بیشتر از شکست های آن بوده
هند و پاکستان در سال 1998 سلاح هستهای تولید کردند. کرهی شمالی نیز در سال 2003 از NPT خارج شد و از آن زمان چندین سلاح هستهای را آزمایش کرده است. اما در زمان امضای NPT در سال 1968 پیش بینی می شد که تا سال 1985 بین 20 تا 30 کشور دنیا دارای سلاح اتمی باشند. به این ترتیب می توان گفت که NPT فقط در مورد 3 یا 4 کشور شکست خورده و در سایر موارد به اهداف خود رسیده است.
فقط دو کشور توانایی استفاده از سلاح های هستهای در هر نقطهای از دنیا را دارند
آمریکا و روسیه تنها کشورهایی هستند که با استفاده از موشک های بالستیک و زیر دریایی ها توانایی مورد هدف قرار دادن هر نقطه ای از دنیا را دارند. هند و پاکستان قابلیت حمله به منطقهی اطزاف خود را دارند و در مورد توانایی های کرهی شمالی و اسرائیل اطلاعاتی زیادی در دسترس نیست.
سه کشور سلاح های هسته ای را به ارث برده اند
بلاروس، قزاقستان و اوکراین بعد از فروپاشی شوروی مقداری از سلاح های هسته ای را به ارث بردند. البته بعد از مدتی آنها را به روسیه برگشت دادند و معاهده ی NPT را امضا کردند.
رهبر حرام اعلام کرده
ولی من که میگم برای دفاع از خود هم که شده شاید یه 100 تایی داشته باشیم
مخفیانه
نداریم؟؟
ایران پس کجاست؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پس ایران کو؟واقعا واستون متاسفم واقعا که?
خوب این یک مطلب ترجمه شده است و متاسفانه ایران در بین آنها نبود:(
ایران کجایی کجایی ای ایران
پس ایران کجاست!!!!!!!!!!!!؟
ایرانم داره
شرع دستور مجهز شدن در برابر کفار رو صادر کرده .خوب ایران هم که تا چند سال پیش حتی نمیباستی از غنی سازی اورانیوم صحبت میکرد الان داره غنی سازی ۶۰٪انجام میده .باید این میزان رو تا ۹۰٪ بالا ببره و شروع به ساخت بمب اتم کنه.از این طریق اولا کشور در برابر حمله نظامی واکسینه میشه و دوما ترمز ظلم در خاورمیانه کشیده میشه و سوماً معادله قدرت در خاورمیانه متعادلتر خواهد شد