بالاخره انتظار هواداران وان پلاس به پایان رسید و این کمپانی چینی امروز گوشی پرچمدار وان پلاس 10 پرو (OnePlus 10 Pro) را در کشور خود به طور رسمی معرفی کرد. پرچمدار جدید وان پلاس پیشرفت بزرگی نسبت به نسل قبلی خود دارد و جدیدترین تراشه رده بالای کوالکام، شارژ سریعتر و صفحه نمایش LTPO نسل دوم با نرخ تازهسازی تطبیقی کارآمدتر را به ارمغان آورده است. با دیجی رو همراه باشید.
مشخصات و ویژگیهای وان پلاس 10 پرو
وان پلاس 10 پرو در جلوی بدنه خود از یک صفحه نمایش امولد 6.7 اینچی LTPO 2.0 با رزولوشن 1440p بهره میبرد. این پنل نمایشگر از نرخ تازهسازی تطبیقی بین 1 تا 120 هرتز پشتیبانی میکند و استفاده از LTPO نسل دوم این اجازه را داده تا نرخ فریم را در موارد بیشتری کاهش دهد و به این ترتیب در مصرف باتری نیز صرفهجویی نماید.
همانطور که اشاره کردیم، این گوشی از جدیدترین تراشه پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون 8 نسل 1 استفاده میکند که البته تاحدود زیادی قابل پیشبینی بود. همچنین، وان پلاس 8 یا 12 گیگابایت حافظه رم LPDDR5 و 128 یا 256 گیگابایت فضای ذخیرهسازی داخلی از نوع UFS 3.1 نیز برای جدیدترین و قدرتمندترین گوشی خود در نظر گرفته است.
دوربین وان پلاس 10 پرو بار دیگر به طور مشترک و با همکاری کمپانی هاسلبلاد (Hasselblad) توسعه یافته است. سنسور اصلی این دوربین 48 مگاپیکسلی و از نوع سونی IMX789 است. این سنسور 1/1.43 اینچی پیکسلهایی در اندازه 1.12 میکرومتر دارد و یک لنز f/1.8 در جلوی آن قرار گرفته است. سنسور دوم هم 50 مگاپیکسلی و ساخت سامسونگ بوده (از نوع JN1) و پشت یک لنز 150 درجه فوق عریض قرار دارد. و اما سومین و آخرین سنسور یک واحد تله فوتو 8 مگاپیکسلی با بزرگنمایی اپتیکال 3.3 برابر است. دوربین سلفی هم که داخل حفره نمایشگر و در گوشه بالای سمت چپ قرار گرفته، از سنسور 32 مگاپیکسلی سونی IMX615 و لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.4 استفاده میکند.
وان پلاس با مشارکت هاسلبلاد موفق به ارائه جدیدترین نسل از فناوری بهینهسازی رنگ موسوم به Natural Color Optimisation 2.0 شده که نوید ثبت رنگهایی بسیار واقعی را در عکسها میدهد. در ضمن، یک حالت عکسبرداری پیشرفته با نام Pro Mode 2.0 RAW نیز برای وان پلاس 10 پرو طراحی شده است.
وان پلاس 10 پرو در کشور چین با سیستم عامل ColorOS 12.1 مبتنی بر اندروید 12 از جعبه خارج میشود، اما انتظار میرود نسخه جهانی آن همچنان از OxygenOS استفاده کند.
وان پلاس نزدیک به 20 دقیقه از رویداد خود را صرف ارائه توضیحات در مورد ویژگی جدیدی به نام هایپربوست (Hyperboost) کرد. این ویژگی به کاربر اجازه میدهد تا از حداکثر توان سخت افزاری گوشی برای اجرای بازیها استفاده کند و ابزارهایی برای اورکلاک کردن CPU دارد. به بیان ساده میتوان گفت، هایپربوست هر هشت هسته پردازنده را در فرکانس حداکثری آنها قفل میکند. اما این ویژگی مطمئناً میتواند باعث افزایش دمای گوشی شود و وان پلاس برای جلوگیری از آن، سیستم خنک کننده را نیز بهبود بخشیده است. گفته میشود که خنک کننده وان پلاس 10 پرو فضایی در حدود 55 درصد یک کاغذ A4 یا تقریباً 340 سانتی متر مربع دارد!
سیستم خنک کننده کارآمدی که برای وان پلاس 10 پرو طراحی شده، در افزایش سرعت شارژ نیز بسیار مفید بوده و به شرکت سازنده این امکان را داده تا فناوری شارژ سریع سیمی 80 وات را برای باتری 5000 میلی آمپر ساعتی آن در نظر بگیرند. این بالاترین سرعت شارژ در بین گوشیهای وان پلاس بوده و تقریباً 25 درصد بیشتر از نسل قبلی است. در بخش شارژ بیسیم هم با اینکه رکوردشکنی صورت نگرفته اما سرعت 50 وات همچنان بسیار عالی است.
قیمت و تاریخ عرضه وان پلاس 10 پرو
وان پلاس 10 پرو ابتدا در چین عرضه خواهد شد و دو گزینه رنگی مشکی و سبز دارد. بدنه این گوشی روکش ماسه سنگی خاصی دارد که یادآور برخی از گوشیهای کلاسیک وان پلاس است. قیمتی که برای نسخه 8/128 گیگابایتی این گوشی در نظر گرفته شده چیزی در حدود 737 دلار است و پیشرفتهترین نسخه با 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی با قیمتی معادل 831 دلار به فروش خواهد رسید. پیش فروش وان پلاس 10 پرو تنها دو روز خواهد بود و از 13 ژانویه (24 دی) موج اول عرضه آغاز خواهد شد. وان پلاس هنوز به تاریخ عرضه جهانی این گوشی اشاره نکرده اما برخی منابع به بهار 2022 اشاره کردهاند.