گوشی های وان پلاس به طور سنتی عملکرد بسیار فوق العاده ای دارند، اما کیفیت دوربین این سری از محصولات هیچگاه نتوانسته به پای دیگر مشخصات سخت افزاری آن برسد. این موضوع به خصوص در مورد وان پلاس 5 و 5 تی به شدت احساس می شود و در شرایطی که همه رقبا بر سر ارائه بهترین دوربین با هم مسابقه می دادند، وان پلاس هیچ تلاشی برای شگفت زده کردن کاربران این گوشی ها از طریق دوربین، انجام نداد. با این حال، به نظر می رسد اوضاع در مورد وان پلاس 6 کمی متفاوت بوده و می توان روی دوربین این گوشی هوشمند حساب کرد.
در وان پلاس 6، شما یک دوربین دوگانه در اختیار خواهید داشت که لنز اصلی آن 16 مگاپیکسلی بوده و یک لنز ثانویه 20 مگاپیکسلی هم آن را همراهی می کند. بنا به گفته وان پلاس سنسور لنز اصلی این دوربین 19 درصد بزرگتر از مدل سال گذشته بوده، گشودگی دیافراگم آن برابر f/1.7 بوده و همچنین مجهز به قابلیت تثبیت نوری تصویر یا همان OIS می باشد. این در حالی است که دوربین ثانویه فاقد قابلیت تثبیت تصویر بوده و فاصله کانونی طولانی تری ندارد. در واقع کارکرد اصلی این لنز 20 مگاپیکسلی در ثبت جزئیات بیشتر در صحنه های تاریک و همچنین شبیه سازی عمق میدان دید با خلق افکت هایی منند بوکه (تار شدن پس زمینه عکس) در حالت پرتره، می باشد.
به طور کلی به نظر می رسد در بخش دوربین همه چیز نسبت به وان پلاس 5 و 5 تی به طور قابل توجهی بهبود یافته و وان پلاس 6 می تواند لقب دارنده برترین دوربین در بین گوشی های وان پلاس را به خود اختصاص دهد. اما آیا این پیشرفت ها و بهبودها به حدی بوده که دوربین وان پلاس 6 بتواند در برابر پرچمدارهای مطرح بازار حرفی برای گفتن داشته باشد؟ برای یافتن پاسخ این سؤال در ادامه سعی کرده ایم تا دوربین وان پلاس 6 را با دوربین گوشی های گوگل پیکسل 2 ایکس ال، گلکسی اس 9 پلاس و آیفون ایکس اپل مقایسه کنیم. در ادامه مطلب با دیجی رو همراه باشید.
صحنه اول
نتیجه ای که وان پلاس 6 در این صحنه به نمایش گذاشته به طور قابل توجهی مشابه عملکرد گلکسی اس 9 پلاس است. با وجود تفاوت های کمی که در دمای رنگ ها دیده می شود، هر دو عکس بسیار روشن و زنده به نظر رسیده و رنگ سبز بیش از سایر رنگ ها توجه بیننده را به خود جلب می کند. در رزولوشن 16 مگاپیکسلی، وان پلاس 6 تصویر واضح تری ثبت کرده که این را مدیون الگوریتم پردازش تصویر جدید خود است و در زمینه کنترل رنگ ها و میزان اشباع آن ها نیز به طرز شگفت انگیزی با پرچمدار سامسونگ برابری می کند. از طرف دیگر، گوگل پیکسل 2 ایکس ال و آیفون ایکس ظاهراً چندان تحت تأثیر تابش شدید نور آفتاب قرار نگرفته اند و رنگ سبز در عکس های آن ها به غلظت دو تصویر دیگر نیست. با اینکه تصاویر ثبت شده توسط این دو گوشی ممکن است کمی گرم به نظر رسیده و جذابیت کمتری داشته باشند، اما در واقع نمایش بهتری از صحنه را ارائه می کنند (برای درک بهتر موضوع به تنه درخت و رنگ سبزی که در عکس های وان پلاس 6 و گلکسی اس 9 پلاس آن را احاطه کرده نگاه کنید). در مجموع در این صحنه پیکسل 2 ایکس ال عملکرد به مراتب بهتری داشته و هم رنگ ها را به شکل واقعی تری ثبت کرده و هم سایه ها در آن زنده تر به نظر می رسند.
صحنه دوم
در اینجا با یک صحنه بسیار ساده تر روبرو هستیم: یک سوژه پرجزئیات در پس زمینه ای ساده و یک دست. هر چهار گوشی در این صحنه عملکرد خوبی داشته اند، البته گلکسی اس 9 پلاس به لطف سیستم حذف نویز بهتر خود توانسته لبه ها را واضح تر و تیزتر از رقبا در عکس ثبت کند. اگر تصاویر را بزرگنمایی کنید، متوجه ضعف سایر گوشی ها در این مورد خواهید شد، مانند پیکسل 2 ایکس ال که در آسمان نویز بیشتری دارد. به هر حال وان پلاس 6 در این صحنه توانسته عملکردی مشابه با پیکسل 2 ایکس ال و آیفون ایکس داشته باشد که نتیجه خوبی برای این گوشی هوشمند به حساب می آید. یک نکته جالب در مورد تصاویر این بخش، این است که نوع سایه گذاری وان پلاس 6 در سوژه ساختمان، شباهت بسیار زیادی به گلکسی اس 9 پلاس دارد و عکس های گرفته شده با این دو گوشی بسیار به هم نزدیک هستند. به نظر می رسد که شرکت وان پلاس برای بهبود دوربین پرچمدار خود مستقیماً به سمت سامسونگ و گوشی گلکسی اس 9 پلاس رفته و سعی کرده تا خود را به آن نزدیک کند!
صحنه سوم
این صحنه نیز بیش از پیش شباهت های دوربین وان پلاس 6 و گلکسی اس 9 پلاس را آشکار می کند. حتی لنز فلر (انعکاس آن را در لنز دوربین) هم ذقیقاً به یک شکل صورت گرفته که کاملاً عجیب می باشد! البته تصویری که وان پلاس 6 ثبت کرده از نظر دمای رنگ کمی سردتر به نظر می رسد و سایه ها نیز به رنگ آبی تمایل دارند. جزئیات نیز در عکس گلکسی اس 9 پلاس کمی بیشتر است که البته این تفاوت چندان قابل توجه نیست. دو گوشی دیگر یعنی پیکسل 2 ایکس ال و آیفون ایکس در این صحنه نیز مانند صحنه اول، کمتر تحت تأثیر تابش نور آفتاب قرار گرفته اند و سوژه عکاسی که یک مجسمه است در تصاویر آن ها از وضوح بیشتری برخوردار است.
صحنه چهارم
در این صحنه تصاویری که هر چهار گوشی ثبت کرده اند بسیار شبیه به هم بوده و تفاوت خاصی بین آن ها به چشم نمی خورد. برخلاف انتظار، تصویر آیفون ایکس کمی روشنتر از بقیه بوده و سایر عکس ها از این حیث تاحدود زیادی یکسان هستند. با بزرگنمایی در عکس ها، مشخص می شود که وان پلاس 6 از تکنیک HDR استفاده کرده که کاملاً قابل مقایسه با تکنیک مشابه در پیکسل 2 ایکس ال است و باعث می شود جزئیات بیشتری در بخش های سایه و پیش زمینه تصویر ثبت شود. از لحاظ میزان جزئیات، هر چهار گوشی عملکردی مشابه و خوب دارند که البته اگر وسواس زیادی به خرج دهیم باید اشاره کنیم که تصویر آیفون ایکس در بخش های سایه عملکرد ضعیف تری داشته و از بقیه عقب تر است.
صحنه پنجم
در صحنه پنجم دوباره به سراغ یک محیط روشن با جزئیات زیاد رفته ایم. بسیار جالب است که در این صحنه هم وان پلاس 6 توانسته عملکرد خوبی از خود نشان داده و دوشادوش رقبای قدرتمند خود یعنی پیکسل 2 ایکس ال، گلکسی اس 9 پلاس و آیفون ایکس پیش برود. با اینکه تاکنون موفق به امتحان کردن دوربین وان پلاس 6 در شرایط نور کم و شب، نشده ایم اما تا همینجا و در روز روشن، وان پلاس 6 نشان داده که چیزی از رقبای خود کم ندارد. درست است که رنگ ها و تعادل نور سفید همیشه در بهترین شرایط خود قرار ندارد ولی تمام کاربران از سبک پردازش تصویر گلکسی اس 9 پلاس خوششان می آید و در وان پلاس 6 هم تقریباً شاهد عملکرد یکسانی هستیم. اگر وان پلاس برای پرچمدار خود یک حالت تنظیم دستی هم در نظر بگیرد، همه چیز ایده آل خواهد شد و می توانید تنظیمات دلخواه خود را برای نحوه عملکرد دوربین اعمال کنید.
نتیجه
با وجود نوآوری های زیادی که در یکی دو سال اخیر در بخش دوربین گوشی های هوشمند به وجود آمده و پیشرفت هایی که شرکت های مطرحی چون گوگل، سامسونگ و اپل داشتهاند، رقابت در این بخش و همچنین انجام مقایسه در بین دوربین های گوشی های هوشمند بسیار سخت و دشوار شده است. شرکت های بزرگ در طول چند سال گذشته رویکردهای متفاوتی را برای بهبود کیفیت عکاسی گوشی های خود در پیش گرفته اند و در هر دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری، توانسته اند محصولات خود را از رقبا متمایز کنند. در حال حاضر تقریباً همه گوشی های پرچمدار عکس های خوبی را در روشنایی روز ثبت می کنند و چیزی که در این بین تفاوت ایجاد می کند، عملکرد دوربین آن ها در شرایط نور کم است که البته فاصله گوشی ها در این زمینه نیز روز به روز در حال کم شدن است.
وان پلاس 6 به وضوح یک گام جلو نسبت به وان پلاس 5 و 5 تی است. وان پلاس از یک سیستم پردازش تصویر جدید در این گوشی هوشمند استفاده کرده که رویکردی مشابه با رویکرد سامسونگ در گلکسی اس 9 پلاس داشته و در فضاهای روشن از همان سبک پردازش رنگ ها بهره می برد. ممکن است برخی افراد این نوع عکس ها را که شاید چندان هم به واقعیت نزدیک نبوده و حالتی فانتزی دارند، دوست نداشته باشند اما در طرف مقابل دسته بزرگی از کاربران از دوربین گلکسی اس 9 پلاس و سیستم پردازش تصویر آن استقبال کرده اند و وان پلاس 6 هم با پیروی از همین سبک می تواند مخاطبان خود را تاحدود زیادی راضی کند.