سری محبوب نورد سی ای یکی از زیرمجموعههای وان پلاس است که هر نسل از آن با تمرکز بر ارتقاءهای خاص عرضه شده و گزینهای مقرون به صرفهتر از مدلهای پرچمدار وان پلاس به حساب میآید. مدل سی ای 3 نسبت به نسل قبلتر از خود، نمایشگر بزرگتر و با کیفیتتری ارائه کرد، ظرفیت و سرعت باتری را افزایش داد، از سنسور بزرگتری در دوربین اصلی بهره گرفت و تراشه پردازشی قدرتمندتری را به کار گرفت. با این حال، این تراشه مدل نسبتاً قدیمی اسنپدراگون 782G (با فرآیند ساخت 6 نانومتری) بود.
حال، «وان پلاس نورد سی ای 4» (OnePlus Nord CE4) رونمایی شده و مهمترین ارتقاء آن، استفاده از تراشه پردازشی اسنپدراگون 7 نسل 3 است. این تراشه در مقایسه با نسل دوم خود، از پردازنده گرافیکی بسیار بهبود یافتهتری بهره میبرد و انتظار میرود تقریباً دو برابر عملکرد بهتری نسبت به پردازنده گرافیکی قدیمی 782G ارائه دهد. همچنین، به دلیل ساخته شدن بر اساس فرآیند مدرن 4 نانومتری، از نظر مصرف انرژی نیز بهینهتر است (علاوه بر مزایایی که هستههای جدید پردازنده مرکزی ارائه میکنند).
تراشه اسنپدراگون 7 نسل 3 با 8 گیگابایت حافظه رم (LPDDR4X) همراه شده است و این بار خبری از گزینه 12 گیگابایتی نیست. فضای ذخیرهسازی داخلی نیز از بین دو گزینه 128 یا 256 گیگابایت از نوع UFS 3.1 قابل انتخاب است که از طریق درگاه کارت میکرو اس دی (با پشتیبانی از کارتهایی تا ظرفیت 1 ترابایت) قابل ارتقاء است. این گوشی به صورت پیش فرض از جدیدترین نسخه OxygenOS 14 استفاده میکند و به عنوان یک ویژگی اضافی، از 8 گیگابایت رم مجازی پشتیبانی میکند (اختصاص 8 گیگابایت از حافظه داخلی به رم).
به افزایش کارایی اشاره کردیم، اما این نکته را هم باید متذکر شویم که نورد سی ای 4 برای اطمینان خاطر از عملکرد روان خود، از باتری بزرگتری نیز بهره میبرد. باتری این گوشی ظرفیت 5500 میلی آمپر ساعتی دارد که این مقدار با مدل وان پلاس 12R برابری کرده و بیشترین ظرفیت باتری در گوشیهای وان پلاس است. همچنین، از فناوری شارژ سریع 100 وات SuperVOOC نیز در این مدل پشتیبانی شده است.
مدل نورد سی ای 3 برای شارژ شدن از 0 تا 100 درصد به 31 دقیقه زمان نیاز داشت، در حالی که سی ای 4 به لطف فناوری شارژ سریعتر خود میتواند این کار را در 29 دقیقه انجام دهد (با وجود اینکه ظرفیت باتری هم 500 میلی آمپر ساعت بیشتر شده است). استفاده از فناوری Battery Health Engine عمر باتری را به 4 سال افزایش داده و نکته مثبت دیگر اینکه، شارژر 100 وات SuperVOOC درون جعبه نورد سی ای 4 قرار دارد و نیازی به خرید جداگانه آن نیست.
یکی از ارتقاهایی که در مورد سی ای 3 ذکر کردیم، دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با سنسور نسبتاً بزرگ IMX890 (با ابعاد 1/1.56 اینچ) بود (در مقایسه با سنسور 64 مگاپیکسلی 1/1.97 اینچی در سی ای 2 پیشرفت بزرگی محسوب میشد). حال، مدل جدید از سنسور دیگری از کمپانی سونی به نام LYT-600 استفاده کرده که همچنان دارای رزولوشن 50 مگاپیکسل است، اما ابعاد کوچکتری معادل 1/1.95 اینچ دارد. با این حال، همچنان از لرزشگیر اپتیکال (OIS) بهره میبرد. در مورد ماژول فوق عریض 8 مگاپیکسلی نیز همچنان از سنسور سونی IMX355 استفاده شده است.
وان پلاس قول داده که الگوریتمهای جدید پردازش تصویر، کیفیت تصویر را برای همه دوربینها از جمله دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی بهبود بخشیده است. این گوشی همچنین با حالت پرتره 2.0 عرضه میشود. ضبط ویدیو همچنان با حداکثر سرعت 30 فریم بر ثانیه برای رزولوشن 4K و 60 فریم بر ثانیه برای رزولوشن 1080p (و حتی حالت اسلوموشن 120 فریم بر ثانیه) انجام میشود.
همانطور که قبلاً ذکر شد، وان پلاس نورد سی ای 4 به صورت پیش فرض از OxygenOS 14 (بر پایه اندروید 14) استفاده میکند. این گوشی دو بهروزرسانی اصلی سیستم عامل و مجموعاً سه سال وصلههای امنیتی را دریافت خواهد کرد. این همان رویهای است که برای سی ای 3 نیز در نظر گرفته شده بود.
این گوشی از یک صفحه نمایش 6.7 اینچی اولد مشابه نسل قبلی خود بهره میبرد. این نمایشگر دارای رزولوشن فول اچ دی پلاس با نسبت تصویر کمی عریضتر از 20 به 9 است. نرخ تازهسازی این نمایشگر 120 هرتز بوده و قادر به نمایش رنگهای 10 بیتی با پشتیبانی از +HDR10 و Amazon Prime Video HDR میباشد.
گوشی وان پلاس نورد سی ای 4 دارای بالشتک داخلی است و برای مقاومت در برابر سقوط از ارتفاع 1.5 متری روی سنگ مرمر مقاومسازی شده و تستها را با موفقیت سپری کرده است. برای اولین بار، مدل CE از گوشیهای وان پلاس دارای رتبهبندی رسمی مقاومت در برابر گرد و غبار و آب IP54 است که هرچند ایدهآل نیست، اما از هیچ بهتر است. و نکته جالب دیگر اینکه نمایشگر این گوشی حتی زمانی که خیس است میتواند لمسها را تشخیص دهد، که این ویژگی با نام Aqua Touch را از سری وان پلاس 12 به ارث برده است.
وان پلاس نورد سی ای 4 در دو رنگ Dark Chrome (با روکش فلزی خاکستری براق) و Celadon Marble (سبز یشمی با بافت مرمری) عرضه میشود.
فروش نورد سی ای 4 از 4 آوریل (16 فروردين) آغاز خواهد شد. مدل پایه این گوشی با پیکربندی 8/128 گیگابایتی با قیمت 25000 روپیه (300 دلار یا 280 یورو) و مدل 8/256 گیگابایتی آن با قیمت 27000 روپیه (323 دلار یا 301 دلار) عرضه میشود.
ویژگیهای برجسته وان پلاس نورد سی ای 4:
- چیپست اسنپدراگون 7 نسل 3 با ارتقای قابل توجه پردازنده گرافیکی
- باتری 5500 میلی آمپر ساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع 100 وات SuperVOOC
- دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با سنسور جدید سونی LYT-600
- نمایشگر 6.7 اینچی اولد با نرخ تازهسازی 120 هرتز
- رتبهبندی IP54 برای مقاومت در برابر گرد و غبار و آب
- دو رنگ Dark Chrome و Celadon Marble
- شروع قیمت از 25000 روپیه (300 دلار یا 280 یورو)
وان پلاس نورد سی ای 4 یک گوشی میانرده جذاب با مجموعهای از ارتقاءهای خوب نسبت به نسل قبلی خود است. تراشه پردازشی جدید، باتری بزرگتر، شارژ سریعتر، دوربین ارتقا یافته و رتبهبندی IP54، همگی از جمله این بهبودها و پیشرفتها هستند. این گوشی با قیمت مناسب خود میتواند گزینهای رقابتی در بازار گوشیهای هوشمند باشد.