ما پیش از این دیدهایم که چگونه هوش مصنوعی (Al) میتواند به عنوان طراح و سازندهی ویدیوهای فیکی که نسبتا مختل کننده هستند استفاده شود و گویی Al تنها در همین زمینه روز به روز پیشرفت میکند. NVIDIA اخیرا تحقیقات خود را بر روی Al ( از طریق مادربورد) منتشر کرده و نکتهی قابل توجه در همهی این تصاویر این است که در واقع هیچ کدام عکسهای واقعی افراد نیستند، بلکه تصاویری هستند که توسط Al تولید شدهاند.
این دستاورد، با ترکیب شبکههای generative adversarial و انتقال سبک Al، که در آن محققان توانستند ترکیبی از چهرههای انسان را ایجاد کنند، میتواند تصاویری نزدیک به تصویر واقعی از افرادی تولید کند که در واقع وجود نداشتهاند. این کار، به وسیلهی مطالعهی ژنهای مختلف صورتهای انسانی صورت گرفته و پس از آن، چهرههای جدید را بر اساس آن چه آموختهاند تصویر میکنند.
اما مسئلهی نگران کنندهای که در این بین وجود دارد، این است که این تصاویر به نظر کاملا واقعی میرسند و به دلایل مختلف این تصاویر، واقعیتر از آن است که ما بر روی جلد مجلات میبینیم. چرا که این عکسها ساعتها فوتوشاپ و ادیت میشوند و انواع مختلفی از نقصهای انسانی همچون ناهمواریهای پایین ریش، چروکهای اطراف چشمها، کک و مک، پوست لک دار و چیزهایی از این قبیل کاملا نمایش داده میشود در حالی که گاهی برخی مجلات مایل به روتوش آنها هستند.
هنوز مشخص نیست که این تکنولوژی برای چه چیز میتواند مورد استفاده واقع شود، اما حداقل نقطهی شروعی است برای اینکه کمتر به آنچه که در فضای اینترنت میبینیم اعتماد کنیم.