در طی چند وقت گذشته، چین تمام تصاویر و چیزهایی که به خرس pooh مربوط می شود را سانسور کرده است و آن را غیرقانونی تلقی کرده است.همچنین هر گونه استفاده از این خرس کارتونی در سایت ها و شبکه های اجتماعی توسط دولت چین رصد و سانسور شدهاست. گفتنی است که چین به دلیل نظارت و سانسور شدید رسانه ها و اینترنت بد سابقه است. در ادامه با این خبر با دیجی رو همراه باشد.
کارشناسان معتقد هستند که تیم سانسور چین جزو پیچیده ترین و غیرقابل نفوذترین سیستم های سانسور دنیا است. این پیچیدگی به حدی است که کارشناسان آن را “فایروال عظیم چین” نام گذاری کرده اند.
نتیجتاً سایتها و شبکههای اجتماعی محبوب و پرطرفدار مثل فیسبوک و توییتر هم در این کشور فیلتر هستند. بررسیای که در سال 2002 انجام شد نشان داد که شهروندان چین از دسترسی به 18000 سایت خارجی محروم هستند. با این حال خود چین ورژن داخلی این شبکه های اجتماعی را ایجاد کرده که عمل سایت های غربی و خارجی را کپی می کنند، اما خب مسلماٌ دولت این کشور همین سایتها و شبکه های اجتماعی داخلی را هم به شدت مورد نظارت قرار می دهد، مخصوصا در زمینهٔ محتواهای سیاسی!
کاربران شبکهی اجتماعی sina weibo که یک شبکهی اجتماعی مبتنی بر فیسبوک و توییتر است، نمی توانستند pooh را در دو قسمت جست و جو سرچ کنند و به طور مشابه کاربران وی چت هم متوجه شدند که نمی توانند در گزینه های فهرست گیف های مربوط به pooh را پیدا کنند. دولت چین هنوز دلیل رسمیای برای ممنوعیت pooh منتشر نکرده است.اما گمانه زنیهای بسیاری از انگیزه این دولت در رابطه با انجام این کار وجود دارد. به عنوان مثال در موارد متعدد، رسانههای بین المللی از تصاویر یا اصطلاحاٌ memes های pooh برای شوخی با رئیس جمهور Xigin ping استفاده کرده است.
نخستین بار تصویر خرس کارتونی pooh و این رئیس جمهور در سال 2013 منتشر شد. زمانیکه آقای Xi jin ping در حال سفر به آمریکا و ملاقات با باراک اوباما بود هم تصویر دیگری از pooh و ببر که شکل تصویر و حالت آن ها بود در اینترنت دست به دست چرخید. یک سال بعد هم تصویر او وقتی پشت یک یک ماشین سان روف نشسته بود در کنار تصویر pooh که داخل یک ماشین اسباب بازی نشسته بود منتشر شد.
اما در نهایت مشخص نیست که ربط آقایxigin به pooh چیست.با این حال طبق بررسی ها اعلام شده که تصویر pooh سانسور شده ترین تصویر سال 2015 در چین بوده است.
با این حال با توجه به سانسور سفت و سخت اطلاعاتی که به چین ورود و خروج می شود، شاید هرگز دلیل ممنوعیت و فیلتر شدن موارد این چنینی را متوجه نشویم.
چین بیش از این هم بر حسب مقاصد سیاسی دست به فیلتر عبارات و جملات در فضای مجازی زده بود، اما فیلتر کردن یک خرس کارتونی به نظر زیاده روی می آید و ثابت کنندهی هیچ چیزی نیست.