سیستم عامل اندروید بدون شک محبوبترین سیستم عامل موبایلی جهان میباشد و حدود 70 درصد از دارندگان گوشیهای هوشمند از این پلتفرم استفاده میکنند. اما با این حال این سیستم عامل نیز خالی از ایراد و مشکل نیست و اگر شما هم یکی از کاربران گوشیهای اندرویدی باشید مطمئناً تا به حال با مشکلات ریز و درشتی در رابطه با آن مواجه شدهاید.
یکی از مشکلاتی که عمومیت بیشتری دارد و تقریباً همه کاربران به نوعی با آن مواجه میشوند، مسئله قفل شدن اپلیکیشنها یا به قول معروف هنگ کردن آنهاست. کاربران تازه کار وقتی با این مشکل مواجه میشوند، نمیدانند که برای برطرف کردن آن دقیقاً چه کار باید بکنند. اما با دانستن چند نکته و راهکار ساده قادر خواهید بود تا به راحتی با این مسئله کنار بیایید.
بنابراین اگر یک یا چند مورد از اپلیکیشنهای گوشی شما به طور مکرر هنگ میکنند و به این ترتیب قادر به استفاده از آنها نیستید، اقداماتی را که در ادامه توضیح خواهیم داد انجام دهید تا مشکل مذکور را برطرف نمایید.
چگونه مشکل هنگ کردن اپلیکیشنهای اندرویدی را برطرف کنیم؟
اطلاعات ذخیره شده اپلیکلشن و همچنین کش آن را پاک کنید
آیا به طور منظم اطلاعات ذخیره شده اپلیکیشنها (App Data) و کش آنها (Cache) را پاک میکنید؟ اگر جوابتان به این سوال منفی است، باید هر چه زودتر این کار را در برنامه خود قرار داده و هر چند وقت یکبار این نوع اطلاعات موقت را از گوشی خود حذف کنید.
معمولاً در اغلب مواردی که یک اپلیکیشن خاص پی در پی قفل کرده و از دسترس خارج میشود، پاک کردن دیتا و کش چارهساز بوده و مشکل را کاملاً برطرف میکند. برای این کار باید به صورت زیر عمل کنید:
گام اول: وارد بخش تنظیمات (Settings) گوشی خود شوید.
گام دوم: بر روی گزینه Apps لمس نمایید.
گام سوم: حال در لیست نمایش داده شده باید اپلیکیشنی را که قصد پاک کردن دیتا و کش آن را دارید، انتخاب کنید.
گام چهارم: در این مرحله به سادگی با انتخاب گزینههای Clear Data و Clear Cache میتوانید به ترتیب اطلاعات ذخیره شده اپلیکیشن و حافظه کش آن را پاک کنید.
سعی کنید همواره از یک اتصال شبکه استفاده کنید
گاهی اوقات برخی اپلیکیشنهای اندرویدی نسبت به شبکه اینترنت مورد استفاده حساس بوده و با تغییر اتصال اینترنت (مثلاً از وای فای به اینترنت موبایل) قفل شده و از کار میافتند.
با وجود اینکه معمولاً این اتفاق بیشتر در اپلیکیشنهایی رخ میدهد که به درستی کدگذاری نشدهاند، اما با این حال توصیه میشود که همواره از یک شبکه استفاده کرده و مدام اتصال شبکه خود را تغییر ندهید.
اپلیکیشنهای غیر ضروری را حذف کنید
معمولاً همه ما اپلیکیشنهای مختلفی بر روی گوشی هوشمند خود داریم که اغلب از روی کنجکاوی و یا صرفاً به جهت امتحان کردن یک یا چندباره آنها اقدام به نصبشان کردهایم و بعد هم بر روی گوشی و یا تبلت باقی ماندهاند و هیچ استفادهای از آنها نداریم. در این شرایط توصیه میشود که حتماً برنامههای غیر ضروری را حذف کنید تا بیجهت از منایع سیستم عامل استفاده نکنند.
برای حذف اپلیکیشنها نیز همانند قسمت قبل باید به بخش تنظیمات گوشی و سپس Apps مراجعه کرده و در آن جا با انتخاب اپلیکیشن مورد نظر و لمس گزینه Uninstall اقدام به حذف آن نمایید.
فایلهای اضافی را از گوشی خود حذف کنید
یکی از موثرترین راهها برای داشتن یک گوشی سرحال و سریع، این است که همواره حافظه آن را از هرگونه فایل زاید و بیاستفاده خالی نگه دارید. این فایلها ممکن است در نگاه اول کم حجم و ناچیز به نظر برسند اما با مرور زمان و انباشته شدن آنها را بر روی همدیگر، میتوانند به شدت عملکرد گوشی را تحت تأثیر قرار دهند.
بنابراین باید به صورت منظم اقدام به پاکسازی فایلهای اضافی (چه آنهایی که خودتان به گوشی منتقل کردهاید و چه آنهایی که مربوط به اپلیکیشنی خاص هستند) نمایید تا با مشکل کاهش سرعت و هنگ کردن اپلیکیشنها مواجه نشوید.
شایان ذکر است که اپلیکیشنهای متعددی به همین منظور تولید شدهاند و میتوانند عملیات پاکسازی گوشی را به صورت خودکار انجام دهند. از جمله این اپلیکیشنها میتوان به CCleaner اشاره کرد که از طریق گوگل پلی استور براحتی میتوانید آن را دانلود نمایید. حتی اگر میخواهید نظارت بیشتری بر روی گوشی خود داشته باشید، میتوانید از برنامههایی نظیر DiskImage نیز کمک بگیرید که وضعیت حافظه گوشی را با جزئیات بسیار خوبی برایتان نمایش میدهد.