اگرچه اپراتورهای تلکام هنوز شبکه ارتباطی 5G را راه اندازی نکردهاند اما امروز کوالکام از برنامههای خود برای اسمارت فون های آینده رونمایی کرد، با این حال متاسفانه تا سال 2018 قادر به استفاده از آن ها نخواهیم بود. در ادامه این کمپانی همچنین از ساخت پردازندههای تازه برای گوشیهای هوشمند پایین رده و میان رده خبر داد.
امروز و در حاشیه رویداد 4G/5G در هنگ کنگ، کوالکام از اسنپ دراگون X50، اولین مودم 5G دنیا که قادر به دانلود تا سرعت 5 گیگابایت بر ثانیه میباشد، رونمایی کرد. طبق اعلام این کمپانی، نمونههای اولیه این مودم از سال آینده به سازندگان گوشیهای هوشمند و سایر گجت های دیجیتال عرضه خواهد شد و میتوان امیدوار بود در نیمه نخست سال 2018 از دیوایس های قدرت گرفته از این مودم در دنیای واقعی استفاده کرد.
کوالکام در ادامه توضیح میدهد که چه چیزی باعث منحصر به فرد بودن اسنپ دراگون X50 خواهد شد:«مودم اسنپ دراگون X50 در فعالیتهای خود از موجهای میلیمتری با طیف باند 28GHz پشتیبانی خواهد کرد. به این ترتیب این مودم از تکنولوژی آنتن با ورودی و خروجی چندگانه به همراه پرتو تطبیقی و ردیابی پرتوها استفاده خواهد کرد که این روش منجر به تسهیل ارتباط قوی و پایدار بی نیاز از دید مستقیم به آنتن میشود. با پشتیبانی از پهنای باند 800 مگاهرتزی، مودم اسنپ دراگون ایکس 50 به گونهای طراحی شده تا از سرعت دانلود تا حد 5 گیگابایت بر ثانیه پشتیبانی کند.»
نمیتوانید تا سال 2018 منتظر بمانید؟ خبر خوب برای شما این است که کوالکام همچنین قصد دارد از امسال گوشیهای هوشمند شما را قادر به دریافت سرعت دانلود تا 1 گیگابایت بر ثانیه کند، بنابراین آی اس پیها قادر به ارائه چنین سرعتی به کاربران خود میشوند. برای این منظور این کمپانی امروز مودم اسنپ دراگون X16 LTE را نیز معرفی کرد که از آن به عنوان اولین مودم مصرفی که میتواند به سرعت دانلود 1 گیگابایت بر ثانیه برسد یاد میشود. کوالکام میگوید برای طراحی اولین مودم موبایل LTE با پشتیبانی گیگابایتی در جهان همکاری نزدیکی با کمپانیهایی نظیر Telstra، Ericsson و NETGEAR داشته است و از اواخر امسال دیوایس هایی که از این مودم قدرت میگیرند روانه بازار خواهند شد. بنابر اعلام کوالکام، تراشه اسنپ دراگون 830 که قرار است سال آینده عرض شود نیز از مودم X16 LTE پشتیبانی میکند.
کوالکام در حاشیه این رویداد همچنین از تراشههای جدید برای دیوایس های پایین رده و میان رده پرده برداشت تا به این وسیله قدرت و توانایی بیشتری به این محصولات ببخشد. در این رابطه 3 تراشه، اسنپ دراگون 428، اسنپ دراگون 626 و اسنپ دراگون 653 امروز برای گوشیهای میان رده و پایین رده معرفی شدند. تراشه اسنپ دراگون 653 مدل پیشرفتهتر اسنپ دراگون 652 خواهد بود که فرکانس نیمی از هستههای آن برای دست یابی به عملکردی بهتر و سریعتر افزایش یافته است.
به همین شکل، اسنپ دراگون 626 نیز مدل ارتقا یافته تراشه اسنپ دراگون 625 است که از بلوتوث 4.2 و قابلیت ارتباطی بهتر پشتیبانی میکند. اما اسنپ دراگون 427 وضعیت متفاوتی دارد و پردازنده جدید کوالکام برای دیوایس های میان رده است، این تراشه از ویژگیهایی مشابه اسنپ دراگون 400 برخوردار است با این تفاوت که قابیت های ارتباطی پیشرفتهتری به کاربر ارائه میکند.
همچنین تمام این تراشههای جدید از تکنولوژی شارژ سریع 3.0 کوالکام بهره میبرند که سرعت شارژ شدن گوشی را افزایش میدهد و قرار است اولین بار در اوایل سال 2017 در گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار بگیرد.