کوالکام امروز از اولین تراشه فایو جی خود در سری 6 اسنپدراگون رونمایی کرد. این تراشه با عنوان اسنپدراگون 690 بر پایه معماری 8 نانومتری تولید شده ادامهای بر تراشه اسنپدراگون 675 محسوب شده و البته این بار به مودم فایو جی ایکس 51 مجهز شده است. عرضه اسنپدراگون 690 بخشی از برنامه کوالکام برای کاهش هزینه اتصال به شبکههای فایو جی در گوشیهای هوشمند است و انتظار میرود شرکتهایی همچون HMD، ال جی، موتورولا، شارپ، TCL و Wingtech از این تراشه در محصولات آتی خود استفاده کنند.
اسنپدراگون 690 از شبکههای فایو جی مستقل و غیرمستقل و تمامی باندهای جهانی فایو جی پشتیبانی میکند، منتها به شرطی که از نوع زیر 60 هرتز باشند. در واقع این تراشه قابلیت اتصال به از شبکههای موج میلیمتری را ندارد و کوالکام تصمیم گرفته تا پشتیبانی از این نوع شبکهها را به مدلهای رده بالاتر سری 7 و سری 8 اسنپدراگون، مانند اسنپدراگون 865 و اسنپدراگون 765 جی محدود کند. همچنین اسنپدراگون 690 از لحاظ عملکرد پردازشی و گرافیکی نیز به ترتیب 20 و 60 درصد بهتر از اسنپدراگون 675 خواهد بود.
البته پشتیبانی از فایو جی تنها قابلیت جدیدی نیست که اسنپدراگون 690 ارائه میکند؛ این تراشه جدید از ضبط ویدیوهای HDR با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم در ثانیه نیز پشتیبانی کرده و میتواند دوربینهایی تا حداکثر 192 مگاپیکسل را مورد استفاده قرار دهد. به علاوه، بهبودهایی هم در زمینه ضبط ویدیو اعمال شده است. اجرای نرمتر و روانتر ویدیوها با کمترین پهنای باند مصرفی نیز از جمله ویژگیهای دیگر اسنپدراگون 690 است.
اسنپدراگون 690 امکان بهکارگیری نمایشگرهایی با نرخ تازهسازی بالاتر را هم مهیا خواهد کرد. این تراشه از صفحات نمایش 120 هرتزی با رزولوشن +FHD و همچنین شارژ سریع +Quick Charge 4 پشتیبانی خواهد کرد. پشتیبانی از وای-فای 6 بر پایه سیستم FastConnect 6200 کوالکام هم از خصوصیات بارز دیگر اسنپدراگون 690 در زمینه اتصالات است.
کوالکام در این تراشه جدید از نسل پنجم موتور هوش مصنوعی خود موسوم به ARCSOFT بهره گرفته است. قطعهای به نام Hexagon Tensor Accelerator یا به صورت اختصاری HTA در این موتور به کار گرفته شده که میتواند باعث روانتر شدن و لگهای کمتر در فیلترهای همزمان اسنپچت (Snapchat) شود. همچنین یک فابلیت جدید در ARCSOFT گنجانده شده که باعث میشود انتقال از لنزهای اولتراواید، واید و تلهفوتو در هنگام بزرگنمایی، بسیار روانتر از قبل باشد.
هنوز تاریخ دقیق ورود اسنپدراگون 690 به بازار مشخص نیست اما کوالکام پیشبینی کرده که اولین دستگاههای مجهز به این تراشه، نیمه دوم سال جاری میلادی وارد بازار شوند.