کوالکام امروز بهروزرسانی میانه سال خود را برای تراشههای موبایلی پرچمدار خود انجام داد و «اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1» (Snapdragon 8+ Gen 1) را معرفی کرد. البته، این تنها محصول جدید کوالکام نیست و اسنپدارگون 7 نسل 1 به همراه یک طرح مرجع از عینک واقعیت افزوده بیسیم نیز توسط این غول دنیای فناوری رونمایی شدند. با دیجی رو همراه باشید.
اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1
کوالکام ادعا میکند که تراشه پرچمدار جدیدش در بخش پردازش مرکزی (CPU) 10 درصد عملکرد بهتری داشته و در عین حال مصرف انرژیاش 30 درصد بهینهتر شده است. قدرتمندترین هسته این تراشه یعنی Cortex-X2 اکنون به فرکانس 3.2 گیگاهرتز رسیده و بالاخره از این حیث با اسنپدارگون 870 که سال 2021 عرضه شده بود، برابری میکند! (هسته Cortex-X2 در اسنپدراگون 8 نسل 1 دارای حداکثر فرکانس 3.0 گیگاهرتز است).
هستههای دیگر هم با بهبود نسبی همراه بودهاند. فرکانس کاری هستههای موسوم به طلایی و نقرهای هم در اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 به ترتیب به 2.75 و 2.0 گیگاهرتز رسیده که در مقایسه با 2.5 و 1.8 گیگاهرتز مدل معمولی پیشرفت داشتهاند.
به همین شکل، پردازنده گرافیکی نیز 10 درصد سریعتر شده و مصرف انرژی آن 30 درصد کاهش یافته است. نسل هفتم موتور هوش مصنوعی کوالکام هم باعث بهبود 20 درصدی در هر وات شده و عملکرد مودم بیسیم نیز بهتر از نسل فعلی شده است.
در مجموع، کوالکام با در نظر گرفتن قدرت و مصرف انرژی اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1، میزان مصرف روزانه را در گوشیهایی با باتریهای متداول بازار پیشبینی کرده است:
- حداقل 60 دقیقه بازی کردن
- حداقل 80 دقیقه استریم ویدیو
- حداقل 5.5 ساعت مکالمه تلفنی
- حداقل 25 دقیقه مکالمه 5G از طریق WeChat
- حداقل 50 دقیقه گشتوگذار در شبکههای اجتماعی
- حداقل 17 ساعت پخش موسیقی
تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 کماکان بر پایه فرایند تولید 4 نانومتری تولید شده، اما TSMC به جای سامسونگ وظیفه ساخت آن را بر عهده دارد که همین مسئله باعث بهینهتر شدن مصرف باتری شده و کوالکام به طور خاص 15 درصد صرفهجویی بیشتر در مصرف انرژی را تبلیغ میکند.
اولین دستگاههای تجاری با تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 احتمالاً تا سهماهه سوم 2022 و توسط شرکتهایی مانند وان پلاس، ایسوس، لنوو، بلک شارک، ریلمی، اوپو، نوبیا، موتورولا، رد مجیک، ردمی، ویوو، شیائومی و آنر روانه بازار خواهند شد.
اسنپدراگون 7 نسل 1
کوالکام شیوه جدید نامگذاری پردازندههای خود را به سریهای میانرده نیز توسعه داده و امروز اسنپدراگون 7 نسل 1 را معرفی کرده است. این تراشه جدید در مقایسه با نسل قبلی خود یعنی اسنپدارگون 778G حدود 20 درصد بهبود در زمینه پردازش گرافیکی داشته و از عکاسی با رزولوشن حداکثر 200 مگاپیکسل پشتیبانی میکند. اسنپدراگون 7 نسل 1 اولین تراشه در سری 7 کوالکام است که مجهز به موتور اختصاصی Trust Management Engine بوده و از Android Ready SE برای استفاده در کلیدهای دیجیتال خودروها پشتیبانی میکند. همچنین، نسل چهارم از مودم فایو جی X62 و نسل هفتم از موتور هوش مصنوعی کوالکام در این تراشه به کار گرفته شده است.
کوالکام فرایند تولید اسنپدراگون 7 نسل 1 را از 6 نانومتر به 4 نانومتر (سامسونگ) ارتقاء داده و اولین دستگاههای مجهز به این تراشه قرار است در نیمه دوم سال جاری میلادی توسط شرکتهایی مانند آنر، اوپو و شیائومی وارد بازار شوند.
عینک واقعیت افزوده بیسیم
کوالکام در رویداد امروز خود از طرح مرجع جدید خود برای تولید عینک واقعیت افزوده بیسیم رونمایی کرد. این طرح که بر مبنای اسنپدراگون XR2 توسعه داده شده و به شرکتهای تولید کننده عینک واقعیت افزوده امکان میدهد تا محصولات خود را به صورت بیسیم و بدون نیاز به کابل USB-C تولید کنند. کار پردازش اطلاعات نیز بین عینک و گوشی هوشمند تقسیم شده و رد و بدل شدن دادهها بین این دو تنها چند میلی ثانیه تأخیر دارد.
در مقایسه با عینک سیمی XR1، این مدل جدید 40 درصد باریکتر بوده و وزن بهتری دارد (115 گرم). میدان دید هم چیزی در حدود 39 درجه است. از دیگر مشخصات عینک واقعیت افزوده بیسیم کوالکام میتوان به پشتیبانی از بلوتوث نسخه 5.3، وای-فای 6 و 6E و باتری 650 میلی آمپر ساعتی اشاره کرد.