کوالکام روز گذشته گردهمایی سالانه خود را برگزار و از جدیدترین تراشه پردازشی موبایلی خود رونمایی کرد. برخلاف آنچه که پیش از این انتظار میرفت، پردازنده جدید این شرکت اسنپدراگون 875 نام ندارد و کوالکام تصمیم گرفته تا با یک جهش در شمارهگذاری این سری، تراشه جدید را با عنوان اسنپدراگون 888 وارد بازار کند. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
به گفته کوالکام، پردازنده جدید این شرکت از یک مودم کاملاً جدید و معماری متفاوتی استفاده میکند و به همین علت نیز نام متفاوتی برای آن انتخاب شده است. این چیپ پردازشی در حال حاضر در پشت درهای بسته برای تعداد زیادی از تولید کنندگان موبایل از جمله ایسوس، بلک شارک، لنوو، ال جی، میزو، موتورولا، نوبیا، ریلمی، وان پلاس، اوپو، شارپ، سونی، ویوو، شیائومی و زدتیای به نمایش گذاشته شده و از همین رو میتوان انتظار عرضه پرچمدارهای زیادی را با اسنپدراگون 888 در آیندهای نزدیک داشت.
پردازنده گرافیکی جدید به کار گرفته شده در اسنپدراگون 888 از سری آدرنو، با هدف دستیابی به نرخ 144 فریم در ثانیه در بازیها طراحی شده و از درایورهای گرافیکی قابل توجهی پشتیبانی میکند. به گفته کوالکام، این بزرگترین ارتقاء در پردازندههای گرافیکی آدرنو است. هر چند که هنوز به بسیاری از جزئیات آن اشاره نشده است.
پردازشگر سیگنال تصویر در اسنپدراگون 888 موسوم به Spectra ISP در مقایسه با نسل فعلی 35 درصد سریعتر شده و میتواند دادههای تصویری را با نرخ 2.7 گیگاپیکسل در ثانیه پردازش کند (تقریباً 120 عکس 12 مگاپیکسلی در هر ثانیه!). دستیبابی به چنین سرعتی در کنار استفاده از سخت افزار یادگیری ماشین بهبود یافته، میتواند عکاسی محاسباتی را در دنیای موبایل متحول کند.
کوالکام پردازنده هگزاگون (Hexagon) خود را هم در اسنپدراگون 888 به طور کامل مورد بازنگری قرار داده و توانسته به قدرت 26 ترافلاپسی دست پیدا کند. برای مقایسه بد نیست بدانید که اسنپدراگون 865 تنها 15 ترافلاپس قدرت داشته و پردازنده M1 اپل هم قدرتی 11 ترافلاپسی دارد. به غیر این مشخصه کلی، به مشخصات دیگری از پردازنده مرکزی (CPU) اسنپدراگون 888 اشاره نشده است.
اسنپدراگون 888 از سومین نسل مودمهای فایو جی کوالکام با نام اسنپدراگون ایکس 60 استفاده میکند. این مودم قابلیت اتصال به هر دو نوع شبکه زیر 6 گیگاهرتز و موج میلیمتری را دارا بوده و از بخش عمدهای از باندهای جهانی پشتیبانی میکند.
در زمینه اتصالات محلی هم میتوان به وای-فای 6 ای (Wi-Fi 6E) اشاره کرد که با پهنای باند 6 گیگاهرتز کار میکند. همچنین اسنپدراگون 888 از بلوتوث نسخه 5.2 نیز پشتیبانی میکند.
مدیرعامل شیائومی، آقای لی جون، در رابطه با پردازنده جدید کوالکام گفته: “بسیار خوشحالم که پرچمدار جدید ما یعنی می 11 یکی از اولین گوشیهایی خواهد بود که از اسنپدراگون 888 استفاده میکند“. البته همانطور که در ابتدا هم اشاره کردیم، شیائومی تنها شرکتی نیست که بر روی گوشی مجهز به اسنپدراگون 888 کار میکند و باید منتظر ورود پرچمدارهای زیادی با این تراشه قدرتمند باشیم.