بدافزارها همیشه از طریق مرورگرهای اینترنتی و یا حفره های امنیتی سیستم عامل ها وارد کامپیوتر نمی شوند. گاهی اوقات شبکه های اجتماعی باعث آلوده شدن سیستم ها می شوند. محققین شرکت چک پوینت چندین نمونه از ransomware های شناخته شده را پیدا کرده اند که از نقایص موجود در سیستمِ نمایش عکس فسبوک و لینکداین استفاده کرده و کامپیوتر کاربران را آلوده می کند. Ransomware یا باجافزارها گونهای از بدافزارها هستند که دسترسی به سیستم را محدود می کنند و ایجادکننده آن برای برداشتن محدودیت درخواست باج میکند. برخی از انواع آنها روی فایلهای هارددیسک رمزگذاری انجام میدهند و برخی دیگر ممکن است به سادگی سیستم را قفل کنند و پیامهایی روی نمایشگر نشان دهند که از کاربر میخواهد مبالغی را واریز کنند.
این بدافزارها به هر بهانه ای کاربران را ترغیب می کنند که عکس هایی که به صورت مخرب کد گذاری شده را دانلود کنند و در صورتی که کاربر این عکس را باز کند بدافزار کار خود را آغاز می کند. معمولا وقتی این عکس ها باز شوند سیستم قفل شده و از شما تقاضای پول می کنند.
البته این بدافزار بسیار ساده بوده و در صورتی که کاربران عکس های مشکوک را دانلود یا باز نکنند اتفاقی نمی افتد. اما چیزی که کارشناسان را نگران کرده نحوه ی انتشار این بدافزار است. بسیاری از نرم افزارهای امنیتی به شبکه های اجتماعی اعتماد کامل دارند و عموم کاربران انتظار ندارند که با دانلود فایل و عکس از سایتهایی مثل فیسبوک مورد حمله ویروسی قرار بگیرند.
شرکت چک پوینت، فیسبوک و لینکداین را از ماه سپتامبر در جریان این حفره ی امنیتی قرار داده اما مشخص نیست که آیا این دو شبکه ی اجتماعی بزرگ در حال رفع این مشکل هستند یا نه. به هر حال این روش انتشار ویروس نشان می دهد که کاربران نباید حتی به فایل های موجود در شبکه های اجتماعی اعتماد کنند و باید مسائل اولیه ی امنیتی را حتی در مورد این سایت ها رعایت کنند.