در همان اولین روز از نمایشگاه CES 2023، سامسونگ از چهار مدل مانیتور جدید رونمایی کرد. دو مدل از این مانیتورها مانیتورهای مخصوص بازی یا در اصطلاح گیمینگ هستند، یکی برای طراحان و عکاسان در نظر گرفته شده و آخرین مورد نیز برای مصارف رسانهای مناسب است.
پیشرفتهترین مدل در بین این چهار مانیتور، Odyssey Neo G9 (G95NC) نام دارد که دارای پنل 57 اینچی LCD با نسبت تصویر 32 به 9 است. رزولوشن این نمایشگر 7680 در 2160 میباشد و در واقع مانند این است که دو مانیتور 4K UHD را در کنار هم قرار داده باشید! نرخ تازهسازی این مانیتور فوق پیشرفته نیز 240 هرتز است و این یعنی در هر ثانیه تقریباً چهار میلیارد پیکسل را نوسازی کرده و نمایش میدهد!
برای ارائه چنین ترکیب دیوانهواری از رزولوشن و نرخ تازهسازی بالا، از اولین رابط DisplayPort 2.1 (UHBR13.5) دنیا استفاده شده که پهنای باندی معادل 54 گیگابیت بر ثانیه، یعنی تقریبا دو برابر پهنای باند کانکتورهای HBR3 DisplayPort 1.4a (32 گیگابیت بر ثانیه) و همچنین بیشتر از پهنای باند HDMI 2.1 (48 گیگابیت بر ثانیه) را ارائه میکند. تنها دستگاههایی که در حال حاضر از این استاندارد نوظهور پشتیبانی میکنند، کارتهای گرافیک Radeon RX 7900 XTX و 7900 XT از کمپانی AMD هستند. استاندارد جدید DisplayPort 2.1 همچنین از فشردهسازی بدون تلفات جریان نمایشگر پشتیبانی میکند تا بتواند وضوح و نرخ تازهسازی بالاتر از حالت عادی را فعال کند.
این نمایشگر دارای انحنای 1000R است و از نور پس زمینه مینی LED با لایه کوانتومی و گواهی VESA Display HDR 1000 استفاده میکند. سامسونگ همچنین برای به حداقل رساندن انعکاس نور از یک پوشش مات برای نمایشگر خود استفاده کرده است.
دومین مانیتور گیمینگ معرفی شده توسط سامسونگ، Odyssey OLED G9 (G95SC) نام دارد. این مدل دارای پنل اولد 49 اینچی با نسبت تصویر 32 به 9 است و وضوح 5120 در 1440 پیکسل (معادل دو نمایشگر 1440p در کنار هم) و نرخ تازهسازی 240 هرتز را ارائه میکند. اما در اینجا خبری از پشتیبانی از استاندراد جدید DisplayPort 2.1 نیست.
این پنل دارای یک لایه نقطه کوانتومی برای بهبود اشباع رنگ میباشد و سامسونگ ادعا میکند که یک نمایشگر RGB واقعی است. بنابراین، احتمالاً قادر خواهد بود آرایههای زیرپیکسلی RGB استاندارد را هم نمایش دهد که معمولاً در نمایشگرهای اولد مرسوم نیست. از آنجایی که پنل این نمایشگر از نوع اولد (OLED) است، دارای فناوری کاهش نور محلی برای هر پیکسل، رنگ مشکی واقعی و زمان پاسخگویی نزدیک به 0.1 میلی ثانیه میباشد.
Odyssey OLED G9 شامل برنامههایی مانند نتفلیکس، یوتیوب و پرایم ویدیو است تا بتوان محتوای این شبکهها را بدون اتصال به رایانه نیز تماشا کرد. همچنین از Xbox Cloud Gaming و Nvidia GeForce Now نیز از طریق پلتفرم داخلی Gaming Hub سامسونگ پشتیبانی میکند.
مدل بعدی برای تولید کنندگان محتوا و افراد خلاق ساخته شده است. ViewFinity S9 (S90PC) شباهت زیادی به نمایشگر اپل استودیو دارد و تقریباً مشخصات مشابهی را نیز ارائه میکند. این مانیتور دارای پنل 27 اینچی LCD با وضوح 5K یعنی 5120 در 2880 پیکسل (چهار برابر 1440p) است و سامسونگ ادعا میکند 99 درصد از فضای رنگی DCI-P3 را پوشش میدهد. همچنین، میانگین دقت رنگ این مدل به صورت Delta E ≦ 2 میباشد که فوق العاده است (dE در اینجا نشان دهنده میزان انحراف از سیگنال رنگ واقعی است و dE <2 توسط چشم انسان غیرقابل تشخیص است).
این مانیتور همچنین یک ویژگی مدیریت رنگ داخلی هم دارد که قابلیت کالیبره کردن با استفاده از گوشی هوشمند و برنامه کالیبراسیون هوشمند سامسونگ را مهیا میکند. هر چند که همواره پیشنهاد میشود طراحان حرفهای روی یک ابزار کالیبراسیون سخت افزاری واقعی سرمایهگذاری کنند. به علاوه، این پنل به طور پیش فرض دارای روکش مات است.
ViewFinity S9 دارای اتصالات USB-C و تاندربولت 4 است که آن را برای استفاده با رایانههای ویندوزی، مک و آیپد پرو ایده آل میکند. پورتهای اضافی آن نیز امکان اتصال سایر لوازم جانبی و همچنین دوربین 4K SlimFit را فراهم میکند. ابزار داخلی Samsung Smart Hub هم دارای برنامههایی مانند Google Meet است که میتوان بدون اتصال به رایانه از آنها استفاده کرد.
در نهایت، مانیتور هوشمند و 27 اینچی Smart Monitor M8 (M80C) را شاهد هستیم که با پنل 32 اینچی 4K تولید شده است. این مانیتور دارای برنامههای پخش رسانه داخلی بوده و همچنین ابزار SmartThings Hub را برای اتصال دستگاههای خانگی هوشمند دارا میباشد. این مدل اساساً به عنوان یک تلویزیون عمل میکند و تنها ویژگیهای تیونر تلویزیون را ندارد.
قیمت و زمان عرضه هر چهار مدل متعاقباً اعلام خواهد شد.