سامسونگ امسال به شدت روی فناوری هوش مصنوعی (AI) تأکید داشته تا به این وسیله تجربه کاربری پرچمدارهای جدیدش را جذابتر کند. مجموعهای از ویژگیها و امکانات هوش مصنوعی که تحت عنوان هوش مصنوعی گلکسی (Galaxy AI) شناخته میشوند، سوژه اصلی رویداد گلکسی آنپکد 2024 بودند که هفته گذشته برگزار شد. این ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی با هدف سهولت بخشیدن به تجربه کاربری و کمک به افزایش بهرهوری و خلق محتوای غنی طراحی شدهاند.
هوش مصنوعی مولد، سال گذشته و پس از در دسترس قرار گرفتن ربات چت ChatGPT توسط OpenAI، وایرال شد و به یکی از حوزههای داغ فناوری تبدیل شد. از آن زمان تاکنون، شاهد تولید تعداد زیادی از برنامههای شخص ثالث بودهایم که هدفشان ارائه تواناییهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای گوشیهای هوشمند بوده است. اما هیچکدام از این برنامهها فعلاً کامل نیستند و یک تجربه کاربری عالی را ارائه نمیدهند و در ضمن، اکثر آنها نیازمند خرید اشتراک کاملاً مجزا هستند. اما سامسونگ ویژگیهای مبتنی بر Galaxy AI را مستقیماً در برنامههای بومی خود تعبیه کرده و کاربران گوشیهای پرچمدار این شرکت نیازی به تهیه اشتراک یا ادغام جداگانه هوش مصنوعی در برنامههایشان ندارند. در واقع، هوش مصنوعی اکنون بخشی از سیستم عامل One UI شده و در هر قسمت به شکلی خاص کاربرد دارد.
سامسونگ با کمپانی گوگل برای ارائه خدمات هوش مصنوعی به کاربران سری گلکسی اس 24 خود همکاری کرده است. گوشیهای سری گلکسی اس 24 از مدلهای هوش مصنوعی جمینی گوگل (Gemini AI) برای توانمندسازی برخی از ویژگیهای مبتنی بر AI استفاده میکنند. برنامههای یادداشتبرداری، ضبط صدا و صفحه کلید از مدل جمینی پرو استفاده میکنند و Imagen 2 نیز ویژگیهای ویرایش عکس شگفتانگیزی را با استفاده از هوش مصنوعی مولد به برنامه گالری اضافه کرده است.
وونجون چوی، معاون اجرایی کسبوکار Mobile eXperience و رئیس بخش تحقیق و توسعه محصولات پرچمدار سامسونگ الکترونیکس، در گفتگو با رسانهها به این نکته اشاره کرده که گلکسی AI بسته به موارد استفاده، از ترکیب هوش مصنوعی مبتنی بر کلود و مستقر در دستگاه بهره میبرد.
چوی برای شرکت کوالکام و سایر شرکتهای جهانی حوزه الکترونیک کار کرده و در زمینه تراشههای بیسیم و تلفنهای همراه تخصص دارد. وی که از سال 2016 به سامسونگ الکترونیکس پیوسته در مورد هوش مصنوعی گلگسی اینگونه میگوید:
نسخهای از LLMs با همکاری گوگل توسعه یافته و بر روی فضای ابری کار میکند، در حالی که LLMs مستقر در دستگاه نیز ترکیبی از الگوریتمهای اختصاصی گوگل و سامسونگ میباشد.
همانند بیشتر مواردی از این دست، هوش مصنوعی، حریم خصوصی و امنیت برخی از نگرانیهای اصلی در گلکسی AI خواهند بود. البته، سامسونگ مجموعهای از محدودیتها و تعادلها را برای اطمینان از عدم بروز مشکل اعمال کرده است. هر کدام از ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی را میتوان سفارشی کرد تا حریم خصوصی کاربران تضمین شود، ضمن اینکه کاربران به راحتی میتوانند تصاویری که با هوش مصنوعی ایجاد شدهاند را تشخیص دهند (با افزودن واترمارکها یا متادیتاها به آن). سامسونگ همچنین تأکید کرده هوش مصنوعی گلکسی این شرکت از هیچ بخشی از دادههای شخصی کاربر برای آموزش مدلهای خود استفاده نخواهد کرد.
تصمیم سامسونگ برای هدف قرار دادن بهرهوری و اضافه کردن ویژگیهای گلکسی AI به برخی از پرکاربردترین برنامههای بومی گوشیهایش به نظر یک حرکت هوشمندانه میآید. تواناییهای هوش مصنوعی مولد در برنامههای دوربین و گالری بسیار جذاب و کاربردی هستند. از همین رو، انتظار میرود سایر سازندگان گوشیهای هوشمند نیز در آینده از این حرکت سامسونگ پیروی کنند.
ویژگیهای گلکسی AI در نیمه اول سال 2024 از طریق یک بهروزرسانی نرم افزاری به دیگر دستگاههای برند گلکسی سامسونگ نیز اضافه خواهند شد. البته، از آنجایی که دستگاههای قدیمیتر از تراشههای ضعیفتری بهره میبرند، در این مدلها عمدتاً از تواناییهای هوش مصنوعی مبتنی بر فضای ابری استفاده خواهد شد.
با تمام توضیحاتی که دادیم، یک چیز قطعی است و آن هم اینکه این تنها آغاز کار گلکسی AI است و در آینده مطمئناً بیشتر از آن خواهیم شنید. این مجموعه اولیه از ویژگیهای قدرتمند مبتنی بر هوش مصنوعی، مسیری را برای آنچه که در آینده خواهد آمد، پایهریزی کردهاند. قابلیتهای هوش مصنوعی مستقر در دستگاه که به واسطه تراشههای مدرن امروزی ممکن شدهاند، در کنار پشتیبانی نرم افزاری طولانیتر، این توقع را ایجاد میکنند که گوشیهای مجهز به هوش مصنوعی بسیار ماندگارتر بوده و ارزش خرید بالاتری خواهند داشت. به این ترتیب، به نظر میرسد گوشیهای سری سامسونگ گلکسی اس 24 یک نقطه عطف برای پرچمدارهای اندرویدی در سال 2024 و بعد از آن خواهند بود.